preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Održan Dan prirodoslovlja u Gimnaziji Sisak

Dani prirodoslovlja su manifestacija koja se već godinama odvija u našoj školi u organizaciji prof Blaženke Slovenec. Prijašnjih godina dane smo održavali na različitim lokacijama u gradu Sisku, ove godine odlučili smo ih održati u našoj novo obnovljenoj školi. Dana 29.05. u posjet su nam došli učenici OŠ Braća Ribar. Za njih smo pripremili radionice iz fizike, matematike, kemije i biologije. 
Iz fizike su učenici pod vodstvom profesorica Slovenec i Boček Beloglavec prezentirali različita agregatna stanja i pokazali učenicima praktično po čemu se ona razlikuju. Tako smo i čekićali smjese što se učenicima osobito svidjelo. 

Iz matematike je održan CSI koji su osmislile profesorice Ostojić i Sučić.  

Učenici su na "CSI math" bili u ulozi detektiva gdje su rješavali tri različita slučaja u kojima su dolazili do tragova rješavajući matematičke zadatke i tako otkrivali zločince.
Iz kemije su učenici pod mentorstvom prof Petkovića radili vodikov praskavac, elektrolizu vode, pretakanje iz šupljeg u prazno, galvanski članak i bojanje plamena. 
Iz biologije su radionice pripremili prof Majić i Kovač Vezmarović te smo istraživali ljudsko tijelo, učenici su na kosturu otkrivali ime kosti i mikroskopirali smo različite uzorke. 
Učenici koji su nas posjetili aktivno su sudjelovali u svim radionicama te tako kroz pokuse i igru otkrivali nove spoznaje, ali su isto tako i pričali s našim učenicima o tome kako je to biti gimnazijalac te se nadamo da smo ih zainteresirali za upis u našu školu. 
 
 
 
 
 
Ostale fotografije nalaze se u Foto-galerijiPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 5. 6. 2024.
preskoči na navigaciju