preskoči na sadržaj

Gimnazijalci na državnom susretu Zvjezda(ni)nim stazama

U Centru mladih Ribnjak te u suradnji s Hrvatskih centrom za dramski odgoj u Zagrebu je od 10. do 11. svibnja održan  susret scenskog govornog stvaralaštva mladih na državnoj razini. Susret Zvjezda(ni)ne staze posvećen je dramskoj pedagoginji Zvjezdani Ladiki.

Na ovogodišnjem Susretu nastupilo je deset dramskih skupina i preko pedeset pojedinaca  izabranih prema prijavama njihovih mentora, a ujedno i dramskih pedagoga. Gimnaziju Sisak u formi monologa predstavljali su Blerona Muhadri i Jure Ćuk, članovi Dramske grupe Coolise. Ovacije publike nakon njihova nastupa bila je jasna poruka kvalitete izvedenog. 

Kao i svake godine, sudionici susreta i njihovi mentori sudjelovali su u radionici scenskoga glasa i govora koju je vodila Marina Petković Liker, a program je završen susretom i razgovor s autorima Marijom Kovačem, Dinom Tremensom, Hrvojem Mimicom i drugima na temu Slam-poezija u Hrvatskoj.

Voditeljica Dramske grupe Coolise, Vesna Rogulja Mart, za svoj rad s učenicima u području dramske pedagogije nagrađena je sudjelovanjem na internacionalnoj konferenciji The Art of Teaching   koja će se održati od 17. do 19. listopada u Ljubljani.

Čestitamo učenicima i mentorici!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 23. 5. 2024. 08:25

Državno natjecanje iz francuskog, talijanskog i španjolskog jezika

Nakon samo 3 godine učenja, naša Lea Gnjatović plasirala se na državno natjecanje iz francuskog koje se održavalo od 8. do 10. svibnja u Vodicama gdje je išla s profesoricom Ajlom Velić. Usprkos ogromnoj konkurenciji i jako kratkom učenju jezika, Lea je uspjela osigurati svoje mjesto među najboljim učenicima u državi.
✨️Félicitations!🇨🇵

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 20. 5. 2024. 19:16

GIMNAZIJA SISAK PLASIRALA SE NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Učenica 1. c Elena Rajković pozvana je na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje će se održati od 8. do 10. svibnja 2024. godine. Eleni i njezinoj mentorici Josipi Peškir Ćorković čestitamo i želimo puno uspjeha na državnom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 4. 2024. 10:06

Sudjelovanje na Državnom natjecanju iz Povijesti u Puli, 17-19. travnja 2024.

Ian Redžić, učenik 4.A razreda Gimnazije Sisak, kao najbolje plasirani maturant na Županijskom natjecanju iz Povijesti s područja Sisačko-moslavačke županije, sudjelovao je sa svojim mentorom dr. sc. Domagojem Sremićem na 25. Državnom natjecanju iz Povijesti u Puli, od 17.-19. travnja 2024. godine.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 4. 2024. 10:04

Gimnazija Sisak opet ima prvaka Hrvatske na natjecanju iz njemačkog jezika

Na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika održanom od 10. do 12. travnja 2024. u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi našu školu predstavljali su Matej Kasaić, učenik 4.a razreda i njegova mentorica prof. Gordana Lončar.
Matej je u svojoj kategoriji srednjih škola SŠ II A uvjerljivo osvojio 1. mjesto ostavivši po broju bodova daleko iza sebe 2. i 3. mjesto.
Čestitke Mateju i profesorici!
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 4. 2024. 09:53

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Županijsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika održano je 20. ožujka 2024. godine, već tradicionalno u Srednjoj školi Novska. Na natjecanju su, kao i svake godine, sudjelovali i učenici Gimnazije Sisak koji su ostvarili odlične rezultate.

Tako je u kategoriji 1. razreda Elena Rajković osvojila drugo mjesto, Gabriela Kuryk treće, Lana Rajković četvrto mjesto (mentorica: Josipa Peškir Ćorković), Elena Kovačić i Ana Pernar bile su osme (mentorica: Marta Narančić), a Petra Plavec (mentorica: Nikolina Mesić) deveta.

U kategoriji 2. razreda Loreta Ivanić osvojila je treće mjesto (mentorica: Vesna Rogulja Mart), Korina Petra Čondić četvrto (mentorica: Marta Narančić), Antun Zaborac sedmo, a Ena Štrelov jedanaesto mjesto (mentorica: Marta Narančić).

U trećim razredima Gimnaziju Sisak predstavljala je Lea Gnjatović koja je zauzela peto mjesto (mentorica: Josipa Peškir Ćorković), a u četvrtim razredima Mia Medjed koja je bila treća te Helena Šemper koja je zauzela šesto mjesto (mentorica: Nikolina Mesić).

Svim učenicima i mentoricama čestitamo na ostvarenim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 3. 2024. 21:15

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u petak 22. ožujka u Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su kancelar biskupije Janko Lulić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko,  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar i ravnateljica škole Vesna Šebek.

Natjecanje je otvorio delegat sisačkog biskupa Vlade Košića, kancelar Lulić, uputivši svim natjecateljima riječi ohrabrenja i čestitavši im na dosadašnjem uspjehu.

Natjecanju su pristupili učenici Mateja Dobrenić, Antonija Pinotić, Gita Čulig, Marko Čorak i Matija Smernić.

Čestitamo učenicima na osvojenom 2. mjestu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 24. 3. 2024. 20:58

Gimnazija Sisak i ove godine se plasirala na državno natjecanje iz njemačkog

Učenik Matej Kasaić pozvan  je na državno natjecanje iz njemačkog jezika koje će se održati od 10. do 12. travnja 2024. u Požegi. Profesorici Gordani Lončar i učeniku Mateju čestitamo i  želimo puno uspjeha na državnom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 24. 3. 2024. 18:25

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Na Županijskom natjecanju iz Povijesti, koje se održalo 18. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi Mladost Lekenik, učenici naše škole ostvarili su sjajan uspjeh.

U kategoriji 3. razreda Matea Anušić osvojila je 2.mjesto (mentor: dr.sc. Domagoj Sremić).

U kategoriji 4. razreda Ian Redžić osvojio je 1.mjesto (mentor: dr.sc. Domagoj Sremić), Petar Lasović osvojio je 2.mjesto (mentor: prof. Tomislav Dovranić), a Jure Ćuk osvojio je 4. mjesto (mentor: prof. Tomislav Dovranić).

U kategoriji samostalnih istraživačkih radova učenice 3. razreda naše škole, Lea Gnjatović i Matea Anušić (mentor: dr.sc. Domagoj Sremić) osvojile su prvo mjesto sa svojim radom na temu: Percepcija ženskih osoba u društvu Banske Hrvatske XVIII. stoljeća kroz prizmu djela Annuae Baltazara Adama Krčelića. Nakon pregleda i obrane rada pred županijskim povjerenstvom rad je poslan državnom povjerenstvu, a učenice i njihov mentor nadaju se pozivu na državno natjecanje!

Čestitke učenicima i mentorima na postignutim rezultatima te iščekujemo poziv na državno natjecanje!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 20. 3. 2024. 09:53

Županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole

U našoj školi u četvrtak 29. veljače 2024. godine održana je županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole.

U uvodnom programu učenici naše škole pozdravili su natjecatelje i mentore svirajući i recitirajući. Gala Grgurač (flauta) i Juraj Vrkljan (klavir) izveli su Sonatu za flautu i klavir u C-duru treći stavak Otara Taktakishvilija, Korina Petra Čondić  Sisački (ru)let Željka Maljevca. a Iva Šolić Sunce i njeni cvjetovi Rupi Kaur.

Natjecale su se četiri osnovne i tri srednje škole. Natjecanje je to na kojem se čitaju djela primjerena i zanimljiva mladima te se onda u kvizu znanja potiče učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje detalja iz pročitanih djela te na izrađivanje kreativnog uratka na temu iz djela.

U kategoriji osnovnih škola na državno natjecanje plasirali su se učenici iz OŠ Josipa Kozarca Lipovljani i OŠ Zorke Sever Popovača, čitajući knjige Trči, ne čekaj me Bojane Meandžija, Moja baka je zmaj  Melite Rundek i Zeleni pas Nade Mihelčić.

U kategoriji srednjih škola učenici Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, zajedno s našim gimnazijalkama Laurom Gorenak, Sunčicom Bakarić i Karlom Korečić, učenicama trećih razreda, plasirali su se na državnu razinu ovog natjecanja pročitavši Djevojku iz močvare Deliae Owens, Ponoćni klub Christophera Pikea i djelo Kako se sprijateljiti s tamom Kathleen Glasgow.

U kategoriji kreativnog uratka dalje su se plasirali Antea Marić iz OŠ Zorke Sever Popovača te učenik četvrtog razreda naše škole Jure Ćuk.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima, a našim natjecateljima i mentoricama profesorici Josipi Peškir Ćorković i knjižničarki Nataliji Miletić sretno dalje!

Karla Korečić i Maks Hajneman

(Za više fotografija klikni na opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 3. 2024. 09:16

Lidranovci na županijskoj smotri

Županijska razina smotre LiDraNo održana je 1. ožujka u Glini. Domaćini iz OŠ Glina prigodnim su programom u dvorani Hrvatskoga doma dočekali sve sudionike iz osnovnih i srednjih škola SMŽ.
Gimnazijalci su se predstavili u kategorijama za:
1. literarni izraz – Ema Martinić (4.c) i Katarina Blažević (4.d)
2. novinarski izraz – Gabi Kušan (4.d)
3. pojedinačni scenski nastup – Elizabeta Brelković (3.b) i Jure Ćuk (4.c)
4. radijski izraz – radijska družina GIMSI - Nina Sorić (3.e) i Klara Čičić (2.c).

Svi navedeni učenici radili su pod mentorstvom prof. Vesne Rogulja Mart. Nakon okruglih stolova za svaku kategoriju povjerenstva su za državnu razinu smotre LiDraNo predložili radove u kategoriji literarnog i radijskog izraza.
U iščekivanju poziva za državnu smotru ostaju Ema Martinić, Katarina Blažević te članice radijske družine GIMSI, Nina Sorić i Klara Čičić.

Čestitamo svim učenicima i njihovoj mentorici Vesni Rogulja Mart!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 5. 3. 2024. 10:27

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Županijsko natjecanje iz biologije održano je 29. veljače 2024. u Tehničkoj školi Sisak.

U kategoriji 1. razreda Denis Grozdanić (mentor: prof. Boris Majić) bio je drugi, a Petra Plavec (mentor: prof. Boris Majić) peta.

U kategoriji 2. razreda Nika Paušek (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) bila je četvrta, a Matija Butković (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) sedma.

U kategoriji 3. razreda Martin Dužić (mentor: prof. Boris Majić) bio je treći, a Leona Cvitković (mentor: prof. Boris Majić) šesta.

U kategoriji 4. razreda Gabi Kušan (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) bila je prva.

Svim učenicima i mentorima čestitamo na ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 3. 2024. 08:19

Radijska emisija GIMANKUL u eteru Hrvatskoga radija 1

Radijska družina GIMSI  na državnoj je  razini Lidrana u 2023. godini ostavila izvrstan dojam radijskom emisijom GIMANKUL u kojoj se govorilo o subkulturama. Iz tog razloga, a i povodom  Međunarodnoga dana borbe protiv vršnjačkoga nasilja, članovi družine, Tesa Marinčić i Jure Ćuk s mentoricom Vesnom Rogulja Mart, primili su poziv radijske voditeljice Sandre Maričić za gostovanje u emisiji Pet za pet.  Emisija je emitirana 27. veljače na  Hrvatskom radiju 1 i vi je možete poslušati putem poveznice

https://radio.hrt.hr/slusaonica/pet-za-pet?epizoda=202402271345 

Kao što ste mogli čuti, radijska družina GIMSI nastavila je s radom u novom sastavu. Nakon audicije, maturantica Tesa Marinčić nesebično je svoje vještine i savjete prenijela Nini Sorić i  Klari Čičić. Naravno da je snimljena i nova tematska emisija o kojoj ćete uskoro imati prilike više čuti.

Čestitke učenicima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 2. 2024. 08:20

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom 14.02.2024. u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji učenici Gimnazije Sisak osvojili su 1. i 2. mjesto u dvije kategorije natjecanja.

Učenik 4.a razreda Matej Kasaić pobjednik je u kategoriji II, lista A srednjih škola, dok je učenica 4.a razreda Petra Buhin zauzela 2. mjesto u kategoriji II, lista B srednjih škola. 
Čestitke Mateju i Petri te njihovoj mentorici prof Gordani Lončar na postignutom uspjehu!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 2. 2024. 08:29

Lidranovci 2024.

Učenici Gimnazije Sisak i ove su se godine predstavili na općinskoj razini smotre Lidrano koja je održana u Budaševu 6. veljače 2024. Nakon održane školske razine, gdje se već morao dogoditi probir literarnih radova, na općinskoj smotri svoju kreativnost pokazali su u tri kategorije.
U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa kazivanjem poezije predstavile su se Korina Petra Čondić i Dunja Ordanić pod mentorstvom profesorice Marte Narančić te Iva Šolić i Petra Plavec pod mentorstvom profesorice Nikoline Mesić. Pod mentorstvom profesorice Vesne Rogulja Mart učenica Elizabeta Brleković predstavila se kazivanjem poezije, a učenik Jure Ćuk monologom.
U kategoriji literarnih radova to su bile učenice Matea Anušić (mentor: Nikolina Mesić), Katarina
Blažević i Ema Martinić (mentor: Vesna Rogulja Mart). U kategoriji novinarskoga izraza našu školu predstavila je učenica Gabi Kušan (mentor: Vesna Rogulja Mart).
Prema odlukama stručnih povjerenstava školu će na županijskoj razini predstavljati Elizabeta Brleković i Jure Ćuk u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, Katarina Blažević i Ema Martinić u kategoriji literarnog izraza te Gabi Kušan u kategoriji novinarskoga izraza. Prema novim propozicijama za radijski izraz radijska emisija direktno se upućuje na županijsku razinu. Radijska družina GIMSI novom radijskom emisijom i u novom sastavu pridružit će se navedenim učenicima.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 12. 2. 2024. 10:14

Literarno-likovni natječaj „SNAGA KRUNICE BARBARE STEPINAC“

Učenici naše škole i ove su se godine uključili u literarno-likovni natječaj „SNAGA KRUNICE BARBARE STEPINAC“ koji priređuje Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa u sklopu proslave blagdana blaženoga Alojzija Stepinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 2. 2024. 23:04

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U RUKOMETU ZA DJEVOJKE :

U Sisku 19.01. 2024. godine Školski sportski savez SMŽ održao je županijsko natjecanje u rukometu za djevojke srednjih škola u Sportskoj dvorani Brezovica. Naše gimnazijalke  Dorotea Rakovac, Nika Milnović, Ema Basarić, Izabela Miffek, Loreta Ivanić, Urša Kobal, Lea Čorak, Bruna Šarko, Anastazija Pereković, Mia Turkman i Katja Marinčić su nas uspješno predstavljale i osvojile brončano treće mjesto. 
Čestitke djevojkama i njihovim voditeljima, profesorici Duški Đonović i profesoru Igoru Božićeviću na odličnom rezultatu.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 1. 2024. 09:20

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U RUKOMETU ZA MLADIĆE:

Osvojivši prvo mjesto na gradskom natjecanju, mladići su otišli na županijsko rukometno natjecanje održano u srijedu 17. siječnja u Dvorani Brezovica. U sastavu Mislav Kivač Podnar, Mislav Plesivčak, Roko Senčar, Borna Lamza, Emanuel Mikšić, Robert Džafo,Vito Pejčinović i Luka Lončar tim je osvojio 3. mjesto uz pomoć svojih voditelja, profesorice Duške Đonović i profesora Igora Božićevića, bravo za sve!

Tekst: Maks Hajneman 3B

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 1. 2024. 09:19

GRADSKO NATJECANJE U RUKOMETU:

U petak 12. siječnja 2024. godine održano je gradsko natjecanje u rukometu u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg kako za djevojke, tako i za mladiće. Boje Školskog sportskog društva Gimnazijalac branile su Petra Matun, Lucija Hrenar, Nika Milnović, Ema Basarić, Izabela Miffek, Loreta Ivanić, Urša Kobal, Lea Čorak, Bruna Šarko, Anastazija Pereković, Mia Turkman i Elena Bunjan te Jure Ćuk, Roko Senčar, Mislav Kivač Podnar, Jakov Ljubešić, Mislav Plesivčak, Borna Lamza, Emanuel Mikšić, Robert Džafo i Luka Lončar. Oba tima osvojila su prvo mjesto te se time plasirala na županijsko natjecanje. Čestitke učenicima i njihovim voditeljima, profesorici Duški Đonović i profesoru Igoru Božićeviću na odličnom rezultatu.

Tekst: Maks Hajneman 3B

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 1. 2024. 09:16

SPORTSKI PLES: Vijest ima dokument u privitku

Školski sportski savez SMŽ dana 10.1. 2024. je u dvorani Brezovica u Sisku održao županijsko natjecanje u sportskom plesu za Sisačko-moslavačku županiju.
U odličnoj atmosferi u konkurenciji 5 srednjih škola naše djevojke Mia Medjed, Antonia Dejanović, Tia Miličević i Ema Selanac sjajnim su plesom osvojile 2. mjesto.
Voditeljica: Duška Đonović, prof. i Igor Božičević, prof.
Čestitke našim djevojkama!
 
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 1. 2024. 09:10

12. Simpozij školskog sporta i "Ponos SMŽ-a"

 
Na 12. Simpoziju školskog sporta održanom na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu uručena su i priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima u edukativnim programima školskog sporta ( Intervju s olimpijcem i Igram, pišem, lajkam novinarima). Gimnaziju Sisak predstavljala je Ema Dolić koja je osvojila drugo mjesto u programu IPL novinara. Ema je učenica 3. razreda , a njen mentor bio je Igor Božičević, prof..
I SMŽ je prepoznala ovo postignuće pa je navedeni dvojac primio priznanja i na svečanosti „Ponos SMŽ”. Prepuni Dom INA rafinerije dugačkim pljeskom nagradio je naše predstavnike.
U HŠSS smo doznali da su izuzetno zadovoljni Eminim napretkom i sjajnim fotografijama i člancima kojima bilježi zanimljive trenutke sa sportskih terena.
Čestitamo Emi na ovim priznanjima i poželimo joj još puno uspjeha u vremenu koje dolazi.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 12. 2023. 19:26

SD Brezovica - županijsko natjecanje u odbojci za djevojke i mladiće

Sisak, 11.12.2023.
I ove godine županijsko natjecanje potvrdilo je da još uvijek imamo sastave konkurentne za osvajanje naslova. Mladići su izborili državno natjecanje bez izgubljenog seta, dok su djevojke bile na samo dva poena do Poreča, ali su  se nakon preokreta (SŠ Glina) morale zadovoljiti srebrnim medaljama.
Sastav mladića: Dominik Maričević, Ivan Čičak, Filip Ikasović, Jakša Mencl, Luka Pavelić , Vito Cvetanović, Mateo Kalinić, Antun Zaborac, Luka Bevanda, Petar Bjelica, Filip Solomun.
Sastav djevojaka: Katja Marinčić, Loreta Ivanić, Magdalena Gmaz, Nina Batnožić, Paola Pendelić, Petra Tepšić, Tia Brodar, Barbara Srećković, Nika Baniček, Elena Alijagić, Elena Brkanac Borojević.
Voditelji Duška Đonović, prof. i Igor Božičević, prof. Čestitke svima!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 12. 2023. 08:52

Županijsko prvenstvo za djevojke i mladiće u stolnom tenisu

Sisak, 5.12.2023. 

Odlično organiziran turnir okupio je najbolje sastave  naše županije.Djevojke Gimnazijalca igrale su u skupini s Ekonomistom (3:0 pobjeda) te Banovcem (3:1 poraz). U borbi za treće mjesto slavile su protiv Novske 3:2. Sastav kojem su uručene brončane medalje Katja Marinčić, Natali Korzo, Elena Bunjan i Angela Korzo.

Voditelj je bio Igor Božičević, prof. Čestitke svima!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 12. 2023. 13:38

Državno prvenstvo u plivanju za djevojke i mladiće

Rijeka, 1.12.2023 
I ove godine na plivanju smo bili sa oba sastava. Na prekrasnom kompleksu bazena  "Kantrida" sudjelovalo je 19 srednjih škola kod djevojaka, dok su mladići imali okruglo 20 škola u nadmetanju.
Djevojke su bile nešto uspješnije osvojivši nakon 5 disciplina 9. mjesto, dok su mladići zauzeli 11. mjesto.
Sastav djevojaka: Ema Viljevac, Laura Panjković, Dora Horžić, Saša Borovnjak i Elena Rajković. 
Sastav  mladića: Jakov Buntić, Anteo Kokić, Mislav Kivač Podnar, Matija Smernić i Ivan Matić.
Voditelji i mentori: Duška Đonović prof., Božidar Dujmić prof. i Igor Božičević prof.
Čestitke svima!!!
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 4. 12. 2023. 09:06

Međunarodno online natjecanje – DABAR 2023.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online izazov, koji se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator izazova za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održavalo u razdoblju od 13. – 17.11.2023., a u Hrvatskoj je sudjelovalo 49065 učenika.

U našoj školi natjecanje je vodila prof. informatike Sanja Vuković Brodarić, a na izazovu u kategoriji GigaDabar sudjelovala su 4 učenika.

Objavljene su rang liste po kategorijama natjecanja Dabar i dostupne su samo nastavnicima na Loomen-u.

Učenik Antun Zaborac nalazi se na popisu 10% najboljih u svojoj kategoriji u Republici Hrvatskoj te je zbog postignutog odličnog uspjeha dobitnik Zlatne diplome i značke za izniman uspjeh.

Čestitamo Antunu i svim sudionicima osmog po redu međunarodnog natjecanja Dabar! Nadamo se većem odazivu sljedeće godine. 😊

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 11. 2023. 11:06

Gradsko natjecanje u odbojci za djevojke i mladiće.

Sisak, 24.11.23. - Sportska dvorana Zeleni Brijeg
Djevojke su sigurnim  pobjedama protiv Tehničara i Viktorovca osvojile prvo mjesto na gradskom natjecanju te izborile plasman na županijsko.
Sastav Katja Marinčić, Loreta Ivanić, Nina Batnožić, Paola Pendelić, Petra Tepšić, Tia Brodar, Barbara Srećković, Nika Baniček, Elena Alijagić, Matija Butković, Matea Pokas, Elena Borojević Brkanović, Helena Kokanović.
Nakon pobjeda u grupi protiv Majstora i Ekonomista, mladići su bili uvjerljivi i finalu savladavši IOŠ sa identičnih 2/0.
Sastav: Filip Ikasović, Dominik Maričević, Vito Cvetanović, Mateo Kalinić, Lovro Vujić, Petar Bjelica, Antun Zaborac, Luka Pavelić, Luka Bevanda, Filip Solomun.
Voditelji Duška Đonović, prof. i Igor Božičević prof.
Čestitke svima!!!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 11. 2023. 09:23

Državno prvenstvo u šahu za djevojke i mladiće

Poreč, od 22.11. do 24.11.2023.
I ove godine sudjelovali smo s oba sastava i već to nas čini ponosnima.
Nakon odigranih 9 kola  u konkurenciji 24 sastava smjestili smo se u zlatnoj sredini. Djevojke su osvojile 11. mjesto dok su mladići bili 14.
Na DP su sudjelovali
Natali Korzo, Lea Gnjatović, Mateja Dobrenić, Iva Bajčić, Izabela Miffek, Tin Krakar, Matija Dunger, Ante Preloščan, Sven Brnić i Jakša Mencl.
Voditelj na DP bio je ravnatelj Božidar Dujmić, prof.
Čestitke svima!!!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 11. 2023. 09:21

Županijsko natjecanje u plivanju za djevojke i mladiće

Sisak, 9.11.2023. Bazen ŠRC Sisak
Županijsko natjecanje u plivanju za djevojke i mladiće
Sastavi Gimnazijalca osvojili 1. mjesto u obje kategorije.
Sastav djevojke:
Antonia Buić
Antonija Šapina
Laura Panjković
Saša Borovnjak
Dora Horžić
Voditelj: Igor Božičević, prof
Jakov Buntić
Anteo Kokić
Matija Smernić
Mislav Kivač Podnar
Roko Senčar
Voditeljica Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 10. 11. 2023. 09:50

Gradsko natjecanje u stolnom tenisu za djevojke i mladiće

Sisak, 7.11.2023.  SD Zeleni Brijeg
Poredak djevojke:
1. Gimnazijalac Sisak
2. Majstor
3. Ekonomist

Sastav djevojke:
Katja Marinčić
Natali Korzo
Angela Korzo
Elena Bunjan
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Poredak mladići:
1. Tehničar
2. IOŠ
3. Majstor
4. Gimnazijalac
5. Ekonomist

Sastav mladići:
Roko Senčar
Borna Lamza
Petar Bjelica
Filip Drešar
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 11. 2023. 09:22

Gradsko natjecanje u badmintonu za djevojke i mladiće

Sisak, 27.10.2023. SD Zeleni Brijeg
Na gradskom natjecanju u badmintonu za srednje škole sudjelovalo je ukupno 9 ekipa. 🏸
 
Sastav djevojke:
Katja Marinčić
Natali Korzo
Angela Korzo
Elena Bunjan
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Sastav mladići:
Bruno Dobranić
Roko Senčar
Sven Brnić
Nikola Kosić
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
➡️Konačni poredak djevojke:
1. ŠSD Gimnazijalac
2. ŠSD Tehničar
3. ŠSD Ekonomist
4. ŠSD Majstor
➡️Konačni poredak mladići:
1. ŠSD Gimnazijalac
2. ŠSD Majstor
3. ŠSD Tehničar
4. ŠSD IOŠ
5. ŠSD Ekonomist
Čestitamo svim sudionicima, a osvajačima prva tri mjesta želimo puno sreće na županijskom natjecanju!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 11. 2023. 10:00

Županijsko natjecanje u šahu za djevojke i mladiće

Popovača 25.10.2023.
I ove godine OŠ Popovača sjajnom je organizacijom dočekala naše šahistice i šahiste. Nakon višesatnih nadmetanja naše djevojke i mladići uspjeli su obraniti prošlogodišnja prva mjesta iako je bilo neizvjesno do samog kraja. Točnije bilo je neizvjesno u kategoriji mladića jer su djevojke prilično sigurno savladale sve protivnice. Lijepo je da ćemo i ove godine na DP s oba sastava.
Sastav djevojke:
Lea Gnjatović
Natali Korzo
Mateja Dobrenić
Iva Bajčić
Izabela Miffek
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Sastav mladići:
Matija Dunger
Tin Krakar
Ante Preloščan
Jakša Mencl
Sven Brnić
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
Poredak najboljih:
Djevojke srednjih škola
1. ŠSD GIMNAZIJALAC - Gimnazija Sisak 🥇🥇🥇🥇🥇
2. ŠSD SREDNJOŠKOLAC - Srednja škola Novska 🥈🥈🥈🥈
3. ŠSD TEHNIČAR - Tehnička škola Sisak 🥉🥉🥉🥉🥉
Mladići srednjih škola
1. ŠSD GIMNAZIJALAC - Gimnazija Sisak 🥇🥇🥇🥇🥇
2. ŠSD SREDNJOŠKOLAC - Srednja škola Novska 🥈🥈🥈🥈
3. ŠSD VIKTOROVAC - Srednja škola Viktorovac Sisak 🥉🥉🥉
Čestitke svima!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 11. 2023. 09:59

12. simpozij školskog sporta

Zagreb, 23.10.2023.
Naša učenica Ema Dolić primila je nagradu Hrvatskog školskog športskog saveza za 2. mjesto u projektu IPL (igram, pišem lajkam). Na seminaru je sudjelovalo više stotina kineziologa, a među njima je bio i Emin mentor Igor Božičević.
Velike čestitke!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 11. 2023. 09:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Uspjesi učenika

 

 
e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju