2020-09-17 08:58:40

NAKON LJETNOG ODMORA VOGSI PONOVO U AKCIJI

 

                           

         Zoomiranje na prvom ovogodišnjem sastanku članova VoGSija

U ponedjeljak 14. rujna 2020. održan je četrnaesti (prvi ovogodišnji) sastanak Volonterskog kluba Gimnazije Sisak. Zbog epidemiološke situacije sastanci će se, do daljnjega, odvijati u online okruženju putem Zoom-a, a planirane volonterske akcije će se, ovisno o mogućnostima, provoditi online i uživo.

U VoGSiju trenutno djeluje oko dvadeset učenika i učenica iz četvrtih, trećih i drugih razreda, a uskoro će se klubu moći pridružiti i novi članovi. Na prvom ovogodišnjem sastanku okupilo se desetak volontera i troje profesora mentora, gdje je dogovoren termin budućih sastanaka - ponedjeljkom u 16 sati, te osnovne smjernice za novi kurikulum VoGSija - plan i program rada za ovu školsku godinu. Potrebno je osmisliti i detaljnije razraditi ideje za buduće radionice i akcije, sukladno odabranim ciljevima održivog razvoja dobivenim analizom potreba (proizašloj iz ankete u kojoj su prošle školske godine sudjelovali svi učenici škole). Naravno, treba promisliti i o tome koji će materijal trebati za buduće akcije. Sredstva za nabavku materijala su osigurana kroz financijski plan školskog dvogodišnjeg projekta Švicarsko - hrvatske suradnje (O)drži moj korak, preko našeg partnera u projektu ALD Sisak.

                                        

Najaktualniji događaj koji naš čeka u subotu 26. rujna ove godine je sudjelovanje u Danu udruga (početak u 10 sati), gdje će se predstaviti dosadašnji rad VoGSija i održati razne aktivnosti - kviz, radionica ili slično. Dođite nas podržati i zabaviti se s nama! 

U planu je i skorašnje sudjelovanje VoGSija u EUROPSKOM TJEDNU ODRŽIVOG RAZVOJA, pa još radimo na prijedlozima za akciju s kojom bi se uključili.

Po navedenim planovima jasno je da naše mlade volontere čeka dosta prilika u kojima će moći izraziti kreativnost, usavršiti svoje komunikacijske, organizacijske i druge vještine i širiti znanja o održivom razvoju, a sve to kroz zabavna druženja, radionice i akcije. Na taj način mogu uvelike doprinijeti kvaliteti života na osobnom planu, ali i u svojoj školi i široj zajednici.

Zainteresirani za učlanjenje u školski volonterski klub mogu se obratiti profesorima mentorima: Borisu Majiću, Andrei Ostojić i Marijani Milas. 

 

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Gimnazije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Gimnazija Sisak