preskoči na sadržaj
NOVOSTI

„Ne bacaj, iskoristi, podijeli“ 🍎🥦🍍🥝

Mladi gimnazijski volonteri i njihovi mentori prikupili su niz korisnih savjeta kako hrani prići s više poštovanja.Uzmite ili dodajte... samo više ne bacajte! Pogledajte zašto!
 


Na sastanku volonterskog kluba Gimnazije Sisak, VoGSi, održana je u ponedjeljak 19.10.2020. radionica pod imenom „Ne bacaj, iskoristi, podijeli“ putem multimedijalne platforme Zoom, povodom Svjetskog dana hrane obilježenog 16.10. Volonterke Laura Prpić i Katja Kleković održale su interaktivnu radionicu osvrćući se na dva cilja održivog razvoja, „Svijet bez gladi“ i „Svijet bez siromaštva“. Jedan od ciljeva ove radionice bio je osvještavanje problema velike količine bačene hrane koja se mogla ili „reciklirati“ ili donirati potrebitima.

U periodu od 20.10. do 29.10. uslijedila je volonterska akcija u kojoj su volonteri i volonterke VoGSija trebali odabrati jedan ili više zanimljivih zadataka osmišljenih od strane voditeljica radionice, kroz koje su mogli primijeniti i utvrditi znanje stečeno na radionici.

O kakvim zadatcima je riječ i jesu li se volonteri i mentori snašli u rješavanju istih pogledajte u video uratku koji je kreirao volonter Jurica Posilović na službenoj Facebook stranici VoGSija:

https://facebook.com/VoGSi/?tsid=0.8451174261908456&source=result

 

I zapamti: ne bacaj, iskoristi, podijeli! 🍎🥦🍍🥝

 

Volonterska radionica i akcija dio je projekta „(O)drži moj korak!“ koji se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositeljica te Sisačko-moslavačka županija, Gimnazija Sisak i Srednja škola „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Gimnazije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

     Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Milas   datum: 4. 11. 2020.
preskoči na navigaciju