preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Lidranovci 2024.

Učenici Gimnazije Sisak i ove su se godine predstavili na općinskoj razini smotre Lidrano koja je održana u Budaševu 6. veljače 2024. Nakon održane školske razine, gdje se već morao dogoditi probir literarnih radova, na općinskoj smotri svoju kreativnost pokazali su u tri kategorije.
U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa kazivanjem poezije predstavile su se Korina Petra Čondić i Dunja Ordanić pod mentorstvom profesorice Marte Narančić te Iva Šolić i Petra Plavec pod mentorstvom profesorice Nikoline Mesić. Pod mentorstvom profesorice Vesne Rogulja Mart učenica Elizabeta Brleković predstavila se kazivanjem poezije, a učenik Jure Ćuk monologom.
U kategoriji literarnih radova to su bile učenice Matea Anušić (mentor: Nikolina Mesić), Katarina
Blažević i Ema Martinić (mentor: Vesna Rogulja Mart). U kategoriji novinarskoga izraza našu školu predstavila je učenica Gabi Kušan (mentor: Vesna Rogulja Mart).
Prema odlukama stručnih povjerenstava školu će na županijskoj razini predstavljati Elizabeta Brleković i Jure Ćuk u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, Katarina Blažević i Ema Martinić u kategoriji literarnog izraza te Gabi Kušan u kategoriji novinarskoga izraza. Prema novim propozicijama za radijski izraz radijska emisija direktno se upućuje na županijsku razinu. Radijska družina GIMSI novom radijskom emisijom i u novom sastavu pridružit će se navedenim učenicima.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentoricama!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 12. 2. 2024.
preskoči na navigaciju