preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole

U našoj školi u četvrtak 29. veljače 2024. godine održana je županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole.

U uvodnom programu učenici naše škole pozdravili su natjecatelje i mentore svirajući i recitirajući. Gala Grgurač (flauta) i Juraj Vrkljan (klavir) izveli su Sonatu za flautu i klavir u C-duru treći stavak Otara Taktakishvilija, Korina Petra Čondić  Sisački (ru)let Željka Maljevca. a Iva Šolić Sunce i njeni cvjetovi Rupi Kaur.

Natjecale su se četiri osnovne i tri srednje škole. Natjecanje je to na kojem se čitaju djela primjerena i zanimljiva mladima te se onda u kvizu znanja potiče učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje detalja iz pročitanih djela te na izrađivanje kreativnog uratka na temu iz djela.

U kategoriji osnovnih škola na državno natjecanje plasirali su se učenici iz OŠ Josipa Kozarca Lipovljani i OŠ Zorke Sever Popovača, čitajući knjige Trči, ne čekaj me Bojane Meandžija, Moja baka je zmaj  Melite Rundek i Zeleni pas Nade Mihelčić.

U kategoriji srednjih škola učenici Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, zajedno s našim gimnazijalkama Laurom Gorenak, Sunčicom Bakarić i Karlom Korečić, učenicama trećih razreda, plasirali su se na državnu razinu ovog natjecanja pročitavši Djevojku iz močvare Deliae Owens, Ponoćni klub Christophera Pikea i djelo Kako se sprijateljiti s tamom Kathleen Glasgow.

U kategoriji kreativnog uratka dalje su se plasirali Antea Marić iz OŠ Zorke Sever Popovača te učenik četvrtog razreda naše škole Jure Ćuk.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima, a našim natjecateljima i mentoricama profesorici Josipi Peškir Ćorković i knjižničarki Nataliji Miletić sretno dalje!

Karla Korečić i Maks Hajneman

(Za više fotografija klikni na opširnije)


 

Svečani program:

 

Natjecateljski dio:

   

1. mjesto kviz znanja OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

 

 

1. mjesto SŠ Tina Ujevića Kutina

 

 

1. mjesto kreativni uradak:  Antea Marić OŠ Zorke Sever Popovača

 

 

1. mjesto kreativni uradak: Jure Ćuk Gimanzija Sisak

 

 

 

Učenici i mentori su uz stručnu pratnju profesora Tomislava Dovranića obišli znamenitosti Siska te su posjetili Muzej Grada Siska i Kulturno - povijesni centar SMŽ.

Skup je svesrdno podupuprla izdavačka kuća Alfa koja je pokrovitelj cijelog projekta Čitanjem do zvijezda i ovim putem im se uvelike zahvaljujemo!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 8. 3. 2024.
preskoči na navigaciju