preskoči na sadržaj
Moderne Germanisten

NJEMAČKI JEZIK POVEZUJE ŠKOLE

Moderne Germanisten u posjeti  SŠ Viktorovac
 
Odlaskom u Srednju školu Viktorovac još smo više povezali suradnju njihove i naše škole. Naši domaćini pokazali su  iznimno gostoprimstvo i s naše strane dobili puno pohvala.
Program je bio vrlo zanimljiv, upoznali smo njihovu školu i dobro se zabavili. 
Učenici konobarskog smjera su nas na njemačkom jeziku poslužili pićem, učenici kuharskog smjera su nam na njemačkom prezentirali recept za Schwarzwaldtorte koju smo slasno pojeli i uz učenike spomenutih smjerova i učenici smjera farmaceutski tehničar održali su prezentaciju o germanizmima u hrvatskom jeziku i o poznatim njemačkim osobama iz svijeta filma, glazbe, sporta. 
Zahvaljujemo učenicima i  profesorici njemačkog jezika Marini Milunić na divnoj organizaciji programa u suradnji sa stručnim učiteljima Sandijem Bajrićem i Markom Dobrinićem.
Radujemo se sljedećoj suradnji i našem sljedećem susretu.
                                                                                                 MG
 
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Andrea Ostojić  datum: 15. 6. 2023. 23:32

MG na festivalu srednjih škola SMŽ

Naša škola je sudjelovala na prvom Festivalu srednjih škola SMŽ, uz ostale gimnazijalce bili su i naši MG te kao i ostali učenici i profesori uspješno prezentirali našu školu budućim gimnazijalcima organiziranjem kviza o zemljama njemačkog govornog područja na licu mjesta, zatim igre riječi( u minuti napisati glagole i imenice na njemačkom ) te Fluchtraumom na otvorenom, tražili su se tragovi, rješavale njemačke križaljke, zagonetke na njemačkom, bilo je živo i veselo.

Više slika vidite pod opširnije.