preskoči na sadržaj

Projekt Healthy eating diary dobio europsku oznaku kvalitete

Healthy eating diary je projekt koji su naši učenici i nastavnica Višnja Kovač Vezmarović radili prošle školske godine. U projektu smo surađivali s 9 drugih škola iz Europe i istraživali smo kako se naši učenici hrane te kako njihovu prehranu učiniti zdravijom. Projekt je dobio Nacionalnu oznaku kvalitete u srpnju 2022. te nagradu Comet u studenom 2022. kao najbolji projekt u Hrvatskoj. Sad stiže novo priznanje za ovaj izvrstan projekt- europska oznaka kvalitete. Ovo je oznaka koju mogu dobiti samo izvrsni projekti, a prijedlog za ovu oznaku daju Nacionalne agencije Projekt je zadovoljio kriterije Europske agencije za mobilnost i ocijenjen je s visokim ocjenama, jer je to uvjet da ovo tijelo dodijeli ovakvu oznaku projektu. Čestitamo nastavnici Višnji Kovač Vezmarović i svim učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu. 

Europsku oznaku kvalitete dodjeljuje Središnja organizacija za potporu eTwinningu (Central Support Organisation - CSO) sa sjedištem u Briselu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 6. 2023. 14:50

GIMNAZIJA SISAK DOBILA OZNAKU ETWINNING ŠKOLE

Hrvatskoj i Gimnazija Sisak je jedna od njih. 

Etwinning škole aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju zajednicu i predstavljaju model za druge škole. Smjer djelovanja svih eTwinning škola određuje dokument Misija eTwinngovih škola koji možete vidjeti na poveznici

https://www.etwinning.hr/cms_files/2023/05/1683195794_etw-school-poster-def-hr.pdf

Više o oznaci eTwinningovih škola pročitajte na poveznici

https://school-education.ec.europa.eu/hr/recognition/etwinning-school-label

eTwinningove škole ugrađuju vrijednosti eTwinninga u školske politike, prakse i stručno usavršavanje uz potporu školske uprave. eTwinning s pomoću te oznake prepoznaje i pohvaljuje uključenost, angažman i predanost ne samo pojedinačnih eTwinnera, nego cijele škole, u kojoj surađuju timovi učitelja i ravnatelja.Škole kojima je dodijeljena ta oznaka spremne su uključiti se u razvojno putovanje pomoću aktivnosti koje se mogu objektivno ocijeniti.

Misija eTwinningovih škola kompas je svih eTwinningovih škola. Misijom se ističu elemente kao što su:

·        Zajedničko vodstvo

·        Suradnja i timski rad

·        Slobodna volja učenika

·        Uključivost i inovacije

·        Biti primjer za ostale škole.

 

eTwinningove škole:

·        Službeno su prepoznate na europskoj razini kao primjeri za eTwinning te čine mrežu vodećih škola koje pružaju inspiraciju za budući razvoj aktivnosti. Sve eTwinningove škole dobivaju eTwinningov školski paket koji uključuje plaketu i zastavu.

·        Imaju visoku vidljivost na europskoj razini te ih se potiče da istaknu svoju oznaku eTwinningove škole u promotivnim i informacijskim materijalima.

·        Potiče ih se da sudjeluju u posebnim programima stručnog usavršavanja.

·        Dio su posebne eTwinningove grupe za dijeljenje dobrih praksi, suradnju i sudjelovanje na ekskluzivnim mrežnim događajima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 5. 2023. 11:18

Završen ovogodišnji eTwinning projekt Cut the waste

Sastankom putem Zooma prije par dana završen je ovogodišnji eTwinning projekt Cut the waste. Na sastanku su sudjelovale sve škole koje su sudjelovale u projektu iz Španjolske, Slovenije, Rumunjske, Turske i Grčke. U prvom dijelu sastanka predstavili smo zajednički projekt - letak s rezultatima projekta i savjetima kako smanjiti količinu otpada. Naši su učenici kod kuće vagali sav otpad tijekom tjedan dana te smo i te rezultate prikazali u tablivi u ovom letku da se mogu usporediti . Zaključili smo da Turska stvara najmanje otpada, dok sve ostale države stvaraju otprilike istu količinu otpada. Razlika Hrvatske u odnosu na ostale je i to što otpad razvrstavamo samo u tri kante, dok se u ostalim zemljama razvrstava u pet kanti. U letak smo uključili i film koji smo napravili o tome kako izraditi reciklirani papir. Film se može pogledati na 
Letak o projektu i rezultatima se može pogledati na 
Nakon prezentacije letka, iznijeli smo svoja iskustva o radu na projektu, te smo pozvali učenike da riješe test evaluacije samog projekta. Iako većini njih ovo nije bio prvi eTwinning projekt, čak 87.8% ih misli da im je ovo nešto novo, što dosada nisu radili. Smatraju da su najviše ravili sposobnosti suradnje s drugima, kreativnost i komunikacijske vještine, čime je naš cilj ispunjen. Ovaj puta u projektu naglasak nije bio toliko na novim digitalnim alatima, već upravo na kreativnosti učenika i promijeni njihovih stavova o otpadu i njegovom sakupljanju. 
Na kraju smo ih pitali da li bi htjeli i ubuduće sudjelovati na ovakvim projektima, gdje ih je 94.4% odgovorilo da bi. 
Mi nakon ovog projekta gledamo u budućnost jer smo na osnovu njega pisali i Erasmus KA2 projekt sa zemljama partnerima iz ovog projekta i nadamo se da se od jeseni družimo i uživo. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 5. 2023. 11:11

EKOLOŠKI TJEDAN

U Gimnaziji Sisak smo protekli tjedan, povodom Dana planete Zemlje, održali Ekološki tjedan s ciljem obilježavanja ovog važnog datuma. Tema ovogodišenjeg tejdna bila je zagađenje zraka. Učenici svih razreda izrađivali su placate, držali predavanja I obrađivali temu iz različitih kutova.

Na nastavi kemije nastavnik Darko Petković s učenicima četvrtih razreda obradio je neke zagađivače zraka s kemijskog aspketa tr su o toj tematici napravili i prikaz putem plakata koje su postavili u hodniku škole za ostale učenike da ih vide.

Nastavnica Snježana Meter je s učenicima drugih razreda odradila temu zagađenja nabrojavši glavne zagađivače, te posljedice za ljudsko zdravlje. Plakat s informacijama su izradili u digitalnom alatu te su time doprinijeli održivosti ovog događaja.

Nastavnik Boris Majić je s učenicima drugih razreda odradio Utjecaj zagađanje zraka na živa bića i okoliš te su izradili nekoliko plakata u digitalnom obliku o toj tematici, čime nismo trošili papir jer smo se trudili da aktivnost bude što održivija. Radovi se mogu pogledati na linku

https://www.canva.com/design/DAFhDMe_pOM/Nz-ed4IW8EdOjN8mBsjj_Q/edit?utm_content=DAFhDMe_pOM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Nastavnica Višnja Kovač Vezmaroić je s učenicima prvih I trećih razreda pripremila interaktivno predavanje s temom Zagađenje zraka. Predavanje je održano na engleskom jeziku, putem Zoom platforme jer su mu se pridružili i naši partneri u eTwinning projektu iz Španjolske, Rumunjske i Turske. Na predavanju smo prikazali i interaktivnu online kartu zagađenja, gdje se svakodnevno mogu pratiti pokazatelji kvalitete zraka iz cijelog svijeta pa tako I iz Hrvatske. Karta se može pogledati na

https://waqi.info/hr/#/c/43.918/16.44/6.3z

Cijelu prezentaciju možete pogledati na sljedećem linku:

https://1drv.ms/p/s!AmHnE8HCEALUgwCbYhumDnyWC6Dp

U školi smo nedavno postavili I kante za razvrstavanje smeća koje naši učenici svakodnevno koriste.

(za više fotografija kliknite na opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 5. 2023. 11:03

Innovation and Education - Being Creative with eTwinning

Innovation and Education - Being Creative with eTwinning naziva je seminara na kojem je sudjelovala naša nastavnica Višnja Kovač Vezmarović od 19-22.4.2023. godine na Malti. Seminar je organizirala Agencija za mobilnost Malta, a troškove smještaja, prehrane, aktivnosti i putne troškove financirala je Agencija za mobilnost i programe EU Hrvatska.
Pohađanje ovog seminara naša je nastavnica dobila u sklopu nagrade Comet za najbolji eTwinning projekt u Hrvatskoj u školskoj godini 2021/22.

Prvog dana seminara nastavnicima su se u pozdravnom govoru obratili ministar obrazovanja Malte gospodin Grima i kordinatorica za eTwinning Malte gospođa Camillieri. Uslijedilo je predavanje Ariane Blažić o inovacijama u obrazovanju. Posebno je zabavan bio escape room koji su svi sudionici odigrali u grupama, odrađujući različite zadatke, te se tako bolje upoznali.

U escape roomu pobijedila je grupa Mađarska, Hrvatska, Danska i Malta.  Na poklon su sve nastavnice dobile bežični miš. 

Drugog dana započele su radionice na kojima je Rute Baptista pričala o mitovima i istinama vezanim uz obrazovanje. Nastavnici su se isto podijelili u grupe i odradili zanimljivu radionicu na kojoj su razmijenili svoja mišljenja o ovoj tematici. Uslijedila je radionica Arjane Blažić u kojoj su predstavljeni novi digitalni alati i njihova primjena u nastavi, te su nastavnici isprobali aplikacije za stvaranje memova, umjetne inteligencije za slikanje, kreiranje fotografija i videouradaka. Uslijedila je i radionica u jednom od alata Flip koji se koristi za učeničke radove i projekte te u njemu učenici sudjeluju interaktivno. Popodne smo radili na prijedlozima i osmišljavanju novih međunarodnih projekata gdje je naša nastavnica ostvarila kontakt sa školama iz Španjolske, Malte i Slovačke, te su zajednički osmislili projekt Voices o e-travelers kojem je cilj upoznavanje novih kultura, običaja, prirodnih ljepota.

 

Treći dan seminara slušali smo prezentacije nekih odrađenih i nagrađenih projekata te je svaka grupa prezentirala svoj rad.

Na seminaru su uz našu nastavnicu sudjelovali i nastavnici iz 11 europskih zemalja i to je bio i najbitniji dio ovog seminara- ostvarivanje novih kontakata, razmjena ideja i planiranje novih projekata. Kao škola, veselimo se jeseni i novoj školskoj godini kada ćemo sudjelovati upravo u projektu osmišljenom na ovom seminaru.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 26. 4. 2023. 10:20

PREDSTAVLJANJE ETWINNING PROJEKTA CUT THE WASTE NA NASTAVNIČKOM VIJEĆU

Nastavnica Višnja Kovač Vezmarović predstavila je projekt Cut the waste na Nastavničkom vijeću za sve nastavnike. U projektu uz našu školu sudjeluju škole iz Španjolske, Slovenije, Italije, Rumunjske, Grčke i Turske. U početku projekta naši učenici su se predstavili te su predstavili našu školu. Nakon toga su izradili prezentaciju Canvi o zaštićenim područjima u Hrvatskoj. Sve škole partneri su izradile slične prezentacije te smo ih podijelili međusobno da ih proučimo. Zatim smo u prosincu imali Zoom sastanak na kojem smo igrali Kahoot o zaštićenim područjima svih zemalja, na tom kvizu  naši su učenici osvojili treće mjesto. U siječnju i veljači izrađivali smo poklone od recikliranih materijala. Naši su učenici izradili reciklirani papir i graničnike za knjige od tog papira. Izradili smo i video o tome kako se radi reciklirani papir. Jedna je učenici izradila naušnice od plastične boce. Poklone smo razmijenili među školama putem pošte. Učenici trenutno kod kuće mjere količinu otpada koju proizvede u svom kućanstvu u jedan tjedan i te ćemo rezultate prikazati i usporediti na Zoom sastanku u svibnju. Na osnovu ovog projekta nastavnica Višnja Kovač Vezmarović napisala je i Erasmus KA2 projekt koji je predan na ocjenu u ožujku. 

Na Nastavničkom vijeću nastavnici su pokazali interes za navedeni projekt, a nastavnica Snježana Meter je predložila da se postave kante za razvrstavanje otpada na svakom katu u školi. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen i po povratku s praznika naše su učenike dočekale kante za razvrstavanje. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 17. 4. 2023. 23:51

Održan Zoom sastanak svih sudionika projekta Cut the waste

Ovaj tjedan održan je Zoom sastanak svih sudionika projekta Cut the waste. Cilj sastanka bio  je prezentirati kako se gospodari otpadom u različitim zemljama i prikazati rezultate ankete koju su naši učenici proveli među učenicima i stanovnicima Siska. Svoju prezentaciju su prvo održale škole iz Turske gdje smo saznali da se u cijeloj zemlji provodi Zero waste program i da se građani potiču na prikupljanje i razvrstavanje otpada. Škole i učenici u tome imaju ključnu ulogu jer provode brojne akcije s ciljem prikupljanja i razvrstavanja otpada. U glavnom gradu Ankari građani razvrstavaju više u postotku nego u druga dva manja grada u Turskoj koji sudjeluju u ovom projektu. Zatim su prezentaciju održali učenici iz Slovenije gdje smo shvatili da gotovo svi stanovnici Maribora razvrstavaju otpad kao posljedicu toga što se to tamo radi već nekoliko godina. Stanovnici španjolskog grada Rocagraossa i talijanskog Castelanetta isto razvrstavaju otpad u većoj mjeri, a ono što smo shvatili je da imaju veći broj spremnika za otpad od nas u Hrvatskoj. Učenici iz Rumunjskog grada Husi prezentirali su svoje rezultate i vidjeli smo da kod njih oko 60% stanovnika razvrstava otpad pa se nadaju da će se taj broj povećati. Učenici iz grčkog grada Smithi također imaju relativno malen postotak stanovnika koji razvrstavaju otpad. Tu smo shvatili i da su boje njihovih kanti za razvrstavanje otpada drukčije od ostalih država. (nastavak teksta pod opširnije)
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 3. 2023. 11:51

Nove aktivnosti u eTwinning projektu Cut the waste

U sklopu Twinning projekta Cut the waste, jedna od aktivnosti je upoznati učenike s mogućnostima recikliranja materijala. U tu svrhu smo zajednički radili predmete od već korištenih materijala koje imamo kod kuće. Učenici su pokazali svoju kreativnu stranu te su izradili velik broj predmeta: naušnice od plastičnih boca, snjegovića od odbačenih čepova, ogrlicu od recikliranog papira, knjižne oznake od recikliranog papira koji smo sami izradili, kutijice… Jedna knjižna oznaka je heklana od korištene vune, jedna umjesto flomastera za ukrašavanje koristi talog od kave, dvihe oznake izrađene su salvetnom tehnikom. Jedna je učenica napravila čak četiri oznake s djetelinama s četiri lista! Sve ove poklone smo raspodijelili u koverte i poštom poslali u škole partnere u Španjolskoj, Italiji, Sloveniji, Grčkoj, Rumunjskoj i Turskoj. Neke od tih škola već su i svoje čestitke od recikliranog materijala poslali nama prije ovih Božićnih praznika. Naš slijedeći Zoom sastanak planiran je za veljaču, kada ćemo pogledati što je tko dobio. Ova aktivnost pokazala je da su naši učenici izuzetno kreativni u osmišljavanju poklona i da imaju ideju kako koristiti već postojeće, reciklirane materijale te tako smanjiti količinu otpada.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 2. 2023. 16:02

Održan prvi Zoom sastanak za projekt Cut the waste

U ponedjeljak 12.12. sudionici projekta Cut the waste održali su prvi sastanak putem Zoom platforme. Sastanku je prisustvovalo svih devet škola uključenih u projekt, sa više od 100 učenika i 10 nastavnika. Iz naše škole sudjelovalo je 21 učenika s nastavnicom Višnjom Kovač Vezmarović, koja je i voditeljica projekta. Na Zoom smo se priključili iz jedne od učionica u školi. 
Na samom sastanku smo se upoznali sa školama partnerima i njihovim učenicima. Svaka škola javila se iz jedne od učionica pa smo imali priliku vidjeti i kako izgleda radni prostor naših partnera. Nakon upoznavanja smo odigrali Kahoot kviz, kojem je tema bila Zaštićena područja u našim zemljama. Kao pripremu za kviz učenici su izradili prezentacije u kojima su predstavili po 3 zaštićena područja iz svoje zemlje. Te smo prezentacije podijelili učenicima da se pripreme za kviz. U samom kvizu nije nedostajalo uzbuđenja- navijalo se, bodrilo, timski dogovaralo o konačnim odgovorima. Prvo mjesto u kvizu osvojila je škola iz Grčke, drugo mjesto partnerska škola iz Turske, a treće učenici Gimnazije Sisak. 
Na kraju Zoom sastanka smo se dogovorili o daljnjim aktivnostima u projektu koje nas očekuju. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 21. 12. 2022. 01:34

Dodijeljene nagrade COMET za najbolje eTwinningove projekte u Hrvatskoj

Na godišnjoj konferenciji eTwinninga Uključiva škola iz snova: eTwinning za digitalno obrazovanje, koja se održala 22-23.11.2022. dodijeljene su nagrade COMET za najbolje eTwinningove projekte u Hrvatskoj u školskoj godini 2021./2022. U kategoriji gimnazije nagradu je dobio projekt Gimnazije Sisak- Healthy eating diary pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović. 

U projektu je, uz našu školu, sudjelovalo 9 škola iz Europe i više od 100 učenika. Iz naše škole u projektu su sudjelovali sljedeći učenici: Rene Rimaj, Gabi Kušan, Jeronima Šiprak, Tin Krakar, Marie Šterc, Anja Golub, Helena Šemper , Luka Pavelić i Jure Ćuk, 

Na konferenciji je prikazan i kratki film o projektu koji je snimljen u našoj školi, a možete ga pogledati na poveznici 

https://youtu.be/nZfl5A9kXEY

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 23. 11. 2022. 22:42

Novi eTwinning projekt pod nazivom Cut the waste

S dolaskom nove školske godine u Gimnaziji Sisak započeli smo s novim eTwinning projektom pod nazivom Cut the waste. Naša škola , na čelu s nastavnicom Višnjom Kovač Vezmarović, ponovno je osnivač i voditelj projekta.Uz našu školu u projektu sudjeluje još 11 škola, ovaj put ne samo iz Europe. To su :

1. Junior High School of Smynthi, Grčka,

2. Colegiul National „Cuza Voda”, Husi, Rumunjska,

3. Ali Ennouri middle school, Sfax, Tunis,

4. Center Gustava Šiliha Maribor, Slovenija,

5. Çankaya BİST Mesleki ve Teknik AnadoluLisesi, Ankara, Turska,

6. IISS "M. Perrone" di Castellaneta, Italija,

7. Al-Quds Secondary School for Girls, Amman, Jordan, 

8.  Lalahan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ankara, Turska,

9. Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Inowrocławiu, Poljska,

10. Mamakfen Lisesi, Ankara, Turska i 

11. IES Rocagrossa, Španjolska.

U projekt je uključeno 120 učenika, od toga iz naše škole čak 22. Cilj projekta je istražiti koliko otpada stvara jedno kućanstvo u tjedan dana i te rezultate usporediti među zemljama sudionicima projekta, zatim vidjeti koliko se od tog otpada razvrstava, te na kraju pronaći načine kako smanjiti količinu otpada. Prva aktivnost koju smo odradili je predstavljanje učenika uključenih u projekt i izrada loga koji će predstavljati projekt. Veselimo se suradnji s školama partnerima i zoom sastancima s našim suradnicima. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 15. 11. 2022. 15:53

Dodjela nagrada COMET za najbolje eTwinningove projekte u školskoj godini 2021./2022. u Hrvatskoj

Agencija za mobilnost i programe Europske unije donijela je Odluku o dodjeli nagrada COMET za najbolje eTwinningove projekte u školskoj godini 2021./2022.  u Hrvatskoj. 

Projekt Healthy eating diary naše nastavnice Višnje Kovač Vezmarović odabran u kategoriji Gimnazije. U projektu je prošle školske godine, uz našu školu, sudjelovalo još 9 škola iz cijele EU, ukupno stotinjak učenika, od čega iz naše škole 9. Upravo je Gimnazija Sisak, na čelu s našom nastavnicom, bila glavni osnivač i pokretač projekta. Detaljnije o samom projektu i aktivnostima koje su odrađene možete pročitati i na našoj web stranici na stranici eTwinning. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 4. 11. 2022. 17:22

Projekt Healthy eating diary dobio je EU oznaku kvalitete što nam je veliki poticaj da nastavimo dalje s novim projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 9. 2022. 08:28

DIGITALNE KUHARICE SVIH SUDIONIKA ETWINNING PROJEKTA

U eTwinning projektu u kojem je Gimnazija Sisak bila nositelj, sudjelovale su još 4 srednje škole iz Turske, dvije škole iz Rumunjske i po jedna škola iz Italije, Francuske i Litve. Ovo su digitalne kuharice koje su njihovi učenici izradili. Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju  za neko novo, zdravo jelo iz njihove kuhinje. Dobar tek! 
 
https://read.bookcreator.com/EjWFcxk18sVDCbPrLzDc0cMvmzC3/5iMGaivxRi2bMnvRQSTBug
 
Naši su učenici snimali i video izrade nekih zdravih recepata. Te video uradke smo uključili u digitalnu kuharicu, a ovo je kanal na kojem ih također možete vidjeti:
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 9. 5. 2022. 08:56

UČENICI IZRADILI DIGITALNU KUHARICU

U sklopu eTwinning projekta Healthy eating diary , jedan od zadataka je i izrada digitalne kuharice sa zdravim jelima. Učenici koji sudjeluju u projektu, pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović,  dobili su zadatak da istraže koji su recepti  zdravi, a zatim da ih prevedu na engleski jezik. Nakon toga su neke od recepata i pripremili te snimili kratki video pripreme tih jela. Od dobivenih materijala složili smo digitalnu kuharicu koju dijelimo s vama. Kuharicu možete pogledati na sljedećem linku. 
Sve video uratke možete pogledati na you tube kanalu na linku  https://www.youtube.com/channel/UCqEj4lN2b3cc0XtKcAAAFaw
Nadamo se da ćete u receptima pronaći i nešto za sebe. Dobar tek! 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 3. 5. 2022. 14:29

Prezentacija naših učenika u sklopu eTwinning projekta

U četvrtak 31.3. održan je novi zoom sastanak u sklopu eTwinning projekta Healthy eating diary, u kojem je naša škola nositelj projekta. Na ovom sastanku tema je bila Daily life i učenici su pričali o tome kako izgleda njihov dan, koliko predmeta u školi imaju, kako provode svoje slobodno vrijeme, bave li se sportom. Predstavili su se učenici iz tri škole: Liceul technologic Gregoire Mosil Deva iz Rumunjske, Koycegiz Fen lissesi iz Mugle u Turskoj i učenici Gimnazije Sisak. Učenici iz  Rumunjske svaki su dan u školi ujutro, imaju velik broj školskih predmeta, a nakon škole uče, pišu zadaće, bave se sportom, vikendom izlaze i van s prijateljima. Učenici iz Turske isto imaju nastavu samo u jednoj smjeni, i to jutarnjoj, u školi imaju kantinu u sklopu koje jedu ručak, popodne provode u učenju. Našu prezentaciju pripremile su Helena Šemper, Marie Šterc, Anja Golub i Jeronima Šiprak. U sklopu prezentacije pokazale su fotografije iz Siska, pokazali smo i našu školu koja čeka obnovu, a  i novu sportsku dvoranu. Učenice su podijelili i neke fotografije iz svojih izlazaka, a na kraju su učenici razmijenili i instagram adrese tako da bi ostali u kontaktu i kad projekt završi. Učenici su jedni drugima postavljali pitanja, a naši su gimnazijalci opet pokazali odlično znanje engleskog jezika. Voditeljica projekta, Višnja Kovač Vezmarović, napominje da nas u projektu još očekuje je izrada kuharice s zdravim receptima i video pripreme nekog od tih recepata. 
Cijelu prezentaciju naših učenika možete pogledati na sljedećem linku:
Na sljedećem linku mogu se pogledati i prezentacije koje smo održali na prijašnjim sastancima. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 4. 4. 2022. 11:52

Održan veliki zoom sastanak u sklopu eTwinning projekta

U četvrtak 17.02.2022. održan je zoom sastanak svih sudionika eTwinning projekta Healthy eating diary. Uz našu školu u projektu sudjeluje još devet škola iz Europe. Na sastanku je bilo prisutno 10 nastavnika i 65 učenika iz svih deset  škola sudionica projekta. Iz naše škole sudjelovalo je 4 učenika- Gabi, Helena, Anja i Marie pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović. Na ovom sastanku svaka škola prezentirala je rezultate svog dnevnika prehrane.

Naši učenici su sedam dana vodili dnevnik prehrane u koji su pažljivo bilježili sve što su pojeli, svaku namirnicu su i izvagali pa su joj onda i odredili kalorijsku vrijednost. Skupne rezultate prikazali su u prezentaciji gdje su se osvrnuli na broj obroka u danu, kalorijsku vrijednost hrane, koliko se jede mesa, ribe, voća, povrća… Učenici iz Siska imaju u prosjeku tri obroka dnevno, jedu povrće samo jednom dnevno, što smo se svi složili da bismo trebali povećati, a najveći problem predstavlja nedostatak kantine pa učenici najčešće obrok koji jedu u školi kupuju u nekoj od obližnjih trgovina. Malen dio učenika nosi neku zdraviju varijantu od kuće.

Daljnji tekst i fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 2. 3. 2022. 18:41

Projekt eTwinning predstavljen na sjednici Nastavničkog vijeća

Na Nastavničkom vijeću škole, u srijedu 05.01.2022. nastavnicima je predstavljen projekt Healthy eating diary. Voditeljica projekta Višnja Kovač Vezmarović u uvodnom je dijelu nastavnike upoznala s platformom eTwinning. To je zajednica škola u Europi u koju je uključeno preko milijun nastavnika i 200 tisuća škola. Gimnazija Sisak ove godine u toj zajednici sudjeluje s projektom Healthy eating diary. Cilj projekta je istražiti kakve su prehrambene navike naših učenika i usporediti ih s navikama učenika 10 ostalih škola diljem Europe, koje sudjeluju u ovom projektu. 

Više o samom projektu pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 1. 2022. 16:35
 

preskoči na navigaciju