preskoči na sadržaj
Osnovan Klub mladeži Crvenog križa Gimnazije Sisak

        

Klub mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak nastavlja sa svojim radom. Različitim aktivnostima upoznajemo se s organizacijom Crvenog križa, promičemo zdrav način života, učimo pravovremeno i na pravilan način pružati prvu pomoć, ističemo važnost pravovremenog i ispravnog pružanja prve pomoći uz puno poštivanje različitosti te potičemo na volontiranje.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti, sudjelovati u našim aktivnostima i pomoći nam u našim akcijama. Ukoliko vas zanima nešto o našem klubu ili nam se želite pridružiti, obratite se profesoru Borisu Majiću.                                                                                                                                                       

Forum
POPIS TEMA
Nema tema.
vijesti

"Ljubav bez rana"

U sklopu aktivnosti "Hrvatska volontira" i mjeseca mentalnog zdravlja Gimnaziju Sisak je posjetila ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak te, zajedno s našim učenicama Nikom Gorenak i Kristinom Dumić, održala edukativnu radionicu "Ljubav bez rana". U radionici su sudjelovali učenici 3. b razreda, a cilj je bio osvijestili važnost kvalitetnog odnosa i što sve on podrazumijeva.

 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 6. 2024. 08:32

Tjedan Crvenog križa

Učenici 3. d razreda Gimnazije Sisak u srijedu (15. svibnja 2024.) su sudjelovali u obilježavanju Tjedna Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Escape room i pokazna vježba pružanja prve pomoći su aktivnosti u kojima su učenici sudjelovali, nešto novo naučili, družili se i zabavili.  

https://www.facebook.com/crvenikriz.sisak/?locale=hr_HR

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 6. 2024. 08:30

Izrada namještaja od paleta

U petak (26. travnja 2024.) su članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak sudjelovali u volonterskoj akciji VoGSi – a čiji je cilj bio izraditi namještaj od paleta za kutke za odmor učenika. Učenici su „oživjeli“ stari i izradili novi namještaj, zabavili se i družili te razmijenili iskustva. Slike akcije nalaze se ispod, a video možete pogledati na linku. https://www.facebook.com/reel/799582588900592

 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 6. 2024. 08:28

Kako pružiti prvu pomoć?

Na svojim redovnim sastancima članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak uče kako pravovremeno i na pravilan način pružiti prvu pomoć. Što napraviti ako dođe do krvarenja i raznih ozljeda, kako pomoći u slučaju gušenja, srčanog ili moždanog udara samo su neke od tema, a kako to izgleda možete pogledati na slikama ispod. 

 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 4. 2024. 10:06

Crveni križ

Tijekom siječnja, članice Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak (Kristina Dumić, Lucija Hrenar, Nika Gorenak i Laura Gorenak) koje su aktivne i u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak, upoznale su učenike prvih razreda Gimnazije Sisak s povijesti Crvenog križa te njegovim ustrojstvom i ulogom. Učenice su istaknule i veliku važnost Crvenog križa u volonterskim aktivnostima te navele aktivnosti koje se provode u Sisku. 
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 2. 2024. 10:48

Volontiranje

U ponedjeljak, 13. studenog, članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak sudjelovali su u radionici čija je tema bila volontiranje. U sklopu radionice učenici su naučili nešto novo i razmijenili iskustva. Radionicu je održala Barbara Marjanović, koordinatorica volontera Volonterskog centra Sisak.

http://vcs.lda-sisak.hr/ucenici-gimnazije-sisak-spremni-za-akciju/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 2. 2024. 10:46

Prva pomoć

U ponedjeljak, 6. studenog, učenice Kristina Dumić (3. c) i Lucija Hrenar (3. d) održale su radionicu o prvoj pomoći. U sklopu radionice učenice su upoznale nove članove Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak s osnovama pružanja prve pomoći te istaknule važnost pravovremenog i ispravnog pružanja prve pomoći uz puno poštivanje različitosti. Učenice su se prisjetile te novim članovima ispričale svoje dojmove i iskustva s državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su u svibnju, zajedno s ostatkom ekipe (Matea Anušić, Laura Gorenak, Nika Gorenak i Nika Milnović), zauzele izvrsno 4. mjesto. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 2. 2024. 10:44

51. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2023.”

Gimnazija Sisak uključila se u 51. sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2023.” („Ne dvoji, za drugog izdvoji!“) čiji je cilj bio prikupljanje dobara za osobe u potrebi ali i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Akcija je u školi provedena kupovinom bonova zahvalnosti (50 centi) te je sakupljeno 87 eura i 50 centi. Hvala svima na sudjelovanju!

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 12. 2. 2024. 10:21

„Vratimo knjige na njihove police!“

Nakon upoznavanja s povijesti i organizacijom Crvenog križa, organizirali smo i u školskoj knjižnici 9. listopada proveli svoju prvu akciju u školskoj godini 2023./2024. Akciju smo nazvali „Vratimo knjige na njihove police!“, a cilj akcije bio je vratiti knjige u novouređenu knjižnicu te učenicima dati do znanja da knjižnica može biti njihov mirni kutak ali i mjesto za druženje, učenje, kreativno izražavanje i sl., kao što je i bila u našoj staroj školi prije potresa.

U organizaciji i provedbi akcije sudjelovalo je 17 učenika (neki od njih su i VoGSići - učenici Volonterskog kluba Gimnazije Sisak), knjižničarka (prof. Natalija Miletić), mentori VoGSića i spremačice.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 12. 2. 2024. 10:16
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju