2020-06-08 10:22:59

Priznanje gimnazijskoj profesorici Vesni Rogulja Mart

                                            Dodjela priznanja (fotografija preuzeta sa sisak.info, objavio dpreradus)

U godini kada škola slavi 100 godina postojanja u kolektiv Gimnazije Sisak stiglo je još jedno priznanje: Pohvalu Grada Siska za postignute uspjehe na području odgoja i obrazovanja dobila je profesorica Vesna Rogulja Mart. Profesorica je jedna od autorica monografije 100 godina Gimnazije Sisak (poglavlje koji se odnosi na jezik i književnost) i posebno joj je drago što se ovo priznanje poklapa s tom važnom obljetnicom škole.

 

         

                                            Gradsko vijeće - dodjela priznanja  (fotografija preuzeta sa sisak.info, objavio dpreradus)

Priznanja su uručena na prošlotjednoj Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj na Dan Grada Siska u atriju utvrde Stari grad. Sjednici je nazočio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Pohvalu Grada Siska profesorica Rogulja Mart zaslužila je svojim doprinosom kulturnom životu škole i grada. Svojim mentorskim radom potiče mlade naraštaje gimnazijalaca na literarni, dramski i plesni angažman koji rezultiraju zapaženim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima. Idejna je začetnica Zbornika učeničkih radova, koautorica brošure 90 godina Gimnazije Sisak, organizatorica humanitarnih akcija i književnih večeri. Objavila je niz članaka, prikaza, kritika i putopisa vezanih uz književnost, ples i planinarenje. Objavom njene knjige ”Ona nikada nije vidjela” pokrenuta je Teina biblioteka 2013. godine u čast dr. Tei Benčić Rimay. Odabrani tekstovi njene plesne proze dio su koreodrame Steiner/skica u režiji Jasmina Novljakovića i koreografiji Jasminke Petek Krapljan iz 2014. godine kojom se obilježilo 120 godina od rođenja sisačkog slikara Milana Steinera. Matica hrvatska – ogranak Sisak 2016. godine izdaje novu zbirku opisne proze GRANICE, GRENZEN, SINIRLARI koja se našla i na policama austrijskih knjižnica.

Kroz projekt Hodanjem do zdravlja neumorno animira svoje učenika na sportske aktivnosti i zdrav život, organizirajući planinarske izlete i edukacije prednostima planinarenja kao načina provođenja slobodnog vremena, ekološkog djelovanja i prevencije zdravlja. Odnedavno je i predsjednica HPD-a Sisak.

Čestitke profesorici na zasluženom priznanju! 


Gimnazija Sisak