preskoči na sadržaj

Predstavljanje rezultata Erasmus+ projekta "There is no difference in being different"

Od 1. rujna 2020. godine do 28. veljače 2023. godine Gimnazija Sisak je sudjelovala u provedbi Erasmus+ KA 229  projekta “There is no difference in being different” (NODIF). Vrijednost projekta je 53.520 €, a realiziran je u suradnji s partnerskim školama u Rumunjskoj i Turskoj. Nositelj projekta bila je Special Technological Highschool No3 iz Bukurešta koja obrazuje učenike s oštećenjem sluha te Merifon Atatürk Bilim Ve Sanat Merkezi iz Merzifona, koja je centar za nadarene učenike na području znanosti i umjetnosti. Planirano trajanje projekta je bilo 18 mjeseci, no zbog pandemije trajanje je produljeno za godinu dana, tako da je ukupna provedba trajala 30 mjeseci, a tijekom prve godine provedbe projekta aktivnosti su se odvijali online kroz eTwinning aktivnosti te sastanke preko virtualnih platformi.  

U sklopu projekta realizirane su tri mobilnosti učenika i nastavnika u sklopu kojih su se provodile planirane projektne aktivnosti, a prije svake aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja učenici su prošli jezičnu, pedagošku i kulturnu pripremu. Prva mobilnost je održana u listopadu 2021. godine u Merzifonu, Turska, druga u svibnju 2022. godine u Sisku, Hrvatska I treća u listopadu 2022. godine u Bukureštu, Rumunjska. Mobilnosti učenika su prethodile pripremne aktivnosti koje su uključivale istraživanje I predstavljanje rezultata na eTwinning platformi te posjete i razgovore s predstavnicima udruga za osobe s invaliditetom i lokalne zajednice.  

Opći cilj projekta bio je promicanje jednakosti i inkluzije kroz podizanje svijesti o prihvaćanju i toleranciji socijalnih, jezičnih i kulturnih različitosti, a tijekom provedbe projekta učenici su pokazali da je moguće uspostaviti kvalitetnu suradnju i zajednički raditi na rješenju problema. 

Predstavljanju rezultata projekta su prisustvovali i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije te predstavnici medija, a provedbu projekta i rezultate su predstavili članovi projektnog tima, ravnatelj prof. Božidar Dujmić i koordinatorica  prof. Marina Kasa uz učenike koji su sudjelovali u provedbi projektnih aktivnosti.  

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 6. 3. 2023.
preskoči na navigaciju