preskoči na sadržaj
Volonterski klub VoGSi

Kako nam je bilo na Sajmu udruga i ustanova 2020.

Grupa volontera gimnazijskog školskog kluba VoGSi nedavno je sudjelovala na 11. Sajmu udruga i ustanova, organiziranog povodom nacionalne manifestacije Hrvatska volontira, Europskog tjedna održivog razvoja i Dana otvorenih vrata udruga

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 7. 10. 2020. 22:15

NAKON LJETNOG ODMORA VOGSI PONOVO U AKCIJI

 

                           

         Zoomiranje na prvom ovogodišnjem sastanku članova VoGSija

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 17. 9. 2020. 08:58

JUČER JE ODRŽANA PRVA VOLONTERSKA AKCIJA VOGSIJA

Matija i Lucija - plakat vezan uz Stari grad

Učenici i učenice školskog volonterskoga klub VoGSi su za svoju prvu volontersku akciju odabrali kulturno - sportski sadržaj: biciklijadu pod nazivom Upoznajmo naš grad biciklističkom turom kroz punktova industrijske i kulturne baštine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 6. 2020. 15:02

Gimnazijalci sudjelovali u online forumu "Kulturno naslijeđe i mladi Siska - Koliko se poznajemo?"

Grupa gimnazijalaca, članova školskog volonterskog kluba VoGSi, sudjelovala je u virtualnom sastanku na temu Kulturno nasljeđe i mladi Siska u organizaciji ALD-a Sisak. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 25. 5. 2020. 22:46

Otvoren gimnazijski volonterski klub VoGSi u svojstvu alata za provođenje zabavnih i praktičnih interdisciplinarnih edukacija učenika – prijave u tijeku

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 3. 3. 2020. 11:14

Vidimo se u petak u školskoj Galeriji, veselimo se vašem dolasku!

Pridružite nam se i pomozite u pripremama danas od 18 sati (popodnevna smjena iza 19:10) u Kabinetu likovnog!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 17. 2. 2020. 14:59

Kako je bilo na radionicama „Biti volonter“ i na sastanku fokus grupe

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 25. 11. 2019. 23:40

Zahuktavaju se aktivnosti vezane uz novi školski projekt "(O)drži moj korak!" – pridružite nam se na radionicama 7. i 18. studenog i sudjelujte u osnivanju gimnazijskog volonterskog kluba!

Uskoro kreću intenzivnije aktivnosti vezane uz program Švicarsko-  hrvatske suradnje u koji su uključene partnerske škole Gimnazija Sisak i Srednja škola Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, SMŽ, te Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositelj projekta.

          Prof. Mirela, Laura i Matea iz ALD-a kreiraju ideju za slogan kluba

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 2. 11. 2019. 11:58

Održan trening za trenere na temu praktičnog rada s mladima s naglaskom na održivom razvoju

U sklopu projekta „(O)drži moj korak!“ čiji nositelj je Agencija lokalne demokracije Sisak u Gimnaziji Sisak od 21. do 22. rujna 2019. održan je trening za trenere na temu praktičnog rada s mladima s naglaskom na ciljevima održivog razvoja u lokalnoj zajednici.

Na treningu je sudjelovalo 15 predstavnika učenika i školskih mentora dvije partnerske škole uključene u projekt, a to su Gimnazija Sisak i Srednja škola „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica te predstavnici Sisačko – moslavačke županije i koordinatori volontera iz Agencije lokalne demokracije Sisak. Kroz ovaj trening i ostale buduće edukacije u okviru projekta ojačat će se odgojno – obrazovne ustanove za pripremu i provedbu programa školskog volontiranja usmjerenog na održivi razvoj i uvrštavanje istoga u školski kurikulum. Voditeljica treninga je Paula Raužan, a na treningu su korištene interaktivne metode rada. Sudionici su savladali pojmove održivog razvoja, aktivnog građanstva, volontiranja, neformalnog obrazovanja te su kroz teoriju i rad u grupama pripremali i prezentirali tematske radionice za mlade koje se temelje na 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj te u što će kasnije uključiti i druge učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 23. 9. 2019. 18:46
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju