preskoči na sadržaj

Dan otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske i gradskim središtima

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 33. obljetnice ustrojavanja HV-a, u utorak 28. svibnja za građane se organiziraju Dani otvorenih vrata u vojarnama HV-a i gradskim središtima

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 33. obljetnice ustrojavanja HV-a, u utorak 28. svibnja 2024. godine za građane će se diljem Hrvatske održati Dan otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske i gradskim središtima.

Posjetitelji će u vremenu od 10:00 do 14:00 sati moći razgledati izložbu vojne opreme i naoružanja, borbenu i neborbenu tehniku postrojbi Hrvatske vojske, borbena oklopna vozila te se informirati o vojnom pozivu.

Dan otvorenih vrata održat će se na slijedećim lokacijama, u gradovima i u vojarnama:

 •          u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“, Petrinja

                    (Osoba za kontakt: bojnik Tihomir Kastmiler, mobitel: 095/866-8931)

 •           u vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“, Vinkovci

                    (Osoba za kontakt: satnica Nikolina Geljić, mobitel: 098/975-4352)

 •           u vojarni 3. gardijske brigade „Kune“, Đakovo

                    (Osoba za kontakt: satnik Kruno Boroz, mobitel: 098/914-1424)

 •            u vojarni „132. brigade“, Našice

                     (Osoba za kontakt: bojnik Adam Dubravac, mobitel: 091/769-5735)

 •            u vojarni 9. gardijske brigade “Vukovi“, Gospić

                      (Osoba za kontakt: natporučnik Bruno Koštić, mobitel: 095/578-5949)

 •             u vojarni „4. gardijske brigade Pauci“, Knin

                       (Osoba za kontakt: bojnik Leo Longo, mobitel: 098/510-416)

 •             u vojarni „204. brigade Hrvatske vojske“, Vukovar
 •             u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“, Varaždin

                      (Osoba za kontakt: časnički namjesnik Dalibor Škvarić, mobitel: 098/167-  2501)

 •             u vojarni „123. brigade Hrvatske vojske“, Požega

                       (Osoba za kontakt: natporučnica Adrijana Mijoković, mobitel: 095/913-0844)

 •             u vojarni „Bilogora“, Bjelovar

                       (Osoba za kontakt: satnik Stevo Herceg, mobitel: 091/504-6164)

 •             u vojarni „116. brigade Hrvatske vojske“, Ploče

                       (Osoba za kontakt: satnik Ante Šarić, mobitel: 099/441-1111)

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 5. 2024. 10:00

FSB dodjeljuje 5 stipendija maturantima za Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku!

Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje dodjeljuje 5 stipendija maturantima za Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku!*

Ovaj trogodišnji sveučilišni prijediplomski studij pruža specifične kvalifikacije i znanja iz energetike, elektrotehnike i strojarstva, na podlogama iz prirodoslovlja i proširenim znanjima iz zaštite okoliša, utjecaja na klimu te ekonomskih i pravnih aspekta modernih energetskih tehnologija.

 Studij se izvodi u Šibeniku, u novouređenom prostoru s vrhunskom opremom kojeg je za potrebe studija pripremio Grad Šibenik. Osobe s kompetencijama koje se stječu završetkom studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora izuzetno su tražene na tržištu rada. Nakon završetka ovog studija, prvostupnici inženjeri mogu se zaposliti na brojnim poslovima povezanim s održivom odnosno "zelenom" energetikom, pri čemu treba znati da se trenutno, u skladu s #NextGenerationEU i #EUGreenDeal, u cijeloj Europi otvara izuzetno veliki broj inovativnih i dobro plaćenih radnih mjesta (projektiranje i programiranje solarnih elektrana, vjetroelektrana, rješavanje problema skladištenja energije i slično).

 Prednosti odabira ovog studija:

 • Diploma Sveučilišta u Zagrebu, te mogućnost nastavka studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) i Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB)
 • Mogućnost zapošljavanja na velikom broju inovativnih i dobro plaćenih radnih mjesta
 • Manje grupe studenata, personalizirani pristup profesora studentima i fleksibilni dogovor oko termina
 • Visoka prolaznost
 • Pristupačne cijene studentskog doma Palacin i nova menza
 • Preporuke profesora poslodavcima za polaznike/ce Studija

 Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori jedinstven je studijski program Sveučilišta u Zagrebu koji administrativno vodi Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), a zajedničkim snagama izvode FER i FSB. Više informacija o studiju možete pronaći na službenoj web stranici: https://sibenik.unizg.hr/, a FSB-ov pravilnik o dodjeli stipendija možete pronaći ovdje. Uskoro će biti objavljen natječaj za stipendije i kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendija. U međuvremenu Vas molimo da ovaj email i plakat u privitku proslijedite Vašim maturantima kako bi mogli uzeti ovu opciju u razmatranje za skori upis željenog fakulteta. Također, slobodno podijelite ovu vijest na web stranici Vaše škole i možete zamoliti razrednike/ce da proslijede ovu informaciju roditeljima putem WhatsApp-a grupa, Vibera i slično.

 *Ukupan iznos individualne stipendije je 2.000,00 EUR, tj. 200 EUR-a mjesečno. Stipendija se isplaćuje kroz deset mjeseci, za vrijeme trajanja prve akademske godine, u periodu od rujna do lipnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 5. 2024. 13:33

Dani otvorenih vrata-promotivne aktivnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2024./2025.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih (prekvalifikacija) i 150 učenika/učenica  u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, te 20 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave, u školskoj godini 2024./2025. Sukladno tome Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s Policijskom akademijom provodi promotivne aktivnosti pod nazivom „Dani otvorenih vrata“ koje će se održati u Sisku, 17. svibnja (petak) s početkom u 11.00 sati u Sportskoj dvorani „Brezovica“  (Industrijsko-obrtnička škola Sisak). 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 5. 2024. 10:55

Veleučilišta Edward Bernays otvara svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i profesorima.

Dan otvorenih vrata održati će se u utorak 21. svibnja 2024. od 16 do 18 sati u prostorima Veleučilišta na adresi Ulica grada Vukovara 23 u Zagrebu. Otvaramo Vam vrata u dinamični svijet studija Komunikacija i PR-a te Poslovne ekonomije. Pridružite nam se i slobodno pitajte BAŠ SVE što želiš znati o Bernaysu! Ne vjerujemo da postoje glupa pitanja. Postoje samo ona na koja mi znamo odgovor! U opuštenoj atmosferi istražite naše prostore, upoznajte buduće kolege i profesore, saznajte više o studijima koje nudimo.

Program Dana otvorenih vrata  nalazi se u privitku, a sve zainteresirane molimo da se prijave putem sljedećeg linka: https://forms.office.com/e/CjFp0E4NNVž

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 5. 2024. 10:53

Dan otvorenih vrata Filozofski fakultet-raspored Vijest ima dokument u privitku

Raspored predstavljanja pod dvoranama nalazi se u privitku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 3. 2024. 11:46

[WEBINAR] Kako napisati dobar esej na maturi

Nakladničke kuće Profil Klett, iz maXture.

Ovim vas putem pozivamo da se pridružite našem predstojećem webinaru Kako napisati dobar esej na maturi, koji će se održati u subotu 23. ožujka u 11 sati.

Webinar je posebno osmišljen kako bi se učenicima završnih razreda, kao i njihovim profesorima, pružile sve potrebne informacije za uspješno pisanje eseja na državnoj maturi.

Na webinaru će govoriti dr. sc. Dragica Dujmović-Markusi, eminentna autorica niza udžbenika hrvatskog jezika za srednje škole i priručnika za pripremu državne mature, kao i Ivana Črnelč, profesorica hrvatskoga jezika i izvršna urednica za hrvatski jezik u Profil Klettu te iskusna ispravljačica eseja u NCVVO-u. Naše predavačice podijelit će ključne savjete o pisanju dobrog eseja, od preduvjeta do strukture, argumentacije i ocjenjivanja.

Webinar predstavlja iznimnu priliku za sve maturante da dobiju uvide i savjete koji će im pomoći da unaprijede svoje vještine pisanja i ostvare najbolje moguće rezultate na maturi.

Molimo vas da ovu informaciju proslijedite profesorima i učenicima u vašoj školi.

Sudjelovanje je besplatno, a prijava za sudjelovanje obvezna i nalazi se na linku: http://rb.gy/acnvyc .

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 3. 2024. 13:15
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju