preskoči na sadržaj
Volonterski klub VoGSi

Kako nam je bilo na Sajmu udruga i ustanova 2020.

Grupa volontera gimnazijskog školskog kluba VoGSi nedavno je sudjelovala 26.rujna 2020. na 11. Sajmu udruga i ustanova, organiziranog povodom nacionalne manifestacije Hrvatska volontira, Europskog tjedna održivog razvoja i Dana otvorenih vrata udruga


Na Sajmu se predstavilo oko 40 udruga i brojnih obrazovnih i drugih ustanova. Tom je prigodom naš volonterski klub promovirao svoj rad u proteklih nešto više od pola godine svog postojanja. Promotivni video "Kako je VoGSi postao VoGSi" za tu je priliku izradio učenik 3. razreda Jurica Posilović, a klub je predstavljen i kroz promo materijale projekta (O)drži moj korak u okviru kojeg je nastao.

Predstavljeni su i ostali volonterski projekti u kojima škola sudjeluje – u suradnji s LDA Sisak provodi se od ove godine i projekt Volonterska mreža grada Siska. Tu je i nagrađeni projekt Veliko srce malog volontera za koji je Gimnazija Sisak dobila nagradu Dobrota nas veže i spaja, čija je realizacija završnog dijela upravo u tijeku. Uz izložbu suvenira na temu volontiranja – bedževa, bookmarkera, keramičkih suvenira i drugih učeničkih radova, gimnazijalci su održali i dvije radionice za posjetitelje - demonstraciju izrade bedževa s porukama o volontiranju, te radionicu zaštitnih maski od priručnih materijala - salveta i gumica, koju je predvodila učenica trećeg razreda Hana Oraščanin. Maske su potom dijelili prolaznicima. 

Članovi VoGSija  već se pola godine redovito sastaju svakog ponedjeljka preko platforme ZoomOvaj Sajam bio je prilika da se volonteri različitih generacije malo bolje upoznaju i uživo, te uživaju u druženju na suncu i svježem zraku.

Više o radu kluba i ostale fotografije sa Sajma potražite na našoj stranici https://www.facebook.com/VoGSi

 

Predstavljanje djelovanja VoGSi-ja dio je projekta „(O)drži moj korak!“ koji se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositeljica te Sisačko-moslavačka županija, Gimnazija Sisak i Srednja škola „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Gimnazije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Milas   datum: 7. 10. 2020.
preskoči na navigaciju