preskoči na sadržaj

Nacionalna razina natjecanja "Čitanjem do zvijezda"

Tim vrijednih zaljubljenika u knjige Gimnazije Sisak kvalificirao se na Nacionalnu razinu natjecanja Čitanjem do zvijezda 5. svibnja u Čakovcu! Na natjecanju je sudjelovalo preko 200 škola sudionika na kvizu znanja i preko 70 kreativnih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola. 

Na kvizu znanja predstavljali su nas Lucija Tuškanec, Laura Gorenak i Ivan Petrić osvojivši 9. mjesto, dok je kreativni uradak prezentirao Jure Ćuk plasiravši se na izvrsno 4 mjesto. 

Podršku i bodrenje savjesno su pružile mentorice Josipa Peškir Ćorković i Natalija Miletić. 

Čestitamo našim učenicima i unaprijed se veselimo idućoj sezoni kviza "Čitanjem do zvijezda!"


"Čitanjem do zvijezda" je natjecanje koje potiče mlade na čitanje i na kreativnu interpretaciju pročitanog te ne samo da smo nakon natjecanja bogatiji znanjem o pročitanom nego i o temama iz opće kulture.

Laura Gorenak


"Čitanjem do zvijezda" je vrlo važno natjecanje jer nas ono potiče na pažljivo i aktivno čitanje, što ponekad možda zaboravljamo dok čitamo djela za lektiru ili iz zabave. Također proširujemo svoje znanje te razvijamo svoje razmišljanje i pamćenje dok se pripremamo za više razine. 

Lucija Tuškanec

 

Čakovec je predivan i živ grad, a "Čitanjem do zvijezda" iskustvo koje nam je pružilo upoznavanje brojnih književnih djela i proširivanje naših vidika. 

Ivan Petrić

 

Na "Čitanjem do zvijezda" imam priliku prikazati svoju kreativnu stranu te vidjeti svoje vršnjake kako se izražavaju kroz likovne radove.  

Jure ĆukPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 9. 5. 2023.

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju