preskoči na sadržaj
NOVOSTI

POSJET FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOM FAKULTETU

U srijedu 26.04.2022. učenici Gimnazije Sisak posjetili su FBF u Zagrebu. Na fakultetu nas je dočekala prof.dr.sc. Gordana Maravić Vlahoviček, koja je nositeljica tri kolegija na diplomskom studiju ovog fakulteta. U prvom dijelu posjeta prošli smo kroz sve laboratorije i praktikume Zavoda za biokemiju i molekularnu biologiju fakulteta. Upoznali smo se s radom tih laboratorija, a prezentirani su nam i sljedeći uređaji- sterilizator, autoklav, protočni citometar, pcr uređaj, maseni spektrofotometar i brojni drugi. U prezentaciji su sudjelovala dva doktoranda profesorice Maravić. Nakon toga nam je profesorica pokazala nešto od svog trenutnog rada, ploče sa bakterijskim kulturama na kojima ispituje utjecaj eteričnih ulja. Vezano uz taj rad naši su učenici imali brojna pitanja.

Posjet se nastavio u predavaonici fakulteta, gdje nam je prvo profesorica prezentirala dio svog trenutnog rada o bakterijama. Nakon toga su nam se pridružili dvoje studenata- jedan s farmacije i studentica s medicinske biokemije, ujedno i predsjednica Studentskog zbora fakulteta. Oni su pričali o svojim iskustvima kako upisati fakultet, kako to izgleda studirati i polagati ispite na fakultetu, te koje se mogućnosti nude za zaposlenje i poslijediplomske studije. I za njih su naši učenici imali velik broj pitanja.

 

Dogovorena je i buduća suradnja s profesoricom i u narednom školskim godinama. Učenici su bili zadovoljni viđenim, a osobito s predavanjem profesorice o bakterijama jer smo svi naučili nešto novo. Posjetu je prisustvovalo 28 učenika i nastavnice Višnja Kovač Vezmarović, kao voditeljica i Snježana Meter, kao pratnja.

Za više fotografija kliknite na link   ili lijevo na izbornik Fotografije.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 27. 4. 2022.
preskoči na navigaciju