2020-06-25 15:02:47

JUČER JE ODRŽANA PRVA VOLONTERSKA AKCIJA VOGSIJA

Matija i Lucija - plakat vezan uz Stari grad

Učenici i učenice školskog volonterskoga klub VoGSi su za svoju prvu volontersku akciju 24. lipnja 2020. odabrali kulturno - sportski sadržaj: biciklijadu pod nazivom Upoznajmo naš grad biciklističkom turom kroz punktova industrijske i kulturne baštine.

 Akciji su prethodile opsežne pripreme - dokazi su na plakatu koji je izradila Hana Oreščanin

Već je poznato da u sklopu projekta (O)drži moj korak, koji škola provodi u suradnji sa ALD-om Sisak, učenici prolaze edukacije vezane uz globalne ciljeve održivog razvoja, pa je i cilj ove akcije bila promocija dva cilja održivog razvoja: Zdravlje i blagostanje, te Kvalitetno obrazovanje. Akcija je tematski vezana uz nedavno održanu prvu službenu radionicu vršnjačkih edukatorica Laure Prpić i Lucije Lamze pod nazivom Moje bolje sutraUz rekreiranje na svježem zraku svrha je akcije proširiti kulturne obzore i  znanje o povijesti Siska na način da su učenici i profesori su prethodno istražili neke od istaknutih punktova kulturne i industrijske baštine. Potom su se pojedinačno ili u manjim grupama fotografirali uz određeni punkt, izradili plakate i objavili ih u virtualnoj učionici kluba na Yammeru.

U akciji je sudjelovalo ukupno 20 sudionika - učenici i učenice: Lana Klarić, Laura Prpić, Matija Pavleković, Mia Hrgarek, Una Ibrahimagić, Petra Sever, Korina Pribičević, Lucija Lamza, Gabriela Hernaut, Jurica Posilović, Hana Oreščanin, Dora Rendulić, Leonardo Makić, Tena Podkonjak, Iskra Gerin, Katja Kleković i Ana Radić, te troje profesora mentora: Andrea Ostojić, Boris Majića i Marijana Milas. 

Sve vizualne materijala sa akcije možete pogledati u videu koji je izradio volonter, član kluba Jurica Posilović - link na video

Po kurikulumu školskog volonterskog kluba ova je volonterska akcija zapravo trebala biti velika biciklijada vezana uz proljetnu manifestaciju U srcu grada, no volonteri su se morali prilagoditi i uslijed komplicirane procedure  organizacije u aktualnoj epidemiološkoj situaciji održati je u virtualnom obliku, kako je održano i svih trinaest tjednih sastanaka Vogsija. Svi se vesele novoj školskoj godini i susretima uživo, kao i vama, novim članovima kluba. A do tada slijedi vrijeme zasluženog odmora.

 

 

Volonterska akcija dio je projekta „(O)drži moj korak!“ koji se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositeljica te Sisačko-moslavačka županija, Gimnazija Sisak i Srednja škola „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Gimnazije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 


Gimnazija Sisak