preskoči na sadržaj

Održan zadnji Zoom sastanak u projektu Water as a source of life

U ponedjeljak 13.05. učenici naš škole sudjelovali su na Zoomu sa učenicima iz škola u Francuskoj, Litvi, Rumunjskoj, Turskoj, Grčkoj i Sjevernoj Makedoniji pod vodstvom svoje mentorice Višnje Kovač Vezmarović, koja je i koordinatorica ovog međunarodnog projekta. 
Na ovom završnom Zoomu prezentirali smo rezultate naših mjerenja. Naši su učenici određivali kvalitetu rijeke Kupe, a isto tako su i ostali učenici određivali kvalitetu voda u okolici svojih škola. Rezultate smo interpretirali i usporedili. Na kraju smo dogovorili i daljnju suradnju putem Erasmus projekata. 
Kompletna prezentacija može se vidjeti na
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 20. 5. 2024. 19:38

ODRŽAN DRUGI ZOOM SASTANAK U SKLOPU ETWINNING PROJEKTA WATER AS A SOURCE OF LIFE

U srijedu 27.03.2024. naši su učenici sudjelovali u Zoom sastanku u sklopu eTwinning projekta koji je u našoj školi započeo u rujnu 2023. Na ovom sastanku prvo smo igrali kviz kahoot koji je uključivao znanja o određivanju parametara iz vode. U kvizu su naši gimnazijalci pokazali zavidno znanje i zamalo osvojili prvo mjesto, ali je u zadnjem krugu pobjedu odnijela Francuska, a naši su učenici osvojili drugo mjesto. Zatim smo prezentirali naš vodeni izazov. Učenici su tijekom dva mjeseca morali smisliti načine kako uštediti vodu u svom kućanstvu, te potaknuti i ukućane da ju štede. Sve što su napravili su morali i dokumentirati i te smo materijale pokazali našim partnerima. Na kraju smo se dogovorili o daljnjim zadacima.

Na Zoom sastanku sudjelovalo je 60ak učenika i 7 nastavnika iz Litve, Francuske, Rumunjske, Grčke, Turske i Sjeverne Makedonije.

Video prilog o sastanu možete pogledati na:

https://youtu.be/fr66p65Hxeo?si=2hPT2nFZh_xa9O0V

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 4. 4. 2024. 13:54

Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt Cut the waste

Naš eTwinning projekt Cut the waste osvojio je nakon nacionalne i Europsku oznaku kvalitete. Oznaka je to koju dobiva manji broj projekata iz Hrvatske, a za nju se voditelji ne mogu prijaviti sami, već nacionalna agencija svake zemlje prijavljuje nekoliko najboljih projekata koji su dobili najviše ocjene. 
Podsjetimo, u projektu koji je vodila i koordinirala naša nastavnica Višnja Kovač Vezmarović i sudjelovalo 22 učenika naše škole, te  9 srednjih škola diljem Europe, s više od 100 učenika.  Ova oznaka znači da je  rad učenika  i suradnja s našim partnerima zadovoljio kriterije Okvira oznake kvalitete i dobio visoku ocjenu.  Projekt će  biti predstavljen u posebnom dijelu na Europskoj školskoj obrazovnoj platformi. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 1. 2024. 09:58

Održan prvi Zoom sastanak svih sudionika eTwinning projekta Water as a source of life

Ove školske godine u Gimnaziji Sisak započeli smo novi eTwinning projekt Water as a source of life u koje uz našu školu, kao organizatora, sudjeluju i škole iz Francuske, Litve, Grčke, Rumunjske, Makedonije i Turske. Učenici su proteklih mjesec dana radili raspoređeni u miješanim grupama i obrađivali različite teme. Svaka grupa imala je svog nastavnika voditelja i učenike iz svih sedam škola. Voditeljica projekta, nastavnica Višnja Kovač Vezmarović, koordinirala je rad grupe C koja je istraživala pH i njegove promjene u vodi. Ostale grupe istraživale su temperaturu, nitrate, nitrite, fosfate i ostale parametre u vodi. U radu su učenici surađivali međusobno i komunicirali putem različitih digitalnih alata te su naučili puno o svojstvima voda. Naučeno su uklopili u prezentaciju koja se može pregledati na

https://www.canva.com/design/DAFyAZm44oE/IQOj2Cq69pd59kZ6tjcFIg/edit?utm_content=DAFyAZ 
m44oE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Jučer smo održali prvi Zoom sastanak u kojem je sudjelovalo 64 učenika i nastavnika iz svih sedam škola uključenih u projekt. Na sastanku su učenici prezentirali naučeno, objašnjavali slike, grafike i video uključene u prezentaciju. Iz naše škole sudjelovali su učenici Gita Čulig i Tin Krakar, koji su ujedno bili i prezentatori sadržaja, te Marie Šterc, Martin Dužić, Anja Puškarić, Paola Pendelić, Anja Golub, Helena Šemper i Petra Tepšić. 

Projekt se nastavlja dalje s novim aktivnostima u sljedećem polugodištu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 8. 12. 2023. 09:54

Novi eTwinning projekt u našoj školi

Danas je na sjednici Nastavničkog vijeća predstavljen novi eTwinning projekt u našoj školi. Voditeljica eTwinninga u Gimnaziji Sisak, nastavnica Višnja Kovač Vezmarović, predstavila je projekt Water as a source of life- voda kao izvor života. Uz našu školu u projektu sudjeluju škole iz Francuske, Litve, Makedonije, Rumunjske, Grčke i Turske. Iz naše škole u projekt su se uključili sljedeći učenici : Anja Golub, Anja Puškarić, Gabi Kušan, Gita Čulig, Helena Šemper, Jakov Buntić, Jeronima Šiprak, Lena Vezmarović, Marie Šterc, Martin Dužić, Mellisa Šneller, Paola Pendelić, Petra Tepšić, Stela Perković i Tea Tepšić.
U projektu ćemo istraživati kakva je kvaliteta rijeke Kupe u našem gradu i te ćemo rezultate uspoređivati s rezultatima ostalih škola koje će istraživati kvalitetu rijeka, jezera i mora u njihovom okruženju. Učenici će istraživati i važnost očuvanja pitke vode za čovjeka i sva ostala živa bića. Poseban dio projekta je Vodeni izazov gdje će učenici pokušati smanjiti potrošnju vode u svojim kućanstvima. 
Sa ostalim učenicima uključenim u projektu družit ćemo se preko Zooma, surađivat ćemo u grupnom radu, a predviđena je i izrada zajedničkog letka s savjetima kako štediti vodu. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 10. 2023. 14:25

Projekt Cut the waste osvojio nacionalnu oznaku kvalitete

Prošle školske godine radili smo eTwinning projekt Cut the waste u suradnji s školama iz Španjolske, Italije, Slovenije, Rumunjske, Grčke i Turske. Projekt je osnovala i koordinirala nastavnica Višnja Kovač Vezmarović. Vrijednost projekta prepoznala je i Nacionalna agencija dodijelivši mu Hrvatsku oznaku kvalitete. To je oznaka koju dobivaju najkvalitetniji međunarodni projekti, a uz to je uvjet i da budu zadovoljeni svi kriteriji koje je agencija propisala. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 10. 2023. 18:44
» Arhiva naših vijesti    
 





preskoči na navigaciju