preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Sveučilište Louisville, USA u Gimnaziji Sisak!

Učenici Gimnazije Sisak su 29. i 30. travnja ponovno imali priliku sudjelovati u, sada već tradicionalnim, edukativnim radionicama koje za njih organiziraju i vode studenti američkog sveučilišta iz Louisvillea u Kentuckyju iz SAD-a, uz superviziju njihovih profesora.

Radionice, koje američki studenti osmišljavaju i vode, dio su njihova kurikuluma i studijskog putovanja u Europu, a pokrivaju teme u rasponu od zdravstva i mentalnog zdravlja, preko odnosa s javnošću, građevine i tehničkih znanosti do edukacijskih znanosti.

Na zadovoljstvo svih, Gimnazija je svoje goste mogla primiti u obnovljenoj i prostranoj zgradi, no dio aktivnosti održao se i na otvorenom, na obnovljenom igralištu.  

Tridesetak naših učenika imalo je priliku dva puna dana praktično upotrijebiti znanje engleskog jezika i iz prve ruke upoznati američki oblik projektne nastave, sklopiti poznanstva sa studentima, te kroz komunikaciju s njima usporediti život u Hrvatskoj sa životom u SAD-u i razmijeniti zajednička iskustva i spoznaje.

Kao i svaki put dosad, gimnazijalci su pokazali visoki stupanj poznavanja engleskog jezika, spremnost na suradnju, entuzijazam pri sudjelovanju i širok raspon interesa i znanja.

Veselimo se ponovnom dolasku naših gostiju iz Kentuckyja sljedeće godine!  https://louisville.edu/

Ostale slike možete pogledati pod opširnije.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 2. 5. 2024.
preskoči na navigaciju