preskoči na sadržaj

Sisački gimnazijalci na ERASMUS+ projektu u Rumunjskoj

U periodu od 16. – 21. listopada 2022. godine održala se treća mobilnost učenika u sklopu  projekta ERASMUS+KA229 There is no difference in being different. Trinaest učenika Gimnazije Sisak boravilo je u Bukureštu, Rumunjska i tijekom četiri dana s učenicima iz partnerskih škola provodilo projektne aktivnosti. Naziv ove mobilnosti bio je „Različiti smo, pa što?“ a naglasak je bio na prihvaćanju različitosti i promicanju različitih načina komunikacije koji doprinose inkluziji i promicanju jednakosti.

Učenici triju partnerskih škola: Special Technological Highschool No3 iz Bukurešta, Rumunjska koja je nositelj projekta i obrazuje učenike s oštećenjem sluha, Merifon Atatürk Bilim Ve Sanat Merkezi iz Merzifona Turska, koja je centar za nadarene učenike na području znanosti i umjetnosti te Gimnazije Sisak, pokazali su kolika je važnost sporta za zdravlje, ali i za povezivanje među mladima te odmjerili snage u košarci, stolnom tenisu i šahu. Kulturno bogatstvo i različitost svoje zemlje učenici su predstavili kroz tradicionalne narodne plesove, a narodne bajke svojih zemalja su prikazali na svima razumljiv način – pantomimom. Zadnji dan projektnih aktivnosti je bio namijenjen pravima djeteta, gdje su kroz radionicu i izradu plakata, učenici prenijeli poruke mira, prihvaćanja i tolerancije.

Ovaj projekt za cilj ima promicanje jednakosti i inkluzije kroz podizanje svijesti o prihvaćanju i toleranciji socijalnih, jezičnih i kulturnih različitosti, a ciljana skupina su učenici u dobi između 10 i 19 godina dok je vrijednost projekta  53.520 eura uz planirano vrijeme provedbe od 1. 9. 2020. do 28. 2. 2023.


 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 24. 10. 2022.
preskoči na navigaciju