preskoči na sadržaj
NOVOSTI

KRIVAC JE ,,KRIV“ ZA DRUŽENJE U RIJECI

U sklopu izborne nastave Hrvatskoga jezika 8. lipnja 2022. godine učenici trećih razreda posjetili su Prvu riječku hrvatsku gimnaziju gdje su sudjelovali na književnom susretu s riječkim piscem Enverom Krivcem. Druženje su organizirale profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović iz PRHG te profesorice Natalija Miletić i Josipa Peškir Ćorković iz Gimnazije Sisak.

Razgovor s književnikom u potpunosti su vodili učenici, a našu su školu dostojno predstavljali Katja Gučanac, Ivan Petrić i Dora Žarinčić koji su sa svojim riječkim kolegama Krivca više od jednoga sata rešetali pitanjima. Učenici Gimnazije Sisak na svojim su satovima analizirali njegov roman ,,Ulica Helen Keller“, a PRHG-ovci zbirku kratkih priča ,,Ništa za pisati kući o“. Krivac im je, uz puno duhovitih anegdota, govorio o tome kako dobiva ideje za svoja djela, kako ona nastaju te kako je za njega glazba povezana s književnošću, a najavio je i svoju novu knjigu.

Nakon književnog susreta, slijedilo je upoznavanje riječkih kulturnih znamenitosti pri čemu su vodiči našim učenicima bili njihovi riječki vršnjaci. Susret je završio obećanjem da se najesen ponovo vidimo i to ovaj put u Sisku.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 14. 6. 2022.
preskoči na navigaciju