preskoči na sadržaj
Volonterski klub VoGSi

Advent u Gimnaziji Sisak

Volonterski klub VoGSi je 2. i 3. prosinca 2022. održao akciju uređivanja prostorija škole kako bi učenicima i zaposlenicima pružili što veseliji i ugodniji boravak za vrijeme nadolazećih blagdana.

         

Glavni kreator naše blagdanske čarolije je prof. Ajla Velić koja se pobrinula da svi volonteri i nastavnici budu uključeni u proces ukrašavanja škole. Izrađivale su se pahuljice koje će kasnije visiti sa stropa hodnika, dizajnirali su se razni božićni ukrasi, te se okitio prostor od prizemlja do drugog kata škole svim raspoloživim lampicama. Uz prigodne božićne pjesme i puno smijeha, na svakom koraku mogao se osjetiti sam duh Božića koji je prevladavao akcijom.

      

 

Želimo Vam svima sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i zasluženo se odmorite!

Više slika možete pronaći u foto galeriji na linku http://gimnazija-sisak.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=51


"Volonterska akcija provedena je kao dio projekata „Volonterska mreža“ i „Volonterski centar“ u kojima je škola partner Agenciji lokalne demokracije Sisak. Projekte sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak."
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Andrea Ostojić  datum: 12. 12. 2022. 18:20

GIMNAZIJALCI VOLONTIRAJU U PROJEKTU 72 SATA BEZ KOMPROMISA

“72 sata bez  kompromisa” međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo u kojem mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Projekt se već 5. godinu za redom održao u našem gradu na kojemu su volontirali i sadašnji te bivši učenici naše škole. Neke od akcija koje su se održale uključivale su volontiranje u KAS-u gdje su uređivali stazu za konje i družili se s njihovim korisnicima te Inkluzivnoj farmi na kojoj su uz pomaganje djeci zajedno s njima pekli i kolače koje su onda uz pjesmu i jednu nogometnu utakmicu i pojeli. Volonteri su bili i u udruzi mladih Skwhat gdje su se družili sa djecom i igrali već pomalo zaboravljene igre (gumi gumi, školice…) i pomagali su starijima (uređenje vrta, cijepanje drva za zimu, krečenje…).  Volontirali si i u vrtiću „Sveta Marija Magdalena“ u Selima gdje su se igrali s djecom i zajedno s njima učili nove stvari, čistili su okoliša i sudjelovali u još drugim akcijama… Iako nisu znali kuda idu svima je bilo drago pomoći nekome, ali i steći nove vještine.

U našim životima 24, 48 ili 72 sata možda zvuči puno pa nam se čini da je nemoguće toliko vremena žrtvovati za druge, ali svatko tko je jednom došao na ovu akciju doći će i sljedeće godine opet jer kad vidite osmjehe na licima ljudi kojima je trebala pomoć ili samo topla riječ i zagrljaj, znate da je to što ste napravili bilo sasvim ispravno i ispunjeni ste osjećajem zahvale za svaki trenutak.

 

Katarina Pelc, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 24. 10. 2022. 11:44

Volonterke VoGSija na središnjem obilježavanju Tjednu filantropije u Zadru

      

"Činimo dobro otiskom srca" - članice školskog kluba VoGSi Mia Hrgarek, Lana Klarić, Tara Jelić i Matea Anušić, u pratnji profesorice Martine Paše, boravile su 30.9. i 1.10. u Zadru povodom Tjedna filantropije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 9. 10. 2022. 08:14

Obilježavanje druge godišnice VoGSija uz druženje, zabavu i sport

   

Uoči kraja školske godine Volonterski klub Gimnazije Sisak VoGSi proslavio je drugu godišnjicu aktivnog djelovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 22. 6. 2022. 15:17

Poziv na volontiranje: vršnjačka pomoć u učenju!

                                                     

Vladaš li jako dobro školskim gradivom? Želiš li pomoći djeci da poboljšaju znanje i školsku godinu završe sa dobrim ocjenama? Ako si na pitanja odgovorio/la potvrdno onda je ovo prava prilika za volontersko iskustvo koje ćeš uvijek pamtiti!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 13. 5. 2022. 06:50

Podrška Gimnazije Sisak mladima iz Ukrajine

 

               

U tjednima uoči proljetnih praznika učenici i djelatnici Gimnazije Sisak iskazali su podršku mladima iz Ukrajine organiziranjem humanitarnih akcija i slanjem poruka empatije povodom Međunarodnog dana dobrih djela. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Milas  datum: 28. 4. 2022. 01:51

VoGSi nastavlja uređivati i 2.kat !!

Volonterski klub Gimnazije Sisak, VoGSi, završio je volontersku akciju uređivanja drugog kata privremenog smještaja naše škole.