preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

e-Dnevnik

Predstavljanje škole

RASPORED ZVONJENJA ZA 2023./2024.

1.  8.15 do 9.00

2.  9.05. do 9.50

(20 min. odmor)

3.  10.10 do 10.55

4.  11.00 do 11.45

(15 min. odmor)

5.  12.00 do 12.45

6.  12.50 do 13.35

7.  13.40 do 14.25

Ravnatelj: Božidar Dujmić, prof.

Termini informacija

Roditelj svoj dolazak na informacije kod razrednika i/ili predmetnog nastavnika treba najaviti razredniku barem tri dana ranije.

« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 4. 2010.

Ukupno: 545478
NOVOSTI

Održan veliki zoom sastanak u sklopu eTwinning projekta

U četvrtak 17.02.2022. održan je zoom sastanak svih sudionika eTwinning projekta Healthy eating diary. Uz našu školu u projektu sudjeluje još devet škola iz Europe. Na sastanku je bilo prisutno 10 nastavnika i 65 učenika iz svih deset  škola sudionica projekta. Iz naše škole sudjelovalo je 4 učenika- Gabi, Helena, Anja i Marie pod vodstvom nastavnice Višnje Kovač Vezmarović. Na ovom sastanku svaka škola prezentirala je rezultate svog dnevnika prehrane.

Naši učenici su sedam dana vodili dnevnik prehrane u koji su pažljivo bilježili sve što su pojeli, svaku namirnicu su i izvagali pa su joj onda i odredili kalorijsku vrijednost. Skupne rezultate prikazali su u prezentaciji gdje su se osvrnuli na broj obroka u danu, kalorijsku vrijednost hrane, koliko se jede mesa, ribe, voća, povrća… Učenici iz Siska imaju u prosjeku tri obroka dnevno, jedu povrće samo jednom dnevno, što smo se svi složili da bismo trebali povećati, a najveći problem predstavlja nedostatak kantine pa učenici najčešće obrok koji jedu u školi kupuju u nekoj od obližnjih trgovina. Malen dio učenika nosi neku zdraviju varijantu od kuće.

Daljnji tekst i fotografije pogledajte pod opširnije.


Učenici iz Ankare jedu povrće već od doručka, a nastavljaju s time i za ostale obroke. U sklopu škole imaju kantinu u kojoj mogu pojesti zdravi obrok, samo manji dio nosi obrok od kuće. Pije se dosta ayrana- piće na bazi fermentiranog mlijeka, slično našem jogurtu. I ostale škole iz Turske imaju sličnu prehranu. Škole iz Rumunjske imaju sličnu prehranu kao i naši srednjoškolci- jedu se tri obroka, povrće samo jednom i ni oni nemaju kantinu u sklopu škole. U školi iz Francuske za doručka se najčešće jede kruh, maslac i marmelada, ali za ručak i večeru prevladavaju zdravije vrste hrane- dosta povrća, juha, a za desert sir. Učenici iz talijanske škole, sa juga Italije, najčešće ne jedu doručak, a ako ga jedu onda je to kava i croissant. Jedu dosta tjestenine, a iznenađujuće slabo se jede riba iako se škola nalazi vrlo blizu obale i ima dobru ponudu ribe. Učenici iz Litve imaju prehranu dosta sličnu sisačkim srednjoškolcima.

Nakon što je svaka škola predstavila svije rezultate, ostale škole su komentirale prezentirano i postavljale pitanja o onome što ih zanima. Tu se onda pojavila i ideja za dubljom suradnjom pa smo dogovorili da se na sljedećem zoom sastanku učenici predstave više- naslov tog sastanka će biti Daily life of our students. Na prvom sastanku predstavit će se tri škole. Bit će to prilika da se svi upoznamo još bolje i da se učenici međusobno bolje upoznaju i povežu. Nadamo se da ćemo ovim projektom upoznati prehrambene navike u različitim državama, a projekt će svakako doprinijeti i razvoju tolerancije i međudržavne suradnje.

Prezentacija Gimnazije Sisak

Neka od jela koje za ručak jedu učenici iz Siska

Naš ručak izgleda i ovako

Prezentacija škole iz Francuske

Meneme, doručak koji se jede u Turskoj

Učenici iz Litve prezentiraju što jedu za ručak

Prezentacija učenika iz Rumunjske

Prezentacija škole iz Castellanete, Italija

Dio sudionika zoom sastanka



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 2. 3. 2022.




preskoči na navigaciju