preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Gimnazijalci na državnom susretu Zvjezda(ni)nim stazama

U Centru mladih Ribnjak te u suradnji s Hrvatskih centrom za dramski odgoj u Zagrebu je od 10. do 11. svibnja održan  susret scenskog govornog stvaralaštva mladih na državnoj razini. Susret Zvjezda(ni)ne staze posvećen je dramskoj pedagoginji Zvjezdani Ladiki.

Na ovogodišnjem Susretu nastupilo je deset dramskih skupina i preko pedeset pojedinaca  izabranih prema prijavama njihovih mentora, a ujedno i dramskih pedagoga. Gimnaziju Sisak u formi monologa predstavljali su Blerona Muhadri i Jure Ćuk, članovi Dramske grupe Coolise. Ovacije publike nakon njihova nastupa bila je jasna poruka kvalitete izvedenog. 

Kao i svake godine, sudionici susreta i njihovi mentori sudjelovali su u radionici scenskoga glasa i govora koju je vodila Marina Petković Liker, a program je završen susretom i razgovor s autorima Marijom Kovačem, Dinom Tremensom, Hrvojem Mimicom i drugima na temu Slam-poezija u Hrvatskoj.

Voditeljica Dramske grupe Coolise, Vesna Rogulja Mart, za svoj rad s učenicima u području dramske pedagogije nagrađena je sudjelovanjem na internacionalnoj konferenciji The Art of Teaching   koja će se održati od 17. do 19. listopada u Ljubljani.

Čestitamo učenicima i mentorici!

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 23. 5. 2024.
preskoči na navigaciju