preskoči na sadržaj
Osnovan Klub mladeži Crvenog križa Gimnazije Sisak

        

              Od prošlog tjedna, u našoj školi osnovan je Klub mladeži Crvenog križa. 20 naših učenika uz pratnju profesorice Marine Kase prošlo je radionicu Crvenog križa u svrhu edukacije za voditelja mladih. Zasad nas ima dvadeset. Podijelili smo se u tri skupine koje će:

           1. organizirati besplatne instrukcije za učenike kojima su nejasni neki predmeti ili samo žele povisiti ocjenu; instrukcije će držati stariji učenici koji su dobri u tom         području

           2. brinuti o eksterijeru i interijeru škole i pribaviti kante za odlaganje PET ambalaže

           3. informirati učenike o raznoraznim (volonterskim/humantiranim) akcijama i kulturnim događanjima za mlade na području našeg grada

 

        Nadamo se da ćete nam se pridružiti, povećati broj članova i pomoći oko budućih akcija. Ukoliko vas zanima nešto o našem klubu ili nam se želite pridružiti, obratite se profesorici Marini Kasi preko Facebook-a, ili u školi.  

 

                                                                                                                                            

Forum
POPIS TEMA
Nema tema.
vijesti

BOGATSTVO I RAZLIČITOST KULTURA

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. organizirana je edukativno -suportivna radionica u kojoj su sudjelovali članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak, tražitelji azila i osobe pod međunarodnom zaštitom iz prihvatilišta Porin u Zagrebu, osobe iz programa preseljenja, smještene u gradu Sisku te pripadnici različitih kultura, koji su svoje privremeno ili stalno boravište pronašli u našem gradu. Program je organiziran u suradnji s GDCK Sisak i Hrvatskim Crvenim križem, a za cilj je imao uspostavljanje interkulturalnog dijaloga i integraciju migranata u našu zajednicu.
U okviru susreta,u prostoru osnovne škole 22. lipnja,održana je interkulturalna radionica kuhanja, koja nas je mirisima, bojama i okusima provela od Južne Amerike, preko Europe i Afrike do udaljenih dijelova Azije, a maštovitim jelima zamjerku ne bi pronašli ni najveći gurmani. Doživljaj je upotpunila modna revija koja se održala u galeriji Gimnazije Sisak na kojoj su osobe pod međunarodnom zaštitom i tražitelji azila prikazali svoje kreacije odjevnih predmeta, inspirirane motivima iz svojih domovina,a iskustva koja nose iz svojih domova, kao i svoje dojmove o Hrvatskoj i našem gradu, gosti su rado podijelili s učenicima i svima prisutnima.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 17. 12. 2019. 11:59
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju