preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Planinarenje kao izvannastavna aktivnost

Povodom Dana planeta Zemlje u SŠ Viktorovac održan je županijski skup s temama vezanim uz održivi razvoj, očuvanje prirode i odnos prema prirodi. Tom prigodom prof. Vesna Rogulja Mart predstavila je projekt Hodanjem do zdravlja kojeg  provodi od 2016. godine, a svojevrsni je nastavak aktivnosti koje su pokrenuli profesori Željka Cicak, Slobodan Grabovica i Goran Malnar.

            Projektom se promiče svjesnost o važnosti tjelesnoga gibanja, kvalitetne prehrane, međuljudskih odnosa i etičnosti u očuvanju prirodne baštine. Ističu se sve komponente planinarenja kao sporta, kulturne i turističke komponente te poveznice s književnošću. Učenici koji sudjeluju u projektu slušaju predavanja i pohađaju radionice koje obuhvaćaju osnovne teme: planinarska oprema, orijentacija, meteorologija te ponašanje u prirodi. Nakon toga slijede planinarski usponi koji se realiziraju uz osiguranje članova HGSS-a.

            Vrijednost ovoga projekta očituje se u činjenici da su se mnogi učenici po završetku gimnazijskoga obrazovanja uključili u rad HPD-a Sisak, a neki su i polaznici tečaja za spašavatelja pri HGSS-u.

Planine te zovu, pokreni se!

Tekst i fotografije: Vesna Rogulja Mart, prof.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 14. 5. 2024.
preskoči na navigaciju