preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Podrška Gimnazije Sisak mladima iz Ukrajine

 

               

U tjednima uoči proljetnih praznika učenici i djelatnici Gimnazije Sisak iskazali su podršku mladima iz Ukrajine organiziranjem humanitarnih akcija i slanjem poruka empatije povodom Međunarodnog dana dobrih djela. 


               

Dvije su akcije održane u organizaciji Volonterskog kluba VoGSi i likovne sekcije školske zadruge GIMSI. Predhodio im je sastanak kluba na kojemu se diskutiralo o načinima pomoći. Volonteri su odlučili osmisliti i iskazati poruke podrške u vidu slika i plakata, te ih prezentirati na mrežnoj stranici škole i službenoj Facebook stranici volonterskog kluba VoGSi virtualnoj izložbi.

U akcijama je izrađeno nekoliko  plakata u digitalnoj, kolažnoj i drugim tehnikamaDio radova izložen je za dobrodošlicu u razredu kojemu se nedavno pridružilo dvoje učenika iz Ukrajine.   

           

     

 Predvodnice prve akcije bile su volonterke 3. D, Mia i Karla, uz grupu učenica i učenica iz 3. C i 3. A

                                Drugu akciju predvodile su volonterke 1. C, Tara i Kristina, uz kolege i kolegice iz razreda i podršku volontera 1.e i 4.e

Volonterska akcije provedena kao dio projekata „Volonterska mreža“ i „Volonterski centar“ u kojima je škola partner Agenciji lokalne demokracije Sisak. Projekte sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

 

Paralelno su se u školi odvijale različite humanitarne aktivnosti: održan je Dan društvenih igara koji su organizirali učenici 4.B razreda u sklopu nastave etike, s ciljem druženja i humanitarnog djelovanja (više na: Gimnazija Sisak - Naslovnica - Dan (Noć) društvenih igara (skole.hr)). I djelatnici škole organizirali su prikupljanje novčanih sredstva za pomoć učenicima koji su se nedavno uključili u nastavu, uz druge vidove pomoći. Svi nastojimo učiniti ono što je u našoj moći kako bi se novi učenici, u teškim okolnostima koje su ih zadesile, osjećali ugodnije u novoj sredini. 

Tekst i fotografije: Marijana Milas

 

              Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Milas   datum: 28. 4. 2022.
preskoči na navigaciju