preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Naš gimnazijalci na (među)nacionalnom natjecanju Čitanjem do zvijezda

Učenici Gimnazije Sisak i ove su godine s uspjehom sudjelovali u Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja ,,Čitanjem do zvijezda“, pridruživši se tako učenicima iz velikog broja osnovnih i srednjih škola koji 13. godinu zaredom na ovaj način slave knjigu i čitanost.

Završnica projekta održala se 9. svibnja 2022. godine, a Gimnaziju Sisak predstavljali su Lucija Bušić, Dora Žarinčić i Ivan Petrić. Na (među)nacionalnu završnicu natjecanja plasirale su se 24 srednje škole, a srednjoškolcima iz Republike Hrvatske pridružila se i jedna škola iz Vojvodine. Naša je ekipa osvojila 9. mjesto na čemu im od srca čestitamo.

Ove je sezone tema projekta bila ,,Knjiga i film“, a tijekom školske godine natjecatelji su, sa svojim mentorima Natalijom Miletić i Josipom Peškir Ćorković, iščitavali sljedeće romane i gledali njihove istoimene ekranizacije:

  • Stephen Chbosky, Charliejev svijet
  • John Green, Gradovi na papiru 
  • Nicola Yoon, Sve, baš sve. 

Zbog epidemiološke situacije u zemlji natjecanje je održano na daljinu putem aplikacije Microsoft Teams, odnosno kviz znanja izrađen je u programu Microsoft Forms.

Velika pohvala svim čitateljima koji su sudjelovali u natjecanju „Čitanjem do zvijezda“. Iduće godine nastavljamo s čitanjem i uživanjem u pročitanom te se nadamo da ćemo i dalje nizati uspjehe!

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 12. 5. 2022.
preskoči na navigaciju