preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Erasmus+ projekt ''Gradimo našu školu'' - Atena

    

U sklopu Erasmus+ projekta ''Gradimo našu školu'', nastavnica Slađana Adamović boravila je u Ateni (Grčka), gdje je u razdoblju od 27. svibnja do 1. lipnja 2024. godine pohađala edukaciju pod nazivom ''ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity'' (IKT alati u nastavi: Inovativni alati za lakše učenje, razvijanje suradnje i poticanje kreativnosti kod učenika).

Ovo je još jedna u nizu inozemnih mobilnosti u organizaciji agencije Europass Teachers Academy u svrhu stručnog usavršavanja nastavnika sisačke gimnazije. Nastava se odvijala na engleskom jeziku, a uz predavačicu iz Grčke, Vasiliki Plati, polaznika je bilo 19 i to iz raznih europskih zemalja, Španjolske, Austrije, Poljske, Bugarske, Rumunjske i Hrvatske.

 


Prvi dan polaznici su predstavili svoju zemlju, grad i školu te se upoznali s programom edukacije. Rješavanjem kratkoga upitnika utvrdili su svoje potrebe i stupanj znanja i vještina u korištenju IKT alata u nastavi te razmijenili iskustva u radu. Tijekom šest radnih dana, sudionici su naučili koristiti se aplikacijama za lakšu organizaciju aktivnosti, kao što su Trello, Jamboard, Project Zero i Nearpod. Naučili su kreirati i integrirati sliku i video u svoje prezentacije, putem aplikacija Screencast-o-Matic i Ed Puzzle. Koristili su se metodom obrnute učionice, Flipped Learning/Classroom. Upoznali su se s aplikacijama za igre koje su učenicima vrlo blizak i koristan alat u učenju, a to su Action Bound, Blooket, Quizizz i Wise-Online te se dotakli i rada uz pomoć umjetne inteligencije (AI) kreirajući vlastite prezentacije, kvizove i testove pomoću aplikacija Chat GPT, Copilot i Gamma.

Polaznici su na tečaju produbili i nadopunili svoja dosadašnja znanja, stekli nove vještine u korištenju alata umjetne inteligencije u nastavi te dobili ideje kako potaknuti učenike na kreativno i suradničko učenje, kao i ideje za kreiranje nastavnih materijala primjenjivih u nastavi na daljinu. Osim ishoda vezanih uz odabranu temu, ovim tečajem ispunjeni su i projektni ishodi, a to su prije svega, ovladavanje alatima informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) te usavršavanje jezičnih kompetencija nastavnika.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 10. 6. 2024.
preskoči na navigaciju