preskoči na sadržaj
NOVOSTI

ODRŽAN EKOLOŠKI TJEDAN

Prošli tjedan, u terminu od 4.4. do 8.4. , u našoj je školi održan Ekološki tjedan.Tema tjedna bila je voda i njena važnost za čovjeka.  Događanja su započela u ponedjeljak, postavljanjem plakata učenika četvrtih razreda koji su pod vodstvom profesorice Snježane Meter određivali kvalitetu voda našeg područja. Tako smo saznali da su učenici određivali amonijak, željezo, nitrate, nitrite, pH i fosfate na sljedećim lokalitetima: Ciglarska graba, Gredski pašnjak, Kupa u centru grada i još jedna lokacija Kupe. Svi određivani parametri bili su unutar dopuštenih vrijednosti. 
Aktivnost je nastavljena u srijedu kad je profesorica Višnja Kovač Vezmarović održala javno predavanje s temom Važnost vode za ljudsko tijelo. Mogli smo čuti više  o tome koja je uloga vode u našem tijelu, što se događa kada ne pijemo dovoljno vode i po kojim znakovima to možemo prepoznati. 
U četvrtak su prezentaciju svojih rezultata održali učenici četvrtih razreda pod vodstvom profesorice Meter. Predavanje ja također bilo javno, javila nam se i Eko udruga Kupa Vurot pa smo im na zahtjev i proslijedili ispitivanja. 
Zadnji dan, u petak, svoje su rezultate u obliku plakata predstavili i učenici prvih razreda pod vodstvom profesora Darka Petkovića i profesora Borisa Majića. Učenici su analizirali kvalitetu vode iz bunara u Topolovcu i Galdovu. 
 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 11. 4. 2022.
preskoči na navigaciju