preskoči na sadržaj
Upis u 1. razred šk. god. 2022./2023.

Na ovoj stranici možete pronaći sve potrebne informacije o upisu u Gimnaziju Sisak, 1. razred,  za predstojeću 2022./2023. školsku godinu.

 

Natječaj za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

Natječaj za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. možete naći u privitku.

 

Nakon jesenskog upisnog roka u Gimnaziji Sisak ostalo je 34 slobodna mjeseta i to: 

  • jezična gimnazija - 14
  • prirodoslovno-matematička gimnazija - 10
  • opća gimnazija - 10
Naknadni rok za upise - od 2. do 24. rujna

Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta.

Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 24. rujna 2022. godine. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis.

Kandidati koji osnovnoškolsko obrazovanje završavaju izvan obrazovnoga sustava RH, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje te kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku te nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail srednja@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-849.

Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati i zatim se može izvršiti naknadna prijava.

 

Potpisane obrasce o upisu i 1. razred (upisnice) učenici mogu donijeti osobno u školu 29. - 30. 8. 2022. u periodu od 09:00 do 12:00 u Gimnaziju Sisak  - 2.kat - u Rimskoj 28. Potpisane obrasce možete dostaviti i elektoriničkim putem (kristina.mesic1@skole.hr)

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti upisnom povjerenstvu na mail adresu:

kristina.mesic1@skole.hr

Klikom na "opširnije" možete pročitati cijeli tekst.

 

Objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2022./2023. koju možete naći na:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_05_57_820.html

 

Dokumenti važni za upis nalaze se u privicima.

 

Kandidati se za upis u obrazovne programe prijavljuju i upisuju putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) na poveznici https://srednje.e-upisi.hr/#/

Najvažnije informacije o upisima možete naći u brošuri Idemo u srednju, koju možete naći na: https://srednjeadmin.e-upisi.hr/files/Publikacija_redoviti.pdf

Sve važne dokumente za upis, kao i natječaj za upis u Gimnaziju Sisak, možete naći u privitku.

 

  Natjecaj - jesenski rok.pdf
 Natjecaj.pdf
 Natjecaj za upis u 1. razred srednje skole u skolskoj godini 22.23.docx
 pravilnik o elem i krit za izbor kan za up u 1 razr ss.pdf
 Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I.pdf
 Publikacija redoviti.pdf
 Suglasnost roditelja za poha anje fakultativne nastave Francuski jezik (5).docx
 Suglasnost roditelja za poha anje fakultativne nastave Njemacki jezik (5).docx
 Suglasnost za poha anje 3. stranog jezika.docx
 Suglasnost za pojacanu matematiku njemacki jezik.docx
 zdravst.zahtjevi za gimnazije.docx

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju