preskoči na sadržaj

Oskar znanja za sisačkog gimnazijalca Ivana Petrića

Oskar znanja, najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, u utorak, 13. lipnja, je dodijeljen 19. put za redom, a ove godine dobilo ga je gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola.
Učenici su Oskar znanja dobili za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima, a među nagrađenima je i Ivan Petrić, maturant Gimnazije Sisak i osvajač brončane medalje na  Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi održanoj u svibnju ove godine u grčkoj Olimpiji.

Zahvalnicom za predan i vrijedan rad s učenicima nagrađena je i Ivanova mentorica, prof. Marina Kasa.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 6. 2023. 14:49

Gabi ponavlja uspjeh!

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju objavila je zbornik pjesničkih uradaka mladih Republike Hrvatske  Po(e)zitiva za 2022. godinu. Među odabranim radovima i ove je godine pjesnički rad Gabi Kušan (3.d), nastao uz mentorstvo prof.Vesne Rogulja Mart, koji je objavljen uz vizualnu nadogradnju mladih dizajnera.

Čestitke Gabi i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 5. 2023. 16:21

Sisački gimnazijalac Ivan Petrić brončani na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi

van Petrić, maturant Gimnazije Sisak, osvojio je brončanu medalju na 31. Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja je od 11. – 14. svibnja održana na Međunarodnoj olimpijskoj akademiji u blizini antičke Olimpije u Grčkoj. Na Olimpijadi je sudjelovalo 100 učenika iz 49 zemalja, a kao i svake godine, organizirana je pod pokroviteljstvom FISP-a  (Federation Internationale des Ssocietes de Philosophi) i UNESCO-a. 
Uz Ivana Petrića na Olimpijadi je sudjelovao i Martin Vrbovčan iz Gimnazije Bjelovar te mentorica prof. Marina Kasa i voditelj hrvatske delegacije na IPO-u doc. dr. sc. Bruno Ćurko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. 
Ciljevi Međunarodne filozofske olimpijade su poticanje na kritičko i kreativno mišljenje i promicanje filozofskog mišljenja u znanosti, umjetnosti i društvenom životu te promišljanje etičkih problema u modernom svijetu kao i poticanje intelektualne razmjene među mladim ljudima iz različitih zemalja. 
Pravo pristupa kvalifikacijama za Međunarodnu filozofsku olimpijadu imaju učenici koji su se plasirali na državno natjecanje iz filozofije, a tijekom kvalifikacija pišu i filozofski esej na stranom jeziku te dvoje najbolje plasiranih imaju pravo sudjelovanja na olimpijadi.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 5. 2023. 16:15

Nacionalna razina natjecanja "Čitanjem do zvijezda"

Tim vrijednih zaljubljenika u knjige Gimnazije Sisak kvalificirao se na Nacionalnu razinu natjecanja Čitanjem do zvijezda 5. svibnja u Čakovcu! Na natjecanju je sudjelovalo preko 200 škola sudionika na kvizu znanja i preko 70 kreativnih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola. 

Na kvizu znanja predstavljali su nas Lucija Tuškanec, Laura Gorenak i Ivan Petrić osvojivši 9. mjesto, dok je kreativni uradak prezentirao Jure Ćuk plasiravši se na izvrsno 4 mjesto. 

Podršku i bodrenje savjesno su pružile mentorice Josipa Peškir Ćorković i Natalija Miletić. 

Čestitamo našim učenicima i unaprijed se veselimo idućoj sezoni kviza "Čitanjem do zvijezda!"

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 9. 5. 2023. 11:29

LiDraNo u eteru

Na državnoj smotri LiDraNo 2023. predstavila se i naša radijska družina GIMSI. Ove je godine u eter  puštena tematska radijska emisija GIMANKUL koju su snimili i uredili Tesa Marinčić (3.d) i Jure Ćuk (3.c). Na okrugom stolu uvijek se  željno očekuju mišljenja čanova povjerenstva, a posebno mišljenje g. Srđana Nogića, inženjera zvuka i tonmajstora s Hrvatskoga radija. Uspjeh u ovoj kategoriji bio je tim veći kada su i od njega stigle same pohvale. Koliko je GIMAKUL dirnuo i ostale govori činjenica da je kao radijska emisija izbrana za svečanost zatvaranja smotre LiDraNo u Vodicama.

Čestitke Tesi i Juri te mentorici Vesni Rogulja Mart!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 5. 2023. 11:29

LiDraNo scena

U kategoriji pojedinačnih scneskih nastupa na državnoj smotri LiDraNo 2023 našu županiju predstavljala je Elizabeta Brleković (2.b) koja je izvela monolog prema tekstu Tomislava Ivančića Samo čovjeka promijeniti. Stručno pojverenstvo pohvalilo je izbor teksta i tehničku izvedbu te istkanulo komunikaciju s publikom i izrečenu istinsku ljutnju.

Čestitke Elizabeti i mentorici Vesni Rogulja Mart!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 5. 2023. 11:25

Državno natjecanje iz njemačkog jezika

Na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika koje se održalo od 26. do 28. travnja 2023. godine u Sinju učenica Lana Klarić pod vodstvom profesorice Gordane Lončar osvojila je visoko 2. mjesto u kategoriji četvrtih razreda.

Čestitke Lani na izvrsnom postignuću i uspješnom predstavljanju naše škole na državnom natjecanju!

Čestitamo mentorici profesorici Gordani Lončar!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 5. 2023. 20:02

Kreativici dočekali poziv

Gimnaziiju Sisak na ovogodišnjoj državnoj  smotri  Lidrano predstavljat će svojim novinarskim radom Matea Anušić te članovi radijske družine  GIMSI  Tesa Marinčić i Jure Ćuk radijskom emisijom GIMANKUL. Zajedno s učenicom Elizabetom Brleković, koja se direktno plasirala  monologom, kreću put Vodica na još jedno lijepo druženje.
 
Čestitamo učenicima i mentoricama Nikolini Mesić i Vesni Rogulja Mart!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 18. 4. 2023. 14:24

DP u atletici za djevojke i mladiće

Pula, 5.4.2023.
Po izrazito hladnom i vjetrovitom vremenu djevojke su osvojile 17. mjesto u državi. Najuspješnija pojedinačno bila je Tara Ivičinec na 7 mjestu u utrci na 400 m.
Čestitke djevojkama na uspješnom nastupu.
Anastazija Pereković 100m
Tara Ivičinec 400 m
Jelena Sučić 800 m
Antonia Buić 1500 m
Noa Matak skok u dalj
Karla Prpić skok u vis
Antonia Šapina kugla
Iva Bajčić štafeta
Elena Bunjan štafeta
Tara Jelić - pričuva
Voditelj Igor Božičević, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 4. 2023. 12:49

DP u odbojci za srednje škole

Poreč, 22.-24.3.2023.
Nakon dugo godina došli smo na odbojkašku završnicu samo s jednim sastavom. Mladići su nastavili kontinuitet dolazaka u Poreč, a prema viđenom ni za naredne godine ne trebamo se brinuti.
U skupini smo pobijedili srednjoškolce iz Šibenika (2/0) i Zagreba (2/1) a u susretu koji je vodio prema borbama za medalje poraženi smo od gimnazijalaca iz Daruvara rezultatom 2/0.
Sastav:
Filip Ikasović
Jakša Mencl
Dominik Maričević
Ivan Čičak
Vito Cvetanović
Mateo Kalinić
Lovro Vujić
Antun Zaborac
Luka Pavelić
Petar Bjelica
Voditelj Igor Božičević, prof.
Čestitke dečkima na osvojenom 5. mjestu!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 4. 2023. 12:37

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Županijsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika održano je 28. ožujka 2023. godine u Srednjoj školi Novska, koja je već treću godinu za redom domaćin županijske razine natjecanja. Na natjecanju su već tradicionalno sudjelovali i učenici Gimnazije Sisak, a neki od njih ostvarili su odlične rezultate. 

Tako su u kategoriji četvrtih razreda predstavnice Gimnazije Sisak pokazale dominaciju i zauzele prva četiri mjesta na tablici; Dorotea Pešun (mentorica: prof. Marta Narančić) zauzela je prvo mjesto, Ivana Cindrić (mentorica: prof. Marta Narančić) drugo, Petra Kukoljić (mentorica: prof. Josipa Peškir Ćorković) treće, a učenica Katja Gučanac (mentorica: prof. Josipa Peškir Ćorković) četvrto mjesto.

U kategoriji prvih razreda Gimnaziju Sisak predstavljala je učenica Loreta Ivanić (mentorica: prof. Vesna Rogulja Mart), koja je zauzela peto mjesto. U kategoriji drugih razreda Matea Anušić (mentorica: prof. Nikolina Mesić) zauzela je visoko treće mjesto, Stela Klasić (mentorica: prof. Nikolina Mesić) četvrto mjesto, Antonija Pinotić i Lara Brajdić (mentorica: prof. Josipa Peškir Ćorković) zauzele su šesto mjesto, a Nika Milnović (mentorica: prof. Josipa Peškir Ćorković) deveto. U kategoriji trećih razreda našu su školu predstavljale učenice Gala Grgurač (mentorica: prof. Vesna Rogulja Mart), koja je zauzela četvrto mjesto, Paola Pendelić (mentorica: prof. Nikolina Mesić), koja je zauzela peto mjesto te Mia Medjed (mentorica: Nikolina Mesić), koja je bila šesta. 

Svim učenicama i mentoricama čestitamo na ostvarenim rezultatima! 

Katja Gučanac, 4. b

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 31. 3. 2023. 10:24

Sisački gimnazijalci prvi na Međužupanijskom natjecanju u debati

Međužupanijsko natjecanje u debati održalo se ove godine 18. i 19. ožujka u Ekonomskoj školi Velika Gorica. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije, a debatiralo se šest kola od kojih su četiri bila na pripremljenu tezu “Ovaj dom bi uveo društveno ocjenjivanje građana (social credit system), a dva na ad hoc teze.  
Boje Gimnazije Sisak branilo je pet ekipa, a najuspješnija je bila Prva ekipa u sastavu Paola Pendelić, Ivan Petrić i Matej Kasaić  koja je osvojila 1. mjesto  te se plasirala na državno natjecanje. Uz prvo mjesto ekipno, naši učenici su se istaknuli i kao izvrsni govornici te su posebno nagrađeni u kategoriji najboljih govornika natjecanja i to Paola Pendelić zlatnom medaljom za prvo mjesto koje je s njom podijelio Vid Đođo, učenik bjelovarske gimnazije, Ivan Petrić zauzeto je treće mjesto i okitio se broncom, a Matej Kasaić proglašen je petim najboljim govornikom. 
Od stalih naših ekipa šesto mjesto je zauzela Peta ekipa u sastavu Nika Milnović, Maks Hajneman i Laura Gorenak , a ostale ekipe još čekaju konačne rezultate, no budući su sve upisale po tri pobjede očekujemo plasman među prvih 10. Na natjecanju su sudjelovali još Dorotea Pešun, Blerona Muhadri i Nina Dugandžić - Gimnazija Sisak Treća, Matea Anušić, Kristina Dumić i Karla Korečić - Gimnazija Sisak Druga te Majda Škrbić, Jure Ćuk i Martin Dužić kao Gimnazija Sisak Četvrta. 
Čestitamo učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa te želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 20. 3. 2023. 14:53

Županijsko natjecanje iz kemije

Na Županijskom natjecanju iz kemije koje je održano 3.ožujka 2023. u Tehničkoj školi Sisak sudjelovalo je šest učenika Gimnazije Sisak.

U kategoriji prvih razreda učenica Loreta Ivanić ( mentorica: prof. Snježana Meter ) zauzela je peto mjesto.

U kategoriji drugih razreda učenik Martin Dužić ( mentor: prof. Darko Petković ) zauzeo je sedmo mjesto.

U kategoriji trećih razreda učenica Gabi  Kušan ( mentorica: prof. Snježana Meter ) zauzela je drugo mjesto, a 

 učenica Gala  Grgurač ( mentorica: prof. Snježana Meter ) zauzela je četvrto mjesto.

U kategoriji četvrtih razreda učenica Laura Levak ( mentor: prof. Darko Petković ) zauzela je prvo mjesto, a učenica Lea Marinić ( mentor: prof. Darko Petković ) zauzela je drugo mjesto.

Svim učenicima i mentorima čestitamo na postignutim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 3. 2023. 21:06

Natjecanje iz njemačkog jezika

Učenica Lana Klarić plasirala se dalje na državno natjecanje iz njemačkog jezika koje će se održati u Sinju 26.- 28. travnja 2023.
Čestitamo učenici i profesorici G. Lončar i  želimo im puno uspjeha na državnom natjecanju.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 3. 2023. 21:05

Županijsko natjecanje iz vjeronauka

U četvrtak 16. ožujka 2023. održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka u OŠ Braće Ribar u Sisku.

Na natjecanju su sudjelovali učenici (Antonija Pinotić, Mateja Dobrenić, Gabi Kušan i Jure Ćuk) naše škole i osvojili 2. mjesto. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 3. 2023. 21:03

Županijsko natjecanje iz povijesti

Na Županijskom natjecanju iz Povijesti koje se održalo 14. ožujka 2023. u Osnovnoj školi Mladost Lekenik učenici naše škole ostvarili su zapažen uspjeh.

U kategoriji 2. razreda Anušić Matea osvojila je prvo mjesto, Pinotić Antonija osvojila je drugo mjesto, Gorenak Laura osvojila je treće mjesto, a Gnjatović Lea bila je četvrta (mentor dr. Domagoj Sremić).

U kategoriji 3. razreda Ian Redžić osvojio je prvo mjesto, Tepšić Petra osvojila je drugo mjesto, a Petar Lasović bio je četvrti (mentor prof. Tomislav Dovranić).

U kategoriji 4. razreda Jaroslav Dolgov  bio je četvrti (mentor dr. sc. Domagoj Sremić).

Čestitke učenicima i mentorima na postignutim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 17. 3. 2023. 11:46

Županijsko natjecanje iz biologije

Na Županijskom natjecanju iz biologije koje se održalo 10. ožujka 2023. u Tehničkoj školi Sisak sudjelovalo je petero učenika naše škole.

U kategoriji 1. razreda Nika Paušek (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) bila je drugaRudi Furlan (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) četvrti, a Andrej Miletić (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) šesti.

U kategoriji 2. razreda prvi je bio Martin Dužić (mentor: prof. Boris Majić).

U kategoriji 3. razreda Paola Krizmanić (mentorica: prof. Višnja Kovač Vezmarović) bila je šesta.

Svim učenicima i mentorima čestitamo na ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 10:56

Korina Klarić najuspješnija mlada sportašica grada Siska u 2022. godini

Kakav je osjećaj osvojiti nagradu za najbolju mladu sportašicu grada Siska?
Danas smo ovdje sa Korinom Klarić učenicom Gimnazije Sisak. Korina se sa karateom bavi od svoje
šeste godine. Svoje prve borbe odigrala je za Karate klub Tigar Sisak za koji se bori još i danas. Korina
je svome klubu i gradu donijela brojne uspjehe te je ove godine proglašena za najbolju mladu sportašicu
grada Siska. (nastavak teksta pod opširnije)
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:59

Svečanost

Sisak, 7.3.2023.
Najuspješniji sportaši i sportski sastavi grada Siska
I ove godine sudjelovali smo na svečanosti koju je organizirala Zajednica sportskih udruga grada Siska. Iz ruku pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Gorana Grgurača naši predstavnici Katja Marinčić i Roko Senčar primili su plaketu za najuspješnije ŠSD u 2022. godini.
Čestitke našim učenicima, profesorima mentorima kao i čitavom Nastavničkom vijeću koji s velikim zajedništvom sudjeluju u tim uspjesima.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:54

Županijsko natjecanje u košarci za mladiće

Sisak, 27.2.2023.
SD Brezovica
U skupini smo savladali (puno teže od očekivanog) Viktorovac i nešto lakše Kutinu (Augustin). U finalu nas je čekao sastav Petrinje. Već nakon prve četvrtine stvorili smo prednost koje je iz minute u minutu samo rasla. Na kraju potpuno zasluženo osvajamo 1. mjesto te ćemo na DP u košarci imati oba sastava.
Čestitke!!!
Sastav:
Marin Prosenjak
Renato Badjiković
Roko Senčar
Sandrino Nicolas Ciprić
Ante Preloščan
Karlo Medaković
Antun Zaborac
Filip Drešar
Sven Brnić
Bruno Dobranić
Voditelj: Igor Božičević, prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:50

Županijsko natjecanje u košarci za djevojke

Sisak, 13.2.2023.
SD Brezovica
Nakon odustajanja nekih sastava ponovno smo sastali sa protivnicima koje smo već upoznali na gradskom natjecanju. Ponovo je odluka o pobjedniku odlučena u susretu Gimnazijalca i Ekonomista. Za razliku od gradskog natjecanja naš sastav bio je kompletan i to se pokazalo presudnim. Iako smo prvu četvrtinu gubili, već u drugoj smo se vratili u igru. U trećoj i zadnjoj četvrtini djevojke su se potpuno opustile te im je sve polazilo za rukom, te zasluženo putuju u Poreč na DP.
Sastav:
Mia Turkman
Elenena Bunjan
Katja Marinčić
Marta Jagić
Ena Pavelić
Helena Sever
Urša Kobal
Iva Maričević
Izabela Miffek
Iris Ahmetović
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestitke!!!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:42

Gradsko natjecanje u košarci za djevojke

Sisak, 2.2.2023.
SD Zeleni Brijeg
Pobjedom protiv Viktorovca i porazom od Ekonomista djevojke Gimnazijalca zauzele su 2. mjesto.
Nadamo se da će nas na županijskom natjecanju zaobići izostanci.
Sastav:
Mia Turkman
Ema Basarić
Marta Jagić
Ena Pavelić
Helena Sever
Iris Ahmetović
Katja Marinčić
Iva Maričević
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestitke!!!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:39

Gradsko natjecanje u košarci za mladiće

Sisak, 2.2.2023.
SD Zeleni Brijeg
Mladići Gimnazijalca bez poraza su osvojili prvo mjesto savladavši u finalu Viktorovac. Veselimo se nastupu na županijskom natjecanju.
 
Sastav:
Roko Senčar
Marin Prosenjak
Sandrino Nicolas Ciprić
Renato Badjiković
Ante Preloščan
Filip Drešar
Karlo Medaković
Antun Zaborac
Bruno Dobranić
Sven Brlić
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestiitke!!!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2023. 09:35

Osiguran plasman na državno Lidrano

Elizabeta Brleković svojim je monologom Samo čovjeka promijeniti oduševila i gledatelje i prosudbeno povjerenstvo. Jednoglasnom odlukom ostvarila je  plasman na državnu razinu Lidrano 2023. Nakon čestitki nastala je fotografija s mentoricom iz osnovne škole NIkolinom Javornik i sadašnjom mentoricom Vesnom Rogulja Mart. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 3. 2023. 11:50

Kreativici čekaju poziv

Nakon održane županijske smotre LIdrano 2023. za državnu smotru predložen je novinarski rad Matee Anušić, literarni rad Gabi Kušan te radijska emisija GIMANKUL radijske družine GIMSI koju su snimili Tesa Marinčić i Jure Ćuk.
Čestitamo učenicima i mentoricama Nikolini Mesić i Vesni Rogulja Mart!
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 3. 2023. 11:48

Gimnazijalke prve na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa!

U subotu, 4. ožujka2023. održano je 24. natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa, a ekipa Gimnazije Sisak u sastavu Matea Anušić, Kristina Dumić, Nika Milnović, Laura Gorenak, Nika Gorenak i Lucija Hrenar, osvojila je prvo mjesto ispred dvije ekipe Srednje škole Viktorovac. Čestitamo našim djevojkama i želimo puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju!

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 3. 2023. 11:27

Lidranovici 2023.

Naši su se kreativci ove godine na gradskoj smotri Lidrano predstavili u četirima kategorijama:

a) literarni izraz

1. Marie Šterc (mentor Nikolina Mesić)

2. Ema Martinić (mentor Vesna Rogulja Mart)

3. Blerona Muhadri (mentor Vesna Rogulja Mart)

4. Gabi Kušan (mentor Vesna Rogulja Mart)

b) novinarski izraz

1. Matea Anušić (mentor Nikolina Mesić)

2. Ana Vrebac (mentor Josipa Peškir Ćorković)

c) pojedinačni scenski nastup

1. Ema Basarić (mentor Vesna Rogulja Mart)

2. Elizabeta Brleković (mentor Vesna Rogulja Mart)

3. Mihaela Pranjić (mentor Vesna Rogulja Mart)

4. Blerona Muhadri (mentor Vesna Rogulja Mart)

d) radijsko stvaralaštvo

1.  radijska družina GIMSI – Tesa Mariničić i Jure Ćuk (mentor Vesna Rogulja Mart)

 

Prema odlukama stručnih povjerenstava na županijsku razinu upućuju se:

1) literarni izraz – Gabi Kušan (mentor Vesna Rogulja Mart)

2) novinarski izraz - Matea Anušić (mentor Nikolina Mesić) i Ana Vrebac (mentor Josipa Peškir Ćorković)

3) pojedinačni scenski nastup - Elizabeta Brleković (mentor Vesna Rogulja Mart)

4) radijsko stvaralaštvo: radijska družina GIMSI – Tesa Marinčić i Jure Ćuk (mentor Vesna Rogulja Mart)

 

Čestitke svim učenicima i mentorima!

 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 10. 2. 2023. 11:17

Županijsko natjecanje u rukometu za djevojke

Sisak, 24.1.2023.
Djevojke su iako oslabljene u odnosu na gradsko natjecanje, velikom borbenošću osvojile 3. mjesto na županijskom.
Čestitke svima!
Sastav:
Iva Maričević
Iva Rogina
Katja Marinčić
Petra Bradarić
Tia Brodar
Urša Kobal
Dorotea Rakovac
Izabela Miffek
Loreta Ivanić
Ema Basarić
Mia Turkman
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 2. 2023. 22:28

Županijsko natjecanje u rukometu za mladiće

Sisak, 17.1.2023.
Gimnazijalci su pobjedom nad Tehničarom iz Siska i podjelom bodova s Tehničarom iz Kutine zauzeli 2. mjesto u skupini. U borbi za 3. mjesto poraženi su od mladića Petrynie, te su na kraju zauzeli 4. mjesto.
Pobjedu na turniru ostvarili su učenici Augustina (Kutina) savladavši Tehničar iz Kutine boljim izvođenjem sedmeraca.
Čestitke svima!
Sastav mladića:
Dominik Živčec
Jakov Ljubešić
Vito Pejčinović
Jure Ćuk
Roko Senčar
Mislav Kivač Podnar
Mislav Plesivčak
Robert Džafo
Robert Pribičević
Borna Lamza
Luka Lončar
Voditelj: Igor Božičević, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 2. 2023. 22:24

Županijsko natjecanje u odbojci

Glina, 12.1.2023.

Mladići i djevojke Gimnazijalca tradicionalno su sudjelovali na županijskom natjecanju u odbojci. Mladići su uvjerljivo osvojili 1. mjesto bez izgubljenog seta, dok su djevojke u neizvjesnoj završnici poražene od domaćeg sastava, iako su povele 1:0 u setovima.

Čestitke svima!

Mladićima želimo puno uspjeha na DP u Poreču!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 2. 2023. 21:49

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za djevojke.

Sisak, 16.12.2022. SD Brezovica
Uvjerljivo su djevojke Gimnazijalca izborile DP koje će se tradicionalno održati u Poreču.
Sastav:
Petra Kukoljić
Petra Grahovac
Katja Marinčić
Angela Korzo
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 2. 2023. 21:27

Poreč, 25.11. do 26.11 2022. godine – državno prvenstvo u krosu za djevojke i mladiće.

U izrazito jakoj konkurenciji među 24 sastava djevojke Gimnazijalca osvojile su 13. mjesto na DP. Najuspješnija na 10. mjestu pojedinačno bila je Tara Ivičinec.
Sastav djevojke:
Tara Ivičinec, Jelena Sučić, Iva Bajčić, Anastazija Pereković.
Voditelj: Božidar Dujmić, prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 11. 2022. 17:35

Poreč, 23.11. do 25.11 2022. godine – državno prvenstvo u šahu za djevojke i mladiće.

I ove godine sudjelovali smo sa na državnom sa obje ekipe.
Djevojke su zauzele 18. mjesto a mladići 16. Oba sastava nakon prvog dana nalazila su se na 8. mjestu.
Valja napomenuti kako je naša učenica Lea Gnjatović sudjelovala u simultanki koju je protiv 19 učenika odigrao velemajstor Alojzije Janković. Nije ga uspjela iznenaditi. Velemajstor je ove godine dobio svih 19 protivnika.
Sastav djevojke:
Natali Korzo, Mateja Dobrenić, Lea Gnjatović, Iva Bajčić, Dunja Ordanić.
Sastav mladići:
Nikola Pirc, Jaroslav Dolgov, Tin Krakar, Sandrino Nicolas Ciprić i Andrej Miletić.
Voditeljica Duška Đonović, prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 11. 2022. 17:34

Šah

Popovača, 3.11.2022. godine – županijsko natjecanje u šahu za djevojke i mladiće
OŠ Popovača
Sjajna organizacija veliki broj sudionika i pobjede naših sastava bilo bi šturo izvješće s ovog natjecanja.
Djevojke i mladići izborili su DP koje će se održati u Poreču od 23.11. do 25.11.2022. godine.
Sastav djevojke:
Natali Korzo, Mateja Dobrenić, Lea Gnjatović, Iva Bajčić, Dunja Ordanić.
Sastav mladići:
Nikola Pirc, Jaroslav Dolgov, Tin Krakar, Sandrino Ciprić i Andrej Miletić.
Voditeljica Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!
DJEVOJKE SŠ:
1. ŠSD Gimnazijalac - Gimnazija Sisak
2. ŠSD Banovac - SŠ Glina
3. ŠSD Tehničar - Tehnička škola Sisak
MLADIĆI SŠ:
1. ŠSD Gimnazijalac - Gimnazija Sisak
2. ŠSD Srednjoškolac - SŠ Novska
3. ŠSD Petrynia - SŠ Petrinja
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 11. 2022. 19:19

Stolni tenis

Sisak, 28.10.2022.

Sportska dvorana Zeleni Brijeg

Gradsko prvenstvo u stolnom tenisu za djevojke i mladiće.

Sastav djevojaka: Petra Kukoljić, Katja Marinčić, Angela Korzo i Mia Turkman.

Sastav mladići: Luka Bevanda, Filip Ilkasović, Dominik Maričević i Petar Bjelica.

Voditeljica: Duška Đonović, prof.

Konačni poredak djevojke:

1. ŠSD Gimnazijalac

2. ŠSD Majstor

3. ŠSD Ekonomist

Konačni poredak mladići:

1. ŠSD Tehničar

2.ŠSD Majstor

3. ŠSD IOŠ

4. ŠSD Gimnazijalac

Čestitke svima, a djevojkama poželimo uspješan nastup na županijskom natjecanju.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 11. 2022. 19:11

Plivanje

Sisak, 27.10.2022.
ŠRC Sisak
Nakon održanih utrka na 50 metara slobodnim, leđnim, prsnim i leptir stilom te štafete 4x50 metara slobodnim stilom naše djevojke i mladići izborili su nastup na DP koje će se održati u Rijeci 8. i 9. 12. 2022.
Sastav djevojaka: Ema Harčević, Ema Viljevac, Antonia Buić, Antonia Šapina i Marija Čop.
Sastav mladića:
Otto Porcer, Anteo Kokić, Mislav Kivač Podnar, Jakov Buntić i Matija Smernić.
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestitke svima!
POREDAK SREDNJE ŠKOLE:
Djevojke:
1. ŠSD GIMNAZIJALAC - Gimnazija Sisak
2. ŠSD VIKTOROVAC - SŠ Viktorovac Sisak
Mladići:
1. ŠSD GIMNAZIJALAC - Gimnazija Sisak
2. ŠSD TEHNIČAR - Tehnička škola Sisak
3. ŠSD IOŠ - Industrijsko- obrtnička škola Sisak
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 11. 2022. 18:47

Badminton

Sisak, 18.10.2022.
Sportska dvorana Zeleni Brijeg
Nakon prošlogodišnje badmintonske krize ponovo smo se vratili na pobjedničke staze. I djevojke i mladići bez izgubljenog gema plasirali su se na županijsko natjecanje koje će se tradicionalno održati u Noskoj 8.12.2022. godine.
U konkurenciji djevojaka sudjelovale su 4 ekipe dok su kod mladića bile prijavljene sve škole (6).
Djevojke su u finalnom susretu bile bolje od Viktorovca, dok su mladići bili uspješniji od Tehničara.
Sastav djevojaka: Katja Marinčić, Angela Korzo, Ema Basarić i Elena Bunjan.
Sastav mladića: Luka Bevanda, Roko Senčar, Niko Sušek, Mateo Barić i Bruno Dobranić.
Voditelj Igor Božičević, prof.
Čestitke svima!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 11. 2022. 18:41

ŠSSG Siska - svečnost najuspješnijih sportaša 2021._2022.

Dana 10.10. 2022. u OŠ Braća Bobetko održana je svečanost za najbolje sportaše i školska sportska društva ŠSSG Siska.

Naše školsko sportsko društvo predstavljali su Tara Ivičinec, Roko Senčar i profesorica Duška Đonović.

U konkurenciji srednjih škola ŠSD Gimnazijalac uvjerljivo osvaja 1. mjesto.

Naš predstavnik u konkurenciji najuspješnijih mladića Roko Senčar također se okitio naslovom najuspješnijeg. Uz niz gradskih, županijskih natjecanja Roko ima i tri plasmana na državna prvenstva (odbojka, rukomet, košarka). Kod djevojaka naša predstavnica Tara Ivičinec inače trećeplasirana na DP u atletici u disciplini 800 m (Pula), te 5. na DP u krosu (Poreč) primat je morala prepustiti Emili Karagić učenici Ekonomske škole Sisak koja je sudjelovala na gotovo svim natjecanjima koje je savez organizirao uz plasman na DP u košarci (Poreč).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 18. 10. 2022. 16:21

Županijsko natjecanje u krosu za djevojke i mladiće

Kutina, 7.10.2022.
Prvo natjecanje ove godine okupilo je u Kutini devet sastava kod djevojaka, te dvanaest kod mladića.
U konkurenciji djevojaka naš sastav osvojio je 1. mjesto dok smo u konkurenciji mladića zauzeli 7. mjesto.
Svakako treba istaknuti da je Tara Ivičinec zauzela pojedinačno 1. mjesto, a Jelena Sučić 2. mjesto.
Sastav djevojke: Tara Ivičinec, Jelena Sučić, Iva Bajčić i Antonia Buić.
Sastav mladići: Jaroslav Dolgov, Lukas Pasarić, Anteo Kokić i Dominik Živčec.
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
 
                                       Čestitke svim sudionicima!
 
 
 
 

  :: opširnije :: 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 18. 10. 2022. 16:10

DP u atletici za djevojke

Pula, 14.5.2022.
Poprilično izmijenjeni sastav djevojaka u odnosu na onaj koji je izborio DP zauzeo je 21. mjesto u državi. Po izrazito sunčanom i sparnom vremenu nije bilo jednostavno završiti natjecanje koje je trajalo gotovo šest sati. Naša najuspješnija atletičarka Tara Ivičinec u disciplini 800 m zauzela je 3. mjesto u državi. 
Čestitke svima a posebno Tari.
Sastav:
Marija Lena Sarkotić 100 m
Anja Kaurić 400 m
Tara Ivičinec 800 m
Natali Korzo 1500 m
Marija Pelc kugla
Anamarija Popara vis
Mia Rađenović dalj
Sarkotić, Rađenović, Klara Perković, Marija Danić štafeta 100,200,300 i 400 m.
Iva Rogina rezerva
Voditelj: Igor Božičević, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 5. 2022. 17:01

DP u odbojci za djevojke i mladiće

Poreč, 10.5.2022.

Nakon utakmica po skupinama oba naša sastava plasirala su se na 9. mjesto.

Djevojke su nakon poraza od Gimnazijalca Vukovar 2/0, savladale Gimnazijalac iz Koprivnice isto 2/0.

Mladići su tijesno izgubili od Gimnazijalca Dubrovnik 1/2, dok u porazi protiv Tehničara Vinkovci nisu osvojili set mada su ga zaslužili.
Sastavi:
Nina Batnožić
Klara Perković
Anja Kaurić
Anamarija Popara
Petra Tepšić
Paola Pendelić
Katja Marinčić
Tia Brodar
Laura Kristić
Marija Danić
Magdalena Gmaz
Matea Dobrenić
Voditelj: Igor Božičević, prof.
 
Mladići:
Rene Rimaj
Jakša Malešević
Noa Sarkotić
Filip Ilkasović
Jakša Mencl
Luka Bevanda
Roko Senčar
Mateo Kalinić
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!

 

DP u stolnom tenisu za djevojke

Poreč, 2. i 3.5.2022.

Pobjedom protiv Pule i porazom od Varaždina djevojke Gimnazijalca zauzele su 9. mjesto u državi.

Sastav:
Petra Grahovac
Petra Kukoljić
Katja Marinčić
Noa Matak
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
Čestitke svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 12. 5. 2022. 17:38

DRŽAVNO NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Od 2. – 4. svibnja 2022. održano je državno natjecanje – Vjeronaučna olimpijada u Zadru na kojem su sudjelovali učenici naše škole (Ema Martinić, Antonija Pinotić, Gabi Kušan i Jure Ćuk). Uz puno marljivog učenja učenici su osvojili 9. mjesto u državi. Osim natjecateljskog dijela učenici su zajedno sa svojim mentorima posjetili mnoge znamenitosti samoga grada poput Arheološkog muzeja, Znanstvene knjižnice, Stalnu izložbu crkvene umjetnosti u benediktinskom samostanu sv. Marije, Morske orgulje, Pozdrav suncu, Zvonik sv. Stošije, te crkvu sv. Donata, sv. Stošije i sv. Šime.

Čestitamo učenicima na uspjehu i trudu koji su uložili u pripremu tijekom cijele godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 9. 5. 2022. 08:30

Sisački gimnazijalac Marko Vujnović prvak je državnog natjecanja iz logike

Državno natjecanje iz logike i filozofije održalo se od 04. do 06. travnja 2022. godine u Đurđevcu, a domaćin je bila Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: logika A kategorija (matematičke gimnazije), logika B kategorija (opće, prirodoslovne, jezične i klasične gimnazije) te natjecanje iz filozofije. 

Marko Vujnović, učenik 4.B razreda opće gimnazije i ovom prigodom je pokazao da je vrstan logičar te osvojio prvo mjesto u B kategoriji s 10 bodova prednosti pred drugoplasiranim kandidatom. 

Filozofi su se ogledali u pisanju testa i eseja, a boje Gimnazije Sisak branili  su učenici 4.B razreda Monika Malović (11. mjesto) i Dario Vegh (14. mjesto). 

Uz iskrene čestitke koje upućujemo učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa, svim učenicima želimo puno uspjeha na maturi, a Marku da uspjeh iz logike ponovi i na državnom natjecanju iz matematike koje ga očekuje u svibnju!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 4. 2022. 14:07

DP u košarci za mladiće

DP u košarci za mladiće

Poreč, 5.4.2022.
Nakon niza ozljeda nije bilo jednostavno otići na državno te u oslabljenom sastavu suprotstaviti se motiviranim suparnicima. Porazima u skupini od Samobora i Vinkovaca zauzeli smo 9. mjesto. Čestitke svima!
Sastav:
Luka Davidović
Dominik Živčec
Ivan Čavrak
Ante Marić
Jure Ćuk
Bruno Dobranić
Vito Pejčinović
Sandrino Nicolas Ciprić
Ante Preloščan
Roko Senčar
 
Voditeljica: Duška Đonović, prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 4. 2022. 17:25

Županijsko natjecanje u odbojci za djevojke i mladiće

Glina, 31.3.2022. 

Djevojke su se bez izgubljenog seta plasirale u finale gdje su odličnom igrom protiv domaćina izborile DP u Poreču 10.5.2022.
Mladići su opasno živjeli u grupi. U utakmici protiv domaćina gubili su 1:0 da bi se nakon poravnavanja na 1:1 u trećem setu vodila prava bitka. Glinjani prve dvije meč lopte nisu iskoristili, a naši momci svoju prvu jesu pa je finale protiv Topuskog bilo samo formalnost na putu prema DP.
 
Čestitke svima!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 4. 2022. 15:03

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održalo se 17. ožujka 2022. godine u Kutini, u prostoru OŠ Vladimira Vidrića. U kategoriji četvrtih razreda naš učenik Gabriel Kristijan Jurašinović (4.c) osvojio je prvo mjesto, a u kategoriji drugih razreda prvo mjesto je pripalo Mateju Kasaiću, učeniku 2.a razreda.

Na natjecanju su u kategoriji drugih razreda sudjelovali još učenici: Majda Škrbić – 4. mjesto i Matija Dunger – 5. mjesto. Mentorica učenika je prof. Branka Sorić. U kategoriji četvrtih razreda sudjelovao je još učenik Jakša Lovreković i osvojio 5. mjesto, mentorica je prof. Sandra Nekola.

Čestitamo učenicima i mentoricama na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 3. 2022. 18:27

Međužupanijsko natjecanje u debati za kontinentalnu Hrvatsku

Međužupanijsko natjecanje u debati za srednjoškolske debatne klubove iz kontinentalne Hrvatske  održalo se 26. i 27. ožujka 2022. godine. Natjecanje je održano online, preko platforme Zoom, a ekipe su debatirale 6 kola, od kojih su 4 bila na zadanu tezu a 2 na ad hoc teze. Zadana teza ove godine je glasila Ovaj dom bi zabranio razvoj metaverse tehnologije, a dvije ad hoc teze koje su debatanti dobili sat vremena prije debate su bile Ovaj dom smatra da je za mlade bolja kompetitivnost od suradnje i Ovaj dom smatra da popularizacija fitnessa i zdravog života čini više štete nego koristi.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 debatnih ekipa iz Osijeka, Vukovara, Županje, Nove Gradiške, Velike Gorice Varaždina i Siska, a boje Gimnazije Sisak je branilo pet debatnih ekipa koje su na ovom natjecanju ostvarile izniman uspjeh:

1. mjesto – Gimnazija Sisak 1: Barbara Milunić, Veronika Smajo, Marija Roksandić

2. mjesto – Gimnazija Sisak 2: Paula Đurić, Ana Kukić, Lucija Bunjevac

4. mjesto – Gimnazija Sisak 4: Jurica Posilović, Dario Vegh, Jakov Borić

6. mjesto – Gimnazija Sisak 5: Kristina Dumić, Nina Batnožić, Matea Anušić

8. mjesto – Gimnazija Sisak 3: Martin Dužić, Hana Oraščanin, Jakša Lovreković

Na natjecanju je proglašeno i 10 najboljih govornika turnira, među kojima se našlo 8 naših učenika:

1. mjesto – Dario Vegh

3. mjesto – Jurica Posilović

4. mjesto – Paula Đurić

6. mjesto – Lucija Bunjevac

7. mjesto – Ana Kukić

8. mjesto – Jakša Lovreković

9. mjesto – Jakov Borić

10. mjesto – Barbara Milunić

Čestitamo svim učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa, te želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 29. 3. 2022. 09:10

Županijsko natjecanje iz matematike

Odličan uspjeh za naše matematičare na Županijskom natjecanju iz matematike održanom 24. ožujka 2022. godine u Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

    

 

U kategoriji četvrtih razreda (B razina), učenik Marko Vujnović osvojio je 1. mjesto, 2. mjesto osvojio je Luka Malović, te je 4.mjesto osvojio Matko Krakar. Ono što je još više posebno u cijeloj ovoj priči je to što su sva tri učenika iz istog razreda. Na državnu reviziju poslan je ispit Marka Vujnovića te mu želimo puno sreće i nadamo se njegovom pozivu na još jedno državno natjecanje ove školske godine. Njihov mentor je prof. Dragan Milojević.

U kategoriji trećih razreda (B razina), učenica Petra Kukoljić osvojila je 1.mjesto i time je ostvarila još jedan izvrstan uspjeh na natjecanjima ove školske godine. Mentor je prof. Dinko Smolčić.

U kategoriji prvih razreda (A razina), učenik Mislav Kivač Podnar osvojio je 1. mjesto  (mentorica prof. Andrea Ostojić), dok je učenica Stela Klasić (B razina) osvojila 5.mjesto (mentor prof. Dinko Smolčić).

 

Čestitamo svim učenicima na ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 29. 3. 2022. 09:04

Sisački gimnazijalci kreativnošću očarali povjerenstva

Županijska razina smotre LiDraNo 2022. održana je u Novskoj 18. ožujka. Preko 50 učenika, njihove mentore te članove povjerenstava ugostila je Osnovna škola Novska, a program se održao u kinodvorani  Pučkog otvorenog sveučilišta. Naša škola imala je predstavnike u četiri kategorije, a povjerenstva su upravo njihove radove i izvedbe ocijenili najboljima.

U kategoriji pojedinačnog scenskog izraza Mihaela Pranjić kazivala je poeziju, a Lucija Tuškanec (mentorica Josipa Peškir Ćorković) i Blerona Muhardi monologe. Predsjednica povjerenstva, glumica Sara Stanić pohvalila je njihove izvedbe, a u ime povjerenstva, proglasila da na državnu smotru ide Blerona Muhardi.

 Ostali radovi predloženi za državnu smotru su:

- novinarski rad Paule Đurić (4.c)

- literarni rad Tereze Dejanović (4.c) i Gabi Kušan (2.d)

- radijska emisija GIMNAHELP radijske družine GIMSI koju su uredili Matko Rom (4.d), Tesa Marinčić i Petar Lasović (2.d).

Čestitamo učenicima čiji su radovi predloženi za državnu razinu smotre i njihovoj mentorici Vesni Rogulja Mart!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 3. 2022. 15:22

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

U utorak, 15. ožujka 2022. učenici naše škole (Antonija Pinotić, Gabi Kušan, Jure Ćuk i Ema Martinić) sudjelovali su na biskupijskom natjecanju iz vjeronauka i osvojili 1. mjesto. Natjecanje je održano u OŠ Braća Ribar u Sisku.

Čestitke učenicima i mentorici  s. Mariji Matanović !

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 3. 2022. 15:22

Županijsko natjecanje iz kemije

 

Učenici Gimnazije Sisak i ove su godine sudjelovali na Županijskom natjecanju iz kemije. 

Učenica Gala Grgurač osvojila je 1. mjesto ispred drugih razreda.

Četvrti razredi osvojili su :

1. mjesto Marija Roksandić

2. mjesto Matko Krakar

3. mjesto Dario Vegh

Učenici su pod mentorstvom prof. Snježane Meter

Čestitke učenicima i mentorici na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 3. 2022. 15:21

Županijsko natjecanje iz biologije

U četvrtak 17.03.2022. u Tehničkoj školi Sisak održano je Županijsko natjecanje iz biologije. Od ukupno 27 učenika u kategoriji srednjih škola, iz naše škole na natjecanje je pozvano čak 13 učenika. Naši gimnazijalci ostvarili su iznimne rezultate na ovom natjecanju. 

1. razredi
2. mjesto Lea Gnjatović
4. mjesto Antonija Pinotić i Martin Dužić
6. mjesto Sven Stiperski
Mentor Boris Majić
2. razredi
1. mjesto Gabi Kušan
2. mjesto Paola Krizmanić
4. mjesto Tesa Marinčić
5. mjesto Mia Medjed
6. mjesto Tin Krakar
4. razredi 
1. mjesto Marko Vujnović
2.mjesto Marija Roksandić
3. mjesto Petra Petravić
4. mjesto Matko Krakar
Mentorica Višnja Kovač Vezmarović
Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima! 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 3. 2022. 15:21

Lidrano 2022

 

Gradska razina smotre Lidrano za 2022. godinu održana je 16. veljače u OŠ 22. lipnja. Gimnazija Sisak imala je svoje predstavnike u četiri kategorije: literarni izraz, novinarski izraz, radijsko stvaralaštvo i scenski izraz – pojedinačni scenski nastup.

 

Za županijsku razinu odabrani su sljedeći učenici:

 

1. literarni izraz: Gabi Kušan i Tereza Dejanović (mentor V. Rogulja Mart)

2. novinarski izraz: Matea Anušić (mentor N. Mesić) i Paula Đurić (mentor V. Rogulja Mart)

3. radijsko stvaralaštvo: radijska družina GIMSI –

    Matko Rom, Tesa Marinčić i Petar Lasović (mentor V. Rogulja Mart)

4. scenski izraz – pojedinačni scenski nastup:

    a) monolog – Lucija Tuškanec (mentor J. Peškir Ćorković) i  Blerona Muhardi (mentor V. Rogulja   Mart)

    b) kazivanje poezije – Mihaela Pranjić (mentor V. Rogulja Mart)

 

Čestitamo učenicima i mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 3. 2022. 09:56

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojke

Novska, 16.2.2022.
Županijsko natjecanje u futsalu za djevojke.
Pobjedama protiv Viktorovca (2/0) i Topuskog (7/0) naše djevojke plasirale su se u finale. U finalnoj utakmici nakon 30 minuta nadmetanja rezultat je ostao isti kao na početku (0/0). U izvođenju kaznenih udaraca istaknula se Valentina Karanović obranivši sva tri protivnička udarca. Plasman na državno prvenstvo osigurala je Petra Bradarić jedinim zgoditkom tek u trećoj seriji. Čestitke djevojkama i ravnatelju koji je uskočio na svoje staro radno mjesto pokazavši da nije zaboravio pobjeđivati.
Sastav:
Valentina Karanović
Jelena Sučić
Klara Gućanac
Sara Potkonjak
Petra Bradarić
Katarina Blažević
Lucija Paramin
Marina Đurić
Iva Rogina
Voditelj: Božidar Dujmić, prof
 
. 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 2. 2022. 16:13

Županijsko natjecanje u rukometu za djevojke.

Kutina, 28.1.2022.

Pobjedama protiv Petrinje 13/10, i Kutine 19/18 naše djevojke izborile su još jedno državno prvenstvo. U ključnoj utakmici Kutina je bolje otvorila susret, ali naše djevojke pokretljivom igrom u obrani i efikasnom u napadu sustižu 4:6 i otada su stalno u vodstvu.
Generacija je to koja je samo zbog pandemije tek treći puta izborila državno, jer većina djevojaka je već u prvom razredu bila na DP u Poreču.
Čestitke djevojkama za sjajan nastup.
Sastav:
Klara Gućanac
Marija Pelc
Lucija Paramin
Mia Rađenović
Jovana Dobrić
Valentina Karanović
Marina Đurić
Iva Maričević
Iva Rogina
Gabrijela Švarc
Voditelj: Igor Božičević, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 1. 2022. 15:36

Rukomet županijsko mladići

Kutina, 20.1.2022.
Županijsko prvenstvo srednjih škola u rukometu za mladiće.
Uvjerljivim pobjedama protiv ŠSD Augustin (Kutina) 16:8 i ŠSD Tehničar (Sisak) 17:9, naši učenici izborili su nastup na državnom prvenstvu koje će se održati krajem ožujka (27.3.2022. ako ne bude promjena).  Zajedništvo, kvaliteta i sportski pristup od prve do zadnje minute niti u jednom trenutku nisu protivnicima davali šansu za bolji ishod.
Sastav:
Rok Malin 
Dominik Hajduk
Lovro Perković 
Vito Pejčinović
Jakov Ljubešić 
Roko Senčar 
Dominik Živčec
Rene Rimaj 
Jakša Malešević 
Fran Prpić 
Ivan Šarar
Voditelj: Igor Božičević, prof.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 1. 2022. 10:56

Šah DP

Seget Donji 16. - 18.12.2021. 
Državno prvenstvo srednjih škola u šahu.
U kategoriji djevojaka zauzeli smo 14. mjesto, dok je sastav mladića osvojio 8. mjesto. Ukupno je sudjelovalo 17 sastava kod djevojaka i 21 kod mladića.
Djevojke:
Mateja Dobrenić
Marija Lena Sarkotić
Magdalena Borić
Marija Malović
Natali Korzo
Voditelj: Božidar Dujmić, prof.
Mladići:
Tereza Dejanović 
Matko Krakar
Nikola Pirc
Tin Krakar
Dario Vegh
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Pojedinačno najuspješnija bila je Tereza Dejanović sa 7 pobjeda i 2 remija.
U petak je održana simultanka u kojoj je sudjelovao profesor Božičević no velemajstor Alojze Janković bio je (logično) uspješniji.
Čestitke svima!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 12. 2021. 15:22

Kros DP djevojke

Poreč, 26.11.2021.
Sastav:
Tara Ivičinec
Jelena Sučić
Ema Vuković
Nika Ivičinec
Voditelj: Igor Božičević, prof.
U izrazito jakoj konkurenciji (24 sastava) naše djevojke zauzele su 6. mjesto. Najuspješnija pojedinačno 5.mjesto je Tara Ivičinec.
Čestitke djevojkama!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 12. 2021. 13:17

Badminton županijsko

Novska, 12.11.2021. 
Županijsko natjecanje u badmintonu za srednje škole.
Naši učenici nastupili su na županijskom natjecanju u badmintonu. Djevojke su osvojile 3. mjesto dok su mladići zauzeli 4. mjesto.
Mladići:
Luka Bevanda
Ivan Šarar
Roko Senčar
Vito Pejčinović
Jure Ćuk
Voditeljica Duška Đonović, prof.
Djevojke:
Lorena Repustić
Natali Korzo
Katja Marinčić
Ema Vuković
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestitke svima!
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 12. 2021. 13:17

Badminton gradsko natjecanje

Sisak, 27.10.2021. 
SD Brezovica, gradsko natjecanje u badmintonu za   srednje škole.
Mladići ŠSD Gimnazijalac osvojili 1. mjesto dok su djevojke, zauzele 2. mjesto.
Mladići:
Luka Bevanda
Ivan Šarar
Roko Senčar
Ivan Barlović 
Vito Pejčinović
Djevojke:
Lorena Repustić
Natali Korzo
Katja Marinčić
Sara Terman
Voditelj: Igor Božičević, prof.
Čestitke svima!
 
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 12. 2021. 13:16

1. SUDOKU PRVENSTVO HRVATSKE

U petak i subotu, 3. i 4.12.2021 je u hotelu Olympia u Vodicama održana državna razina natjecanja prvenstva Hrvatske u sudoku za osnovne i srednje škole, u organizaciji Hrvatske Mense i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Naši učenici Marko Vujnović i Luka Malović (4.b) ostvarili su iznimne rezultate, gdje je Marko osvojio 5.mjesto, a Luka 28.mjesto na državnom natjecanju!

Cilj ovog projekta je traženje mladih logičkih talenata za nastupe na svjetskim prvenstvima u sudoku (World Sudoku Championships) i logici (World Puzzle Championships).

 

Čestitamo našim učenicima na izvrsnim rezultatima!!

prof. Andrea Ostojić