preskoči na sadržaj

Projekt Healthy eating diary dobio je EU oznaku kvalitete što nam je veliki poticaj da nastavimo dalje s novim projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 22. 9. 2022. 08:28

DIGITALNE KUHARICE SVIH SUDIONIKA ETWINNING PROJEKTA

U eTwinning projektu u kojem je Gimnazija Sisak bila nositelj, sudjelovale su još 4 srednje škole iz Turske, dvije škole iz Rumunjske i po jedna škola iz Italije, Francuske i Litve. Ovo su digitalne kuharice koje su njihovi učenici izradili. Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju  za neko novo, zdravo jelo iz njihove kuhinje. Dobar tek! 
 
https://read.bookcreator.com/EjWFcxk18sVDCbPrLzDc0cMvmzC3/5iMGaivxRi2bMnvRQSTBug
 
Naši su učenici snimali i video izrade nekih zdravih recepata. Te video uradke smo uključili u digitalnu kuharicu, a ovo je kanal na kojem ih također možete vidjeti:
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 9. 5. 2022. 08:56

UČENICI IZRADILI DIGITALNU KUHARICU

U sklopu eTwinning projekta Healthy eating diary , jedan od zadataka je i izrada digitalne kuharice sa zdravim jelima. Učenici koji sudjeluju u projektu, pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović,  dobili su zadatak da istraže koji su recepti  zdravi, a zatim da ih prevedu na engleski jezik. Nakon toga su neke od recepata i pripremili te snimili kratki video pripreme tih jela. Od dobivenih materijala složili smo digitalnu kuharicu koju dijelimo s vama. Kuharicu možete pogledati na sljedećem linku. 
Sve video uratke možete pogledati na you tube kanalu na linku  https://www.youtube.com/channel/UCqEj4lN2b3cc0XtKcAAAFaw
Nadamo se da ćete u receptima pronaći i nešto za sebe. Dobar tek! 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 3. 5. 2022. 14:29

Prezentacija naših učenika u sklopu eTwinning projekta

U četvrtak 31.3. održan je novi zoom sastanak u sklopu eTwinning projekta Healthy eating diary, u kojem je naša škola nositelj projekta. Na ovom sastanku tema je bila Daily life i učenici su pričali o tome kako izgleda njihov dan, koliko predmeta u školi imaju, kako provode svoje slobodno vrijeme, bave li se sportom. Predstavili su se učenici iz tri škole: Liceul technologic Gregoire Mosil Deva iz Rumunjske, Koycegiz Fen lissesi iz Mugle u Turskoj i učenici Gimnazije Sisak. Učenici iz  Rumunjske svaki su dan u školi ujutro, imaju velik broj školskih predmeta, a nakon škole uče, pišu zadaće, bave se sportom, vikendom izlaze i van s prijateljima. Učenici iz Turske isto imaju nastavu samo u jednoj smjeni, i to jutarnjoj, u školi imaju kantinu u sklopu koje jedu ručak, popodne provode u učenju. Našu prezentaciju pripremile su Helena Šemper, Marie Šterc, Anja Golub i Jeronima Šiprak. U sklopu prezentacije pokazale su fotografije iz Siska, pokazali smo i našu školu koja čeka obnovu, a  i novu sportsku dvoranu. Učenice su podijelili i neke fotografije iz svojih izlazaka, a na kraju su učenici razmijenili i instagram adrese tako da bi ostali u kontaktu i kad projekt završi. Učenici su jedni drugima postavljali pitanja, a naši su gimnazijalci opet pokazali odlično znanje engleskog jezika. Voditeljica projekta, Višnja Kovač Vezmarović, napominje da nas u projektu još očekuje je izrada kuharice s zdravim receptima i video pripreme nekog od tih recepata. 
Cijelu prezentaciju naših učenika možete pogledati na sljedećem linku:
Na sljedećem linku mogu se pogledati i prezentacije koje smo održali na prijašnjim sastancima. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 4. 4. 2022. 11:52

Održan veliki zoom sastanak u sklopu eTwinning projekta

U četvrtak 17.02.2022. održan je zoom sastanak svih sudionika eTwinning projekta Healthy eating diary. Uz našu školu u projektu sudjeluje još devet škola iz Europe. Na sastanku je bilo prisutno 10 nastavnika i 65 učenika iz svih deset  škola sudionica projekta. Iz naše škole sudjelovalo je 4 učenika- Gabi, Helena, Anja i Marie pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović. Na ovom sastanku svaka škola prezentirala je rezultate svog dnevnika prehrane.

Naši učenici su sedam dana vodili dnevnik prehrane u koji su pažljivo bilježili sve što su pojeli, svaku namirnicu su i izvagali pa su joj onda i odredili kalorijsku vrijednost. Skupne rezultate prikazali su u prezentaciji gdje su se osvrnuli na broj obroka u danu, kalorijsku vrijednost hrane, koliko se jede mesa, ribe, voća, povrća… Učenici iz Siska imaju u prosjeku tri obroka dnevno, jedu povrće samo jednom dnevno, što smo se svi složili da bismo trebali povećati, a najveći problem predstavlja nedostatak kantine pa učenici najčešće obrok koji jedu u školi kupuju u nekoj od obližnjih trgovina. Malen dio učenika nosi neku zdraviju varijantu od kuće.

Daljnji tekst i fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 2. 3. 2022. 18:41

Projekt eTwinning predstavljen na sjednici Nastavničkog vijeća

Na Nastavničkom vijeću škole, u srijedu 05.01.2022. nastavnicima je predstavljen projekt Healthy eating diary. Voditeljica projekta Višnja Kovač Vezmarović u uvodnom je dijelu nastavnike upoznala s platformom eTwinning. To je zajednica škola u Europi u koju je uključeno preko milijun nastavnika i 200 tisuća škola. Gimnazija Sisak ove godine u toj zajednici sudjeluje s projektom Healthy eating diary. Cilj projekta je istražiti kakve su prehrambene navike naših učenika i usporediti ih s navikama učenika 10 ostalih škola diljem Europe, koje sudjeluju u ovom projektu. 

Više o samom projektu pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 1. 2022. 16:35
 

preskoči na navigaciju