preskoči na sadržaj

ERASMUS+KA229 There is no difference in being different

U Gimnaziji Sisak trenutno se provodi Erasmus+ projekt NODIF ( There is no difference in being different ) koji za cilj ima promicanje jednakosti i inkluzije kroz podizanje svijesti o prihvaćanju i toleranciji socijalnih, jezičnih i kulturnih različitosti. Ovaj projekt realiziran je u suradnji s partnerskim školama Special Technological Highschool No3 iz Bukurešta, Rumunjska koja je nositelj projekta i obrazuje učenike s oštećenjem sluha ite Merifon Atatürk Bilim Ve Sanat Merkezi iz Merzifona Turska, koja je centar za nadarene učenike na području znanosti i umjetnosti. Ciljana skupina su učenici u dobi između 10 i 19 godina a vrijednost projekta je 53.520 eura uz planirano vrijeme provedbe od 1. 9. 2020. do 28. 2. 2023.

Tijekom listopada su sisački gimnazijalci boravili na mobilnosti u Turskoj gdje su s učenicima iz partnerskih škola provodili radionice vezane za interkulturalnu suradnju, a sljedeća mobilnost će se održati u Sisku od 08. do 11. svibnja 2022. godine i program će uključivati radionice o ljudskim pravima, raspravu na temu inkluzije i poteškoća s kojima se susreću osobe s invaliditetom te izradu „Zida tolerancije.“

U sklopu pripremnih aktivnosti učenici i nastavnici Gimnazije Sisak su se upoznali s projektnim aktivnostima te je provedeno istraživanje o pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Istraživanje je uključivalo razgovor s predstavnicima Udruge za osobe s invaliditetom SMŽ i Udruge gluhih i nagluhih grada Siska, a rezultati će biti predstavljeni u sklopu projektnih aktivnosti.

Pripremajući se za aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja, uz eTwinning aktivnosti, pedesetak učenika Gimnazije Sisak je prošlo radionice o pristupačnosti za osobe s invaliditetom i inkluziji, a učenici koji će sudjelovati u projektnim aktivnostima s učenicima partnerskih škola su prošli i jezičnu i kulturalnu pripremu.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 9. 5. 2022.
preskoči na navigaciju