preskoči na sadržaj
vijesti

Knjižnica u kutijama

Knjižnica je zapakirana u bezbroj kutija i čeka povratak u školu!

Crteži učenika ranijih generacija neće nas dočekati kad se vratimo pa ćemo ih uskladištiti na ovom mjestu da nam jednom budu inspiracija. 

Juka, hrabro drvo knjižnice, uspjela je preživjeti usprkos svim okolnostima koje su je snašle! Neka nam bude uzor!

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 30. 9. 2022. 09:13

KRIVAC JE ,,KRIV“ ZA DRUŽENJE U RIJECI

 

U sklopu izborne nastave Hrvatskoga jezika 8. lipnja 2022. godine učenici trećih razreda posjetili su Prvu riječku hrvatsku gimnaziju gdje su sudjelovali na književnom susretu s riječkim piscem Enverom Krivcem. Druženje su organizirale profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović iz PRHG te profesorice Natalija Miletić i Josipa Peškir Ćorković iz Gimnazije Sisak.

Razgovor s književnikom u potpunosti su vodili učenici, a našu su školu dostojno predstavljali Katja Gučanac, Ivan Petrić i Dora Žarinčić koji su sa svojim riječkim kolegama Krivca više od jednoga sata rešetali pitanjima. Učenici Gimnazije Sisak na svojim su satovima analizirali njegov roman ,,Ulica Helen Keller“, a PRHG-ovci zbirku kratkih priča ,,Ništa za pisati kući o“. Krivac im je, uz puno duhovitih anegdota, govorio o tome kako dobiva ideje za svoja djela, kako ona nastaju te kako je za njega glazba povezana s književnošću, a najavio je i svoju novu knjigu.

Nakon književnog susreta, slijedilo je upoznavanje riječkih kulturnih znamenitosti pri čemu su vodiči našim učenicima bili njihovi riječki vršnjaci. Susret je završio obećanjem da se najesen ponovo vidimo i to ovaj put u Sisku.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 14. 6. 2022. 08:03

Radionice citiranja

Tko god je pisao seminarski, završni, diplomski ili bilo kakav drugi rad, sigurno se našao u problemima s citiranjemZašto?  Problem je u tome što: 

  1. postoji puno različitih stilova citiranja 
  2. su učenici i studenti često nemarni, pa ovo smatraju besmislenim poslom
  3. profesori podrazumijevaju da se to zna i da se forma strogo poštuje

Pedagoginja Kristina Mesić i knjižničarka Natalija Miletić odlučile su doskočiti tom problemu i maturante naše škole uputiti u čari i pravila citiranja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 19. 5. 2022. 11:03

Naš gimnazijalci na (među)nacionalnom natjecanju Čitanjem do zvijezda

Učenici Gimnazije Sisak i ove su godine s uspjehom sudjelovali u Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja ,,Čitanjem do zvijezda“, pridruživši se tako učenicima iz velikog broja osnovnih i srednjih škola koji 13. godinu zaredom na ovaj način slave knjigu i čitanost.

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 13. 5. 2022. 08:19

OD PREKIDA DO ČOKOLADE - IZBORNA NASTAVA HRVATSKOGA JEZIKA U ZAGREBU

Dana 5. svibnja 2022. godine učenici 3. razreda koji pohađaju izbornu nastavu Hrvatskoga jezika te nekoliko učenika 3. b razrednog odjela sudjelovali su na jednodnevnoj terenskoj nastavi u Zagrebu u pratnji profesorica Natalije Miletić i Josipe Peškir Ćorković. U Zagreb smo putovali vlakom, a posjetili smo Muzej prekinutih veza i Muzej čokolade.

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 9. 5. 2022. 11:33

Nacionalna razina natjecanja Čitanjem do zvijezda

Čestitke mudrom timu Gimnazije Sisak što se sa stočetiri skupljena boda kvalificirao na nacionalnu razinu 13. sezone Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda"!

Dora Žarinčić, Lucija Bušić i Ivan Petrić još će jednom pročitati Chariliejev svijet Stephena Chboskyja, Gradove na papiru Johna Greena i Sve baš sve Nicole Yoon. 

Užitak u tekstu zasad će se dijeliti samo preko online testa, a s nadom očekujemo vremena u kojima će to biti moguće izvesti na glas!!!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 7. 3. 2022. 13:00

Radionica "Uvod u slobodni stih"

Gradska galerija Striegl otvorila je ovogodišnju sezonu Connect/Reflect programa s novim ciklusom razgovora između teksta i naslovnice.
U sklopu ove večeri, predstavljena je  zbirka pjesama ''Drvolaši'' Tihomira Dunđerovića.
 
Uoči razgovora, Tihomir Dunđerović održao je radionicu za učenike Gimnazije Sisak pod nazivom ''Uvod u slobodni stih'' u kojoj su kroz razgovor i nekoliko vježbi pokušali napisati vlastite pjesme.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 7. 3. 2022. 10:58

Kratka priča izborne nastave hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Na izbornoj nastavi hrvatskoj jezika trećih razreda održana je radionica kratke priče. Radionicu su osmislile profesorica Josipa Peškir Ćorković i knjižničarka Natalija Miletić.

Učenici su napisali muški i ženski lik, jednu radnju i jedno mjesto radnje. Cedulje s napisanim izmiješane su i zatim slučajnim odabirom spajane u priču. 

 

U prilogu se nalaze neki od primjera te jedna napisana priča. 

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 8. 2. 2022. 12:21

Čitanjem do zvijezda

U 13. sezoni Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda", učenici Gimnazije Sisak ostvarili su odlične rezultate. 

Redom pohvaljujemo sve vrijedne čitače:

 

Ivan Petrić

Lucija Bušić

Dora Žarinčić

Katja Gučanac

Karla Novinc

Karla Pejak

 

Na županijskoj razini natjecanja predstavljat će nas Ivan, Lucija i Dora. Nadamo se da će biti uspješni kao i u svemu do sad!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Miletić  datum: 23. 12. 2021. 11:27
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju