preskoči na sadržaj
Moderne Germanisten

Moderne Germanisten i SŠ Viktorovac uspješno nastavljaju međuškolski projekt " Spaß mit Deutsch "

Učenici SŠ Viktorovac s profesoricom njemačkog jezika Marinom Milunić pružili su Modernim Germanistima uvid u medicinske i farmaceutske aktivnosti njihove škole i sve aktivnosti govorene su na njemačkom jeziku.
Pripremili su nam kratko predavanje na temu što je sve potrebno da bismo ostali zdravi, a zatim su nam izmjerili temperaturu, tlak i šećer u krvi. Ukazali su nam na važnost čuvanja naše kralježnice u ova online vremena i izveli vježbe za kralježnicu pri kojima su svi sudionici aktivno sudjelovali. Naši partneri na projektu ponudili su nam zdrave i ukusne obroke iz projekta njihove škole "Gricni zdravo" 
Nakon zdravog obroka učenici su odigrali kviz u kojem su provjerili usvojenost njemačkog vokabulara i informacija dobivenih toga dana, a za kraj su nam uručili biljne čajeve za opuštanje od obaveza pred kraj školske godine.
Gosti na projektu bili su dr. Nikica Obradović koji je detaljnije predstavio projekt "Gricni zdravo" i medicinska sestra Katarina Mišković koja je učenicima izmjerila šećer. Stručni učitelji Marina Mrmić, Marko Dobrinić i Mario Kasmiler pripremili su i postavili stol s obrocima.
 
 
Ostale slike možete vidjeti pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 6. 2024. 14:38

Najveseliji Fluchtraum s osobljem škole

Ovaj put su MG pripremili Fluchtraum ne za učenike, već za osoblje naše škole koje je pokazalo interes sudjelovanja u igri.

MG su  uzbuđeno dočekali naše kandidate i malim programom uveli ih u Fluchtraum. Podijeljeni u dvije ekipe timskim radom rješavali su redom sve zadatke,  svladali sve njemačke barijere i na naše veliko iznenađenje i zadovoljstvo pokazali da još uvijek itekako dobro vladaju njemačkim jezikom.

Bilo je veselo, imali su " viel Spaß ", a najveseliji su bili kad su pronašli " ključ za izlaz ".

Nagradili smo ih prigodnim zahvalnicama, a naši kandidati na odlasku s osmjehom na licu  poželjeli su da se okušaju uskoro u još jednom escapu.

Zahvaljujemo od ❤️ svima na odazivu i što su nakon napornog radnog dana ostali i odvojili vrijeme kako bi sudjelovali u igri.

 

 

  

Ostale slike možete vidjeti pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 7. 5. 2024. 21:30

Stomatologinja Helena Margić, bivša učenica Gimnazije Sisak kod " Moderne Germanisten "

Stomatologinja Helena Margić, specijalist implantologije, bivša učenica Gimnazije Sisak posjetila je MG i sjedanjem u školsku klupu prisjetila se svojih srednjoškolskih dana,a  posebno učenja njemačkog jezika kojeg se i dan danas rado sjeća. MG su joj priredili prigodan leksički zadatak, a nakon što ga je uspješno riješila, slijedio je  obilazak škole na njemačkom. Naša gošća je bila oduševljena našom obnovljenom školom i zadivljena što sve naši učenici i profesori imaju danas na raspolaganju.

Za kraj su joj priredili listu njemačkih riječi i rečenica iz područja stomatologije koju će naša gošća po potrebi moći koristiti. Posjet je završio ugodnim razgovorom o školi, njemačkom jeziku, studiranju i  radu.

Ostale slike možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 23. 4. 2024. 10:02

Učenici OŠ Viktorovac posjetili " Moderne Germanisten "

Učenici 8. razreda OŠ Viktorovac zajedno sa svojim profesorima njemačkog jezika, profesoricom Tatjanom Šaler-Olujić i profesorom Sandrom Stojićem posjetili su Moderne Germanisten.

MG su im priredili igrokaz na njemačkom jeziku, obilazak škole na njemačkom te nezaobilaznu igru, Fluchtraum( escape room) u kojem su  osmaši timskim radom  rješavali zagonetke na njemačkom, rebuse,križaljke i pritom se dobro zabavili, a nakon uspješnog pronalaska "izlaza" iz učionice slijedilo je ugodno zajedničko druženje profesora i učenika.

 

  

Za više fotografija kliknite na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 18. 4. 2024. 09:43

Moderne Germanisten u posjeti Ekonomskoj školi Sisak ("Projekt Spaß mit Deutsch")

MG su u sklopu međuškolskog projekta "Spaß mit Deutsch" sa svojom profesoricom njemačkog jezika M. Šehović Bogdanović gostovali u Ekonomskoj školi Sisak 25.ožujka 2024. Ugostile su ih učenice 4.b. razreda i njihova profesorica njemačkog jezika Sonja Šimek Cvitković. Učenici su nam predstavili svoju školu i njihove aktivnosti u Erasmus projektima na njemačkom jeziku te pripremili radionicu "Vježbenička tvrtka" koju su naši MG uz asistenciju maturantica uspješno odradili i sa zanimanjem uronili u njima novi svijet ekonomije, osmišljavajući, oblikujući i predstavljajući vlastiti inovativni proizvod, uspješno pri tome kombinirajući njemački, ekonomiju i zabavu.

  

Ostale slike pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 3. 2024. 21:11

Moderne Germanisten nastavljaju s međuškolskim projektom " Spaß mit Deutsch"

Moderne Germanisten ugostili su učenice Ekonomske škole Sisak i njihovu profesoricu Sonju Šimek Cvitković i time nastavili međuškolski projekt " Spaß mit Deutsch ". Program je započeo obilaskom naše obnovljene škole, a zatim je za naše  goste i za naše gimnazijalce organiziran prvi Fluchtraum im Freien( escape na otvorenom). Uživali su u prekrasnom sunčanom danu i pri tom rješavali  zagonetke, naučili nove riječi na njemačkom, otkrili nešto novo, stekli nova poznanstva, a nakon uspješnog pronalaska "izlaza" slijedilo je zajedničko druženje učenika " im Freien ":)
 
  
Ostale slike možete pogledati pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 3. 2024. 08:52

💌Valentinstag 💌

MG su za Valentinstag organizirali za naše gimnazijalce nagradnu igru( pisanje pjesmice na njemačkom po zadanim uputama), u MG sandučić je pristiglo 20 pjesmica.

Najbolji su osvojili slatke nagrade, a to su: mikimaus1, Fiona i  DAS LINEAL 122.

(Nagrade možete podići kod MG.)

Od ❤️ zahvaljujemo svima na sudjelovanju i do sljedećeg izazova...viel Glück und viel Spaß.

MG

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 19. 2. 2024. 01:54

Međuškolski projekt " Spaß mit Deutsch": SŠ Viktorovac u posjeti Modernim Germanistima

MG su  ugostili učenike SŠ Viktorovac i njihovu profesoricu njemačkog jezika Marinu Milunić 29. siječnja 2024. i time nastavili realizaciju međuškolskog projekta " Spaß mit Deutsch ".

MG su za naše goste pripremili prigodan program. Učenice Gita Čulig i Petra Plavec osmislile su izvrstan igrokaz na njemačkom, učenici Magdalena Milošić i Danijel Šimičić organizirali su razgled škole na njemačkom i pri tome pokazali izvrsnost u govorenju i na kraju organizirali su nezaobilazni "Winterfluchtraum" kojeg su izvrsno na njemačkom vodile učenice Lea Gnjatović i Barbara Pernar. Učionicu su prigodno ukrasili, a gosti su se, rješavajući zagonetke i tražeći tragove, uspješno snalazili u njemačkom vokabularu te pronašli " ključ za izlaz " iz učionice.

Nakon Fluchtraum-a gostima su uručili prigodne zahvalnice i simbolične nagrade za sudjelovanje, a zatim je uslijedilo zajedničko druženje i razmjena školskih iskustava.

 

Ostale slike možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 1. 2024. 09:35

Moderne Germanisten i Weihnachtsfluchtraum

MG su organizirali 7.prosinca 2023. božićni Fluchtraum/ Weihnachtsfluchtraum za zainteresirane učenike naše škole. Potrudili smo se da naše zagonetke budu još bolje i naravno, teže, ali  da se pritom  zabavite, zasladite  i uživate u timskom radu u božićnom ambijentu uz njemački vokabular. Učenica Claudia Sečenj tom prigodom izradila je ukrase i dodatno obogatila naš prostor. 
Ostale slike vidite pod opširnije.
 
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 12. 2023. 14:22

Moderne Germanisten pozivaju na Weihnachtsfluchtraum

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 27. 11. 2023. 23:04

Moderne Germanisten obilježili pad Berlinskog zida

Moderne Germanisten su povodom 34. obljetnice pada Berlinskog zida 9.11.2023.  organizirali za vrijeme velikog odmora zabavnu igru u obliku kola sreće. Kandidati su vrtili kolo i odgovarali na postavljena pitanja o Njemačkoj i Berlinskom zidu te točnim odgovorom osvajali slatke nagrade. Bilo je veselo, zabavno i nadasve poučno.
 
 
 
 
Ostale slike nalaze se pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 10. 11. 2023. 10:01

Spaß mit Deutsch

Moderne Germanisten održali su  9.listopada 2023. Flucht-Raum prvi put u obnovljenoj Gimnaziji, stoga je za sve bio poseban, jesenji i vrlo zagonetan,a hrabri kandidati su pravim timskim radom uspješno tražili, rješavali, prevodili i imali viel Spaß mit Deutsch.

Ostale slike pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 11. 10. 2023. 09:54

MODERNE GERMANISTEN OBILJEŽILI EUROPSKI DAN JEZIKA ( EUROPÄISCHER TAG der SPRACHEN )

Povodom Europskog dan jezika koji se obilježava 26.rujna, Moderne Germanisten organizirali su za vrijeme velikog odmora  kviz o zemljama njemačkoga govornog područja i nagradnu igru"Wörterspiel". Sudionici su trebali napisati što više riječi na njemačkom jeziku u jednoj minuti. Bilo je živo i veselo, igralo se u timu ili pojedinačno. 
Die Gewinner  sind:
1. Joso/Ena(Quiz)
2. Jure Ćuk (Quiz)
1. tim: Elena Rajković, Lana Rajković i Lea Čorak (Wörterspiel)
2. tim: Robert Džafo, Marko Čorak i Antun Baiutti (Wörterspiel)
3. tim: Matea Anušić i Martin Dužić (Wörterspiel)
Wir gratulieren allen Gewinnern. Morgen bekommen die Gewinner ihre Preise. Wir möchten uns bei allen Lehrern und Schülern für ihre Teilnahme  bedanken.
 
 
 
 
Ostale slike vidite pod opširnije
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 9. 2023. 09:58

MODERNE GERMANISTEN NA PRVOM FESTIVALU JEZIKA U ZAGREBU

Moderne Germanisten sudjelovali su na prvom Festivalu jezika u Zagrebu koji se održao u subotu 23.9.2023. na Filozofskom fakultetu, a kojeg je organizirala Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije u suradnji s Predstavništvom Europske komisije, Europskim parlamentom i brojnim veleposlanstvima, kulturnim institutima i Filozofskim fakultetom povodom Europskog dana jezika i Europskog dana prevoditelja.

 
MG predstavili su svoj prepoznatljivi Fluchtraum( escape Raum ), koji je oduševio igrače, među kojima je bila i  doc. dr. sc. Arnalda Dobrić s Odsjeka fonetike, koja se srdačno potrudila upoznati MG s fakultetom i pokazati im Odsjek germanistike i fonetike. Gospodin Ivan Belačić, predstavnik Glavne službe za pismeno prevođenje,na čiji poziv su se i odazvali, srdačno ih je dočekao i uputio u program Festivala.
Kao i uvijek, uz naše MG bilo je zaista veselo i uzbudljivo, ali ovaj puta na Filozofskom fakultetu 😉
 
  
 
 
Ostale slike vidite pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 9. 2023. 10:42
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju