preskoči na sadržaj

Sisački gimnazijalci prvi na Međužupanijskom natjecanju u debati

Međužupanijsko natjecanje u debati održalo se ove godine 18. i 19. ožujka u Ekonomskoj školi Velika Gorica. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije, a debatiralo se šest kola od kojih su četiri bila na pripremljenu tezu “Ovaj dom bi uveo društveno ocjenjivanje građana (social credit system), a dva na ad hoc teze.  
Boje Gimnazije Sisak branilo je pet ekipa, a najuspješnija je bila Prva ekipa u sastavu Paola Pendelić, Ivan Petrić i Matej Kasaić  koja je osvojila 1. mjesto  te se plasirala na državno natjecanje. Uz prvo mjesto ekipno, naši učenici su se istaknuli i kao izvrsni govornici te su posebno nagrađeni u kategoriji najboljih govornika natjecanja i to Paola Pendelić zlatnom medaljom za prvo mjesto koje je s njom podijelio Vid Đođo, učenik bjelovarske gimnazije, Ivan Petrić zauzeto je treće mjesto i okitio se broncom, a Matej Kasaić proglašen je petim najboljim govornikom. 
Od stalih naših ekipa šesto mjesto je zauzela Peta ekipa u sastavu Nika Milnović, Maks Hajneman i Laura Gorenak , a ostale ekipe još čekaju konačne rezultate, no budući su sve upisale po tri pobjede očekujemo plasman među prvih 10. Na natjecanju su sudjelovali još Dorotea Pešun, Blerona Muhadri i Nina Dugandžić - Gimnazija Sisak Treća, Matea Anušić, Kristina Dumić i Karla Korečić - Gimnazija Sisak Druga te Majda Škrbić, Jure Ćuk i Martin Dužić kao Gimnazija Sisak Četvrta. 
Čestitamo učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa te želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 20. 3. 2023.

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju