preskoči na sadržaj

Erasmus + KA122 projekt "Gradimo našu školu"

Sa početkom nove školske godine u Gimnaziji Sisak krećemo s novim Erasmus + KA122 projektom pod nazivom Gradimo našu školu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Agencije za mobilnost EU, u iznosu od 23.236 eura.

Gradimo našu školu projekt je koji je izrastao na želji da se u novootvorenoj zgradi škole učenicima pruže nove mogućnosti za fakultativnu i projektnu nastavu. Naši nastavnici u zadnje dvije školske godine radili su u otežanim uvjetima, a kad tome pridodamo i pandemijsku godinu prije toga, u kojoj se nisu odvijale edukacije uživo, shvatili smo da moramo dodatno educirati za pružanje novih oblika nastave. Naši nastavnici će u sklopu projekta putovati na edukacije diljem EU s ciljem usvajanja novih vještina, metoda i tehnika koje će potom primjenjivati u redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima s našim učenicima. Na tim edukacijama dolazit ćemo u kontakt s kolegama iz drugih europskih škola, razmjenjivati ćemo iskustva i ostvarivati kontakte za nove europske projekte.

Sa dolaskom nove školske godine i radom u samo jednoj, jutarnjoj smjeni, otvara se mogućnost za ponudu većeg broja izvannastavnih aktivnosti za naše učenike. Naši nastavnici će se upoznati s osnovama izrade stripa, organizacijom čitalačkih klubova, metodama projektne nastave te novim inofrmacijsko- komunikacijkim tehnologijama, a sve naučeno primjenjivati ćemo u nastavi s našim učenicima te se tako nadamo da ćemo oplemeniti i samu nastavu, a učenicima ponuditi neke nove i zanimljivije sadržaje. Time ćemo potaknuti interes naših učenika za određena područja i predmete te poboljšati njihovu motivaciju.

Projekt Gradimo našu školu započinje 03.09.2023. godine i traje 18 mjeseci. U tom periodu 13 naših zaposlenika, nastavnika i stručnog osoblja, prisustvovati će različitim edukacijama, nakon kojih ćemo održavati radionice i za naše učenike i ostale kolege unutar škole, ali i drugih škola na županiji. O svim tim edukacijama, njihovim ciljevima, aktivnostima koje su odrađene, redovito ćemo vas informirati na našoj web stranici kao i na društvenim mrežama škole.

Projekt Gradimo našu školu osmislila je i napisala nastavnica Višnja Kovač Vezmarović, koja je i voditeljica i koordinatorica projekta, uz podršku ravnatelja te ostalih sudionika projekta.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 24. 8. 2023.
preskoči na navigaciju