preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Mladost povezuje

Tijekom mjeseca travnja u našu školu  upisalo se dvoje novih učenika koji su zbog ratnih sukoba morali napustiti svoju domovinu, Ukrajinu. Daria i Nazar vrlo su se brzo uklopili u novu sredinu bez obzira na jezične prepreke.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja  omogućilo im je pohađanje pripremne nastave iz hrvatskoga jezika koju je u našoj školi provela prof. Vesna Rogulja Mart. Iz sata u sat napredovali su u poznavanju jezika, uočavajući sličnosti i različitosti među slavenskim jezicima, a najveća poteškoća bilo je novo pismo.

Tijekom nastave svojim su vršnjacima i nastavnicima dali uvid u način života u njihovoj domovini, najznačajnijim blagdanima i sustavu školovanja s ocjenjivanjem od 1 do 12  bez općeg uspjeha na kraju školske godine. U želji da saznaju što više o zemlji u koju su došli, organiziranom akcijom učenika i nastavnika škole, Dariji i Nazaru omogućen je odlazak na višednevnu terensku nastavu po Dalmaciji.

Neočekivani susret razvio se u prijateljstvo koje nas povezuje i dalje bez obzira što se Daria vratila u Ukrajinu, a do kraja nastavne godine s nama ostao samo Nazar.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 19. 7. 2022.
preskoči na navigaciju