preskoči na sadržaj

RIT Croatia - Natjecanje za pune stipendije

Više informacija o natjecanju možete naći na sljedećoj poveznici:  https://www.rit.edu/croatia/rit-croatia-dodjeljuje-dvije-pune-stipendije-za-americke-studije-u-zagrebu

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 10. 5. 2023. 09:36

Webinar "Study in Austria"

Dragi maturanti!

 

Austrija nisu samo Mozart kugle, skijanje, Beč i Alpe. Znaš li da na austrijskim sveučilištima i na puno veleučilišta redovni hrvatski studenti ne plaćaju školarinu? Zanimaju te uvjeti upisa na austrijske fakultete? Koja razina poznavanja njemačkog jezika je dostatna za studij? Kako pronaći smještaj, gdje kupiti knjige ili gdje pronaći studentski posao? Imaju li austrijski fakulteti prijemne ispite? Sve to možeš saznati iz prve ruke na webinaru „Study in Austria“ u organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu!

Sudjelovanje je BESPLATNO!

 

Kada?

utorak, 28. ožujka 2023. - 15:00 – 16:30 sati

 

Gdje?

Online – platforma TEAMS

Link: https://bit.ly/3n2ISxI  ili Kliknite ovdje da biste se pridružili sastanku

Više o sudionicima možeš saznati na našoj web stranici advantageaustria.org.

Ako nam želiš postaviti pitanje ili želiš dodatne informacije, možeš se prijaviti OVDJE pa ćemo na webinaru ili pisanim putem odgovoriti na tvoje pitanje.

 

Više informacija možeš dobiti od organizatora:

ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijski ured za vanjsku trgovinu

Ilica 12

10000 Zagreb

Kontakt: Vedrana Tomić Martinović

T 01/4881 909

zagreb@advantageaustria.org

Web

Instagram

Facebook

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 3. 2023. 11:06

2023 Hrvatska Školska Zaklada - poziv za prijave Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 3. 2023. 16:54

Dani otvorenih vrata-promotivne aktivnosti PU sisačko-moslavačke za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac-policajka

Dani otvorenih vrata održati će se 14. lipnja 2022. godine (utorak) u Sportskoj dvorani „Brezovica“, Industrijsko-obrtnička škola Sisak, Marijana Cvetkovića br. 2 s početkom u 11.00 sati.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je od 11. 4. do 15. 8. 2022. godine.  

Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.
 
Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da ispunjavaju sljedeće uvjete:
 

  • imati završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  • nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine,
  • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
  • nisu članovi političke stranke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 6. 2022. 11:45

ONLINE kviz za maturante by Toni Milun i stručno predavanje "Pripreme za poslove budućnosti" Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi maturanti,

16. 5. u 16 sati Visoko učilište Algebra za vas organizira ONLINE stručno predavanje "Pripreme za poslove budućnosti" koje je koncipirano tako da pokrije sljedeća područja: 3D printeri, autonomna vozila, internet stvari, umjetna inteligencija, digitalni marketing, proširena stvarnost, digitalna umjetnost.

Govorit ćemo i o tome kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada.

Na predavanju ćete imati priliku družiti se i s Algebrinim profesorom Tonijem Milunom koji je za maturante pripremio i kviz, a najbolji će osvojiti i TONI MILUN poklon-pakete.

OVDJE se možete prijaviti za predavanje kako biste na vrijeme dobili link za Teams.

Svakako pozovite i prijatelje maturante da se prijave!

 

Be there or be square. :)

Valentina Jakopec,

stručna savjetnica u Prijavnom uredu Visokog učilišta Algebra

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 5. 2022. 09:25

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije: Dani otvorenih vrata, 13. i 14. svibnja 2022.

Na poveznici u nastavku možete pristupiti programu Dana otvorenih vrata  : https://bit.ly/DOV2022_program.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 9. 5. 2022. 08:34

Dan otvorenih vrata i predstavljanje Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet nudi preddiplomske i diplomske studijske programe Kemijsko inženjerstvoKemija i inženjerstvo materijalaEkoinženjerstvo i Primijenjena kemija koji omogućuju stjecanje kompetencija za široki spektar zanimanja u području kemijske, farmaceutske, prehrambene, naftno petrokemijske i brojnih drugih grana industrije. Naši studenti uče kako rješavati izazove u kemijskoj industriji i zaštiti okoliša stjecanjem znanja o zelenoj tehnologiji, naprednim materijalima, obnovljivim izvorima energije, nanotehnologiji, antitumorskim lijekovima i puno šire. S ponosom ističemo da se preko 60 % završenih studenata zaposli u struci nakon 6 mjeseci, a preko 90 % u godinu dana nakon završetka studija.

Letak o Danu otvorenih vrata u privitku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 4. 2022. 14:19

Poziv na Dan otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije bolesti COVID-19 Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ponovno će otvoriti svoja vrata za posjetitelje i u sklopu Festivala znanosti raznovrsnim radionicama pokazati što sve naši nastavnici i studenti rade.  To će ujedno biti i Dan otvorenih vrata te Vas pozivamo da nam se u subotu 7. svibnja 2022. od 11 do 16 sati pridružite i aktivno sudjelujete u sadržajima koje smo Vam pripremili (u privitku). Sadržaji su prilagođeni svim dobnim skupinama. 

  

Detaljan opis programa Dana otvorenih vrata možete naći na internetskoj stranici Veterinarskoga fakulteta: https://www.vef.unizg.hr/novosti/festival-znanosti-i-dan-otvorenih-vrata-veterinarskoga-fakulteta/ 

  

Osim Dana otvorenih vrata koji će se održati 7. svibnja, s jednim dijelom programa (interaktivne radionice) sudjelovat ćemo i u Tehničkom muzeju Nikola Tesla 4. svibnja 2022. Kompletan sadržaj ovogodišnjeg Festivala znanosti možete naći na linku: https://www.festivalznanosti.hr/2022/zagreb/ 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 4. 2022. 19:38

Dani otvorenih vrata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 11. 4. 2022. 11:13

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 4. 2022. 16:30

Dan otvorenih vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Poziv za Dan otvorenih vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se održati 23. travnja 2022. godine. nalazi se u privitku.

Srednjoškolci će imati priliku saznati što Fakultet nudi na raznim radionicama i pokaznim predavanjima. Prijave za radionice nalaze se na poveznici https://forms.gle/sbYuahwNEVPBJoZp8, a za predavanja na poveznici https://forms.gle/WExLBGjViJVCNkkK9.

Virtualno upoznavanje s našim studijima i studentskim životom dostupno je na poveznici http://smotra.pbf.hr/.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 4. 2022. 16:25

Upiši Sveučilište Sjever i studiraj po suvremenim standardima do najviše akademske titule! Vijest ima dokument u privitku

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje po suvremenim standardima, do najviše akademske titule. Osim toga, Sveučilište Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su naši studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 4. 2022. 10:44

Poziv maturantima - Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Dragi maturanti,  

 

predstavljamo vam Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku - trogodišnji sveučilišni preddiplomski studij Sveučilišta u Zagrebu, koji izvode vrhunski nastavnici FER-a (Fakulteta elektrotehnike i računarstva) i FSB-a (Fakulteta strojarstva i brodogradnje). 

 

Studij će vam pružiti visoko-tražene kvalifikacije i znanja iz održive "zelene" energetike odnosno specifičnih znanja elektrotehnike i strojarstva, koji se temelje na prirodoslovlju, proširenim znanjima iz zaštite okoliša, utjecaja na klimu te ekonomskih i pravnih aspekta modernih energetskih tehnologija. Ovaj studij omogućit će vam stjecanje najtraženijih kompetencija i mogućnost zapošljavanja na brojnim poslovima u skladu s vizijom oporavka Europske unije za izgradnju boljeg i otpornijeg društva (#NextGenerationEU i #EUGreenDeal). Pritom ističemo da se u navedenom području u cijeloj Europi otvara izuzetno velik broj inovativnih i dobro plaćenih radnih mjesta! 

 

Neki od bivših studenata ovoga studija već sada rade na izuzetno važnim poslovima za izgradnju bolje budućnosti, od dizajna i izgradnje obnovljivih izvora energije do rada na velikim europskim projektima zaustavljanja klimatskih promjena.  

 

Po završetku studija u Šibeniku, studenti koji žele nastaviti školovanje mogu upisati brojne diplomske studije, uključujući i diplomske studije na FER-u (pod istim uvjetima kao da su studirali FER-ove preddiplomske studije u Zagrebu). 

 

Pozivamo vas da posjetite naše web stranice te da nas zapratite na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku.  

Vidimo se najesen u Šibeniku!

 

Za plakate klikni na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 4. 2022. 09:33

Poziv za Dan otvorenih vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi poziv za Dan otvorenih vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se održati 23. travnja 2022. godine i molim Vas da ga proslijedite svojim učenicima.

 

Srednjoškolci će imati priliku saznati što Fakultet nudi na raznim radionicama i pokaznim predavanjima. Prijave za radionice nalaze se na poveznici https://forms.gle/sbYuahwNEVPBJoZp8, a za predavanja na poveznici https://forms.gle/WExLBGjViJVCNkkK9.

 

Virtualno upoznavanje s našim studijima i studentskim životom dostupno je na poveznici http://smotra.pbf.hr/.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 3. 2022. 15:25

STRUČNI STUDIJ PREHRAMBENA TEHNOLOGIJA Vijest ima dokument u privitku

Prezentaciju navedenog stručnog studija možete pogledati u privitku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 3. 2022. 15:14

UPIŠI I TI METALURŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU! Vijest ima dokument u privitku

 

Visokoškolski studij Metalurgija u Hrvatskoj počinje 1960. godine odlukom Sabora Republike Hrvatske o osnivanju Odjela za metalurgiju u Sisku, u sastavu Tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studij Metalurgija se 1978. godine izdvaja i osniva Metalurški fakultet u Sisku kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Danas je Metalurški fakultet jedina znanstveno-nastavna ustanova u Hrvatskoj koja poštujući kulturu kvalitete, koja pruža visokoškolsko obrazovanje iz područja metalurgije i industrijske ekologije, a organizacijom savjetovanja, seminara, radionica, javnih tribina i predavanja sustavno provodi program cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja i pruža potporu gospodarskim subjektima metalurške, metaloprerađivačke, brodograđevne i ljevačke industrije.

Ukratko, Metalurški fakultet je okosnica i promotor metalurške struke u Republici Hrvatskoj. Metalurški fakultet, pored nastavne i znanstvenoistraživačke djelatnosti, sudjeluje aktivno u rješavanju praktičkih tehničko-tehnoloških problema postojećih tvrtki te općenito nosi i promišlja opstojnost metalurgije kao značajne gospodarske grane u sferi proizvodnje i prerade metala, recikliranja i oporabi metalurškog otpada, zaštite okoliša.

Naše djelatnosti se temelje na sljedećim vrijednostima: 

·          osobni pristup studentima (student kod nas nije samo broj),

·          otvorenost,

·         transparentnost,

·          odgovornost,

·         etičnost,

·         komunikativnost,

·         kolegijalnost,

·         učinkovitost,

·         kooperativnost,

·         interdisciplinarna suradnja,

·         unapređivanje rada na temelju rezultata analiza te spremnost za rješavanje poteškoća.

Ono što posebno želimo istaknuti je Tutorski sustav na prve dvije godine preddiplomskog studija kako bi se pomoglo studentima u savladavanju studijskog programa.

Također, svake godine se u mjesecu rujnu održava radionica „Pripremni semestar“ iz fizike, matematike i kemije kako bi se studentima olakšalo savladavanje gradiva iz navedenih kolegija te tako smanjila stopa odustajanja. 

Studenti u okviru studijskog programa dužni su odraditi stručnu praksu u trajanju 21 radnog dana. Svrha je osposobljavanje studenata za praktično izvođenje poslova iz struke. Praksu je moguće obavljati na Metalurškom fakultetu ili izvan njega u suradnim ustanovama- gospodarskim dionicima. 

Izvedbeni plan studija obuhvaća nekoliko različitih skupina predmeta (prirodoznanstvene, tehničke, specijalističke i multidisciplinarne), u skladu s uobičajenom praksom u tehničkim znanostima. Programi predmeta prirodoznanstvene i tehničke skupine usklađeni su s programima istih fakulteta unutar grupacije tehničkih fakulteta, dok programi predmeta specijalističke skupine određuju profil sveučilišnog prvostupnika inženjera metalurgije, magistra inženjera metalurgije, doktora tehničkih znanosti iz polja metalurgije, sveučilišnog prvostupnika sigurnosti, zdravlja na radu i radnog okoliša, odnosno stručnog pristupnika ljevarstva.

Sve o studijskim programima, uvjetima upisa, zapošljavanju, općim informacijama i našim aktivnostima pročitaj OVDJE (Kutak za maturante): https://studenti.simet.hr/

Poštovani, biti ćemo slobodni Vas redovito obavještavati o aktivnosti kojima bi mogli animirati Vaše učenike da dođu studirati na Metalurški fakultet.

 

Promotivni video koji također možete upotrebljavati nalazi se na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=ZgxAZ1eDx_E&t=3s

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 3. 2022. 11:06

RIT Croatia - poziv na Dan otvorenih vrata & Malu školu programiranja

Petu godinu zaredom RIT Croatia organizira događanje pod nazivom Open Day (Dan otvorenih vrata) koje je namijenjeno svim srednjoškolcima, a posebice učenicima 4.razreda koji biraju fakultet i sigurni smo, imaju brojna pitanja. 

 

Odlučili smo organizirati događanje s ciljem kako bi srednjoškolcima pružili mogućnost da o temama vezanim uz odabir fakulteta porazgovaraju sa onima koji studiraju ili rade na fakultetu.  Upravo zato, u petak, 25.veljače 2022., na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu zainteresirani učenici mogu upoznati naše:

 

-           DIPLOMANTE RIT CROATIA koji će pričati o aktualnim promjenama i trendovima u poslovnom svijetu te kako je studiranje na RIT Croatia uz obveznu stručnu praksu obilježilo njihove karijere.

-           PROFESORE koji će predstaviti svoje načine rada, kao i njihove izvanškolske aktivnosti.

-           STUDENTE koji će predstaviti američki način studija u Hrvatskoj, kao i izvannastavne aktivnosti te sustave podrške koje im RIT Croatia pruža.

-           SAVJETNIKE ZA UPISE koji će govoriti o upisnom procesu ili primjerice o procesu ostvarivanja prava na stipendiju ili financijsku potporu.

-           SAVJETNIKE ZA RAZVOJ KARIJERE od kojih mogu saznati što je važno za karijeru te kako uopće karijeru planirati; što poslodavci traže od studenata i budućih zaposlenika te koliko je praksa važna za razvoj karijere i traženje zaposlenja

Osim navedenog, organiziramo zanimljive panel diskusije sa našim diplomantima, predstavljanje studentskih klubova, prezentacije studentskih projekata, a sve detalje možete naći na LINKU. Ovim putem pozivamo sve učenike Vaše škole na ovo događanje koje će se održati:

petak, 25. veljače od 13:00 – 15.45h na našem dubrovačkom kampusu (Don Frana Bulića 6)

petak, 25. veljače od 12:00 – 15.35h na našem zagrebačkom kampusu (Damira Tomljanovića Gavrana 15)

Uz Open Day, organiziramo i Malu školu programiranja na našim kampusima u razdoblju od 22.2.- 26.2.2022.

Mala škola programiranja je četverodnevna radionica namjenjena svim srednjoškolcima koji žele naučiti napraviti svoju prvu mobilnu aplikaciju. Za radionicu nije potrebno predzanje o programiranju.

Polaznici će kroz nekoliko demo projekata savladati osnove programiranja, nakon čega će u timovima izraditi svoju mobilnu aplikaciju! Kulminacija radionice je prezentacija rješenja pred našim diplomantima zaposlenima u području razvoja mobilnih aplikacija. Sve detalje radionice možete naći na LINKU.

Zbog ograničenog mjesta na oba događanja, dolazak je potrebno potvrditi do 21.2. za Malu školu programiranja te do 24.2. za Open Day.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 2. 2022. 18:35

Promocija studija medicinske biokemije u srednjim školama

Pozdrav svima!

Ako vas je ikada zanimalo tko stoji iza kompliciranih nalaza punih kratica i brojeva koje dobijete od svojeg liječnika, ili se pak prilikom odabira fakulteta premišljate između medicine i nekih prirodoslovnih znanosti te želite svoj rad i znanje usmjeriti ka pomaganju ljudima, vrijeme je da saznate tko su medicinski biokemičari.

Mi smo studenti medicinske biokemije i pripremili smo za vas jedno ugodno kratko predavanje u kojem ćemo Vam predstaviti naš studij, zanimanje i što vas sve čeka u budućnosti ukoliko odlučite postati naši kolege.

Odvojite sat vremena jedne subote i saznajte zašto je medicinska biokemija vaše moguće rješenje ukoliko volite biologiju, a opet ne privlači vas proučavanje evolucije ili ne želite secirati žabe; ili ako volite kemiju, ali ne znate jesu li elektrokemijski članci nešto čime se želite baviti do kraja života. Ako ste se pronašli u nekom od ovih opisa, upoznajte se sa strukom medicinskih biokemičara i njenim brojnim mogućnostima te shvatite zašto baš ona čini savršen spoj između kemije i medicine kao i klinike i znanosti.

Ukoliko niste sigurni gdje nakon srednje ili već znate da je medicinska biokemija vaš put, ili vas pak samo zanima kako izgleda dan jednog medicinskog biokemičara, pridružite nam se na zoom sastanku u subotu i pripremite kavu, dobro volju i sva pitanja.

Veselimo se zajedničkom druženju te ako smo vas zainteresirali ispunite google obrazac u kojem ćete nam ostaviti svoj mail na kojem vas čekaju sve dodatne informacije. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na mail: cpsa.med.biochem@gmail.com.

Vidimo se!

Poveznica na google obrazac za prijavu sudjelovanja pojedinog učenika::  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScV6QAgN20NuM8BdBnwI-2sIDIMAfGQMlYCt2uGr_xxksvClA/viewform

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 2. 2022. 23:32

Dan otvorenih vrata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Poveznica će biti dostavljena u slučaju iskazanog interesa za ovaj događaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 2. 2022. 18:59

Prezentacija studija - Visoka škola Aspira Vijest ima dokument u privitku

Visoka škola ASPIRA obrazuje visokostručne kadrove na stručnom studiju Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu te na studiju Gastronomije, Računarstva i Sportskog menadžmenta.

Zajednička nam je misija biti prvi korak pri
kreiranju karijera mladim ljudima koji su željni najmodernijih znanja i usavršavanja u struci s ciljem veće konkurentnosti na tržištu rada u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. 

Sve pobliže informacije možete pročitati na našim web stranicama www.aspira.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 12. 2021. 12:31

Brini o sebi-Budi dobro-Proživi Covid Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu.

Ovim putem želimo priopćiti da od sad postoji i adresa elektroničke pošte mladihr@psiholoska-komora.hr na koju se mladi mogu anonimno obratiti psiholozima iz Hrvatske psihološke komore koji će odgovarati na upite i davati savjete mladima. Ovaj vid pružanja podrške mladima nastao je u suradnji s portalom za mlade Mladihr.hr (projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade) i Hrvatske psihološke komore dok telefonske linije osigurava Telemach Hrvatska.

Mladi iz srednjih škola iz raznih dijelova Republike Hrvatske istaknuli su i kako imaju  potrebu za razgovorom između ostalih tema i o mentalnom zdravlju sa stručnom službom koja djeluje unutar škole. No, većina je istaknula kako bi im anonimnim putem bilo lakše potražiti pomoć stručnjaka jer na taj način izbjegavaju osude iz okoline.

U prilogu možete pogledati  brošuru u digitalnom obliku..

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 12. 2021. 09:29

Besplatna filmska radionica u Sisku

Besplatne filmske radionice za srednjoškolce i mlade u Sisku s početkom u nedjelju u 9am u knjižnici.
 
Info i prijave:

https://www.hrcin.hr/radionicebanija/

 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 12. 2021. 13:18

Besplatna probna matura koju organizira Visoka škola Aspira

Državna matura je sve bliže, a niste sigurni u svoje znanje? Dođite na probnu maturu 17. i 18. prosinca koju organizira Visoka škola Aspira! Probna matura je besplatna za sve, a možete joj pristupiti online ili uživo. Potrebno je samo ispuniti prijavnicu na sljedećem linku kako biste dobili više informacija o terminima provedbe:  https://www.aspira.hr/drzavna-matura/probna-matura/ 

Također, uvijek se možete javiti za besplatno savjetovanje „Pitaj Aspiru“ putem kojeg neformalnim i opuštenim razgovorom odgovaramo na najučestalije nedoumice maturanata, poput: Što su to A i B razina na maturi?,  Koju razinu ja moram odabrati?, Kada i kako se moram početi pripremati za maturu?, Kako organizirati vrijeme za učenje? I slično. Više o savjetovanju možete pronaći ovdje: https://www.aspira.hr/pitaj-aspiru-besplatno-savjetovanje-za-maturante-o-izazovima-drzavne-mature/

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 12. 2021. 15:53

Predstavljanje studijskog programa Inženjerstvo okoliša, Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dan otvorenih prozora - vremenski unaprijed definirano predstavljanje Geotehničkog fakultet tijekom siječnja, veljače i ožujka - svaku srijedu u 17 sati putem Zoom platforme; 

ZOOM poveznica za predstavljanje 

https://gfv-unizg-hr.zoom.us/j/91607156802?pwd=L3c2UWkzR3Vpa2UwaE54WWZ2K2VKUT09

(Meeting ID: 916 0715 6802; Passcode: 529433)

 Više detalja dostupno je i na našoj web stranici: https://www.gfv.unizg.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 12. 12. 2021. 12:53

RIT Croatia - online prezentacije za učenike srednjih škola

RIT Croatia, prva je privatna visokoobrazovna institucije u Hrvatskoj te jedina u ovoj regiji na kojoj se izvode američki preddiplomski studiji po čijem završetku studenti ostvaruju pravo na američku i hrvatsku diplomu.

Dio su američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology iz Rochestera, New York; u Hrvatskoj izvodie programe od 1997. godine, a njihovi kampusi nalaze se u Dubrovniku i Zagrebu.

Zainteresirani učenici završnih razreda mogu prisustvovati njihovoj online prezentaciji koja će se održati u utorak, 14.12.2021., u 17 sati – Zoom link ..

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 10. 12. 2021. 16:53

Besplatne dvodnevne radionice za maturante na Algebri

Poštovani maturanti,

ovim putem želimo vas izvijestiti kako će Algebra tijekom zimskih praznika (27. i 28. 12.) provoditi besplatne dvodnevne radionice za maturante koje će vam omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijera u izazovnim digitalnim vremenima. Prijave traju do 10. prosinca 2021. Na raspolaganju su vam sljedeće radionice:

ONLINE:

Radionica izrade mobilnih aplikacija (Android i iOS)

Radionica razvoja računalnih igara

Radionica digitalnog marketinga

UŽIVO:

Radionica etičkog hakiranja

Radionica 3D dizajna

Radionica crtanja i skiciranja portreta

Ispod sadržaja svake radionice možete pronaći tehničke specifikacije koje su vam potrebne, kako biste uspješno mogli pratiti online radionicu.

Rezerviraj svoje mjesto u virtualnoj učionici na vrijeme, a ovdje možete vidjeti kako smo se družili i učili prijašnjih godina.

Dobro došli!

Vaša Algebra

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 3. 12. 2021. 17:40

Provedba programa popularizacije znanosti "365 zašto, 365 zato – društvene i humanističke znanosti u svakodnevnom životu"

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nastavlja s nizom aktivnosti u školama kroz provedbu programa 365 zašto, 365 zato – društvene i humanističke znanosti u svakodnevnom životu prijavljenog na Natječaj za programe popularizaciju znanosti 2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cilj programa je približiti učenicima istraživačku komponentu društvenih i humanističkih znanosti koje poznaju (hrvatski i strani jezici, povijest, filozofija) i predstaviti one koje nisu prisutne u školskom kurikulumu (arheologija, fonetika, lingvistika, etnologija i kulturna antropologija). Krajnji cilj je potaknuti učenike na unapređenje potencijala za cjeloživotni razvoj karijere i u područjima društvenih i humanističkih znanosti te osvijestiti prisutnost spomenutih disciplina u svakodnevnom životu u kojem si često postavljamo pitanja na koja upravo istraživanja iz područja društvenih i humanističkih znanosti nude odgovor.

Provedbom dosadašnjih aktivnosti, uspjeli smo zainteresirati i uključiti oko 1 000 učenika osnovnih i srednjih škola. Raduje nas što ćemo u okviru ovogodišnjeg programa posjetiti Vašu školu te održati predavanje i radionicu učenicima kroz koja će se bolje upoznati s društvenim i humanističkim znanostima.
 
Sukladno dogovoru s Vašom školom, predavanja bismo održali online 30. studenog 2021. preko platforme Zoom. Učenicima će se predstaviti doc. dr. sc. Iva Kaić s Odsjeka za arheologiju s radionicom Tajne ispod zemlje: arheologija za početnike te v. lekt. mr. sc. Ninoslav Zubović s Odsjeka za klasičnu filologiju s predavanjem Kako čuti glas iz praščićeva groba? - Izazovi čitanja grčkih natpisa. Prof. Kaić će na popularan način, kroz primjer arheoloških iskopavanja rimskog legijskog logora Tilurija (danas Gardun kod Trilja) prezentirati arheologiju kao znanost, a prof. Zubović će pak predstaviti grobni spomenik praščiću 2. ili 3. st. po Kr. otkriven 1968. u blizini antičkog grada Edesse na sjeveru Grčke te analizirati likovni prikaz reljefa, kao i u stihovima sastavljeni natpis na grčkom jeziku.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 11. 2021. 10:03

ZŠEM: Besplatne radionice Obiteljskih financija za sve srednjoškolce

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira besplatne radionice Obiteljskih financija za sve srednjoškolce.

 

Kolegiji Obiteljske financije obvezni je kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa  čiji glavni cilj je pomoći studentima da postanu financijski odgovorni i savjesni članovi društva. Polazeći od činjenice da završeno obrazovanje, dobar posao i marljivost ne predstavlja jamstvo  financijske stabilnosti i da nepovoljne obiteljske financije ne ovise o visini prihoda, niti o vrsti  i stupnju obrazovanja, vjerujemo kako je ovaj kolegij bitan svima – neovisno o tome radili li se  o budućim studentima ekonomije ili nekog drugog fakulteta.


Upravo iz tog razloga odlučili su pokrenuti ciklus besplatnih radionice za sve srednjoškolce koje održava Dini Vasić, MBA, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo Zagrebačke škole ekonomije i managementa.


Na radionicama svi zainteresirani srednjoškolci imaju priliku vidjeti kako se uči na najbolje ocijenjenoj instituciji među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije (prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO)).


Radionice se održavaju na kampusu ZŠEM-a te se prenose online putem Zoom aplikacije. Svi zainteresirani srednjoškolci mogu se prijaviti putem linka. Na radionicama su dobrodošli i svi nastavnici i ostalo osoblje srednjih škola.


Cijeli kalendar radionica dostupan je na ZŠEM službenoj web stranici. Vjerujem kako će teme biti zanimljive Vašim učenicima, posebno maturantima, koji će u skorijoj budućnosti birati u kojoj banci će otvoriti svoje tekuće račune te donositi odluke o tome isplati li im se više kupnja ili najam stana u slučaju da odlaze na studij izvan rodnog grada. U nastavku Vam šaljem detaljniji opis idućih radionica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 11. 2021. 10:01
 

preskoči na navigaciju