preskoči na sadržaj
Vijesti

Radionica "Uvod u slobodni stih"

Gradska galerija Striegl otvorila je ovogodišnju sezonu Connect/Reflect programa s novim ciklusom razgovora između teksta i naslovnice.
U sklopu ove večeri, predstavljena je  zbirka pjesama ''Drvolaši'' Tihomira Dunđerovića.
 
Uoči razgovora, Tihomir Dunđerović održao je radionicu za učenike Gimnazije Sisak pod nazivom ''Uvod u slobodni stih'' u kojoj su kroz razgovor i nekoliko vježbi pokušali napisati vlastite pjesme.
 
 

 
O Drvolašima, pjesmama i ilustracijama, govorili su Tihomir Dunđerović, Hrvoje Duvnjak i Natalija Miletić.
///
Tihomir Dunđerović je rođen 7. rujna 1971. u Osijeku. Profesor je hrvatskog jezika i književnosti i diplomirani knjižničar, radi u Osnovnoj školi Bilje u Bilju kao stručni suradnik knjižničar. Živi u Osijeku. Piše pjesme i književne kritike. Objavljivao je u časopisima Začinjavci, Aleph, Književna revija, Poezija, Quorum, Riječi, Zarez i Hombre. Za rukopis zbirke pjesama “Psiho, ptice (Božji prst)” dobio je nagradu na 15. pjesničkim susretima u Drenovcima. Objavio je knjige “Psiho, ptice”, Općinska narodna knjižnica Drenovci, Drenovci, 2005.; i “maja&vuneni”, Trag CRVENO - slobodni pokret, Zagreb, 2013. Za knjigu “maja&vuneni” dobio je nagradu Duhovno hrašće na 25. pjesničkim susretima u Drenovcima. Izlagao je skulpture, objekte i instalacije te izvodio performanse u Đakovu, Osijeku, Zagrebu i Novom Vinodolskom. Svirao je bubnjeve i udaraljke u grupama Perspektiva, 13. prase, Nova (Ars nova) i Kabir Bedi.
///
Hrvoje Duvnjak rođen je 1977. godine u Đakovu. Nakon završene gimnazije upisao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godine 2002. diplomirao je u klasi profesora Zlatka Kauzlarića – Atača. Od 2005. godine je asistent, te od 2011. docent slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Od 2008. do 2012. bio je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnosti u Osijeku. Godine 2013. i 2014. bio je voditelj Likovnog odsjeka na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. 2017. izabran je za predsjednika Kulturnog vijeća Grada Đakova.
Hrvoje Duvnjak izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim slikarstva bavi se dizajnom, animacijom i filmom.
///
U sklopu ovog programskog ciklusa Connect/Reflect programa koji Gradska galerija provodi tijekom protekle tri godine, predstavljamo sisačkoj publici suvremene pisce hrvatske književnosti čije knjige su, osim na književnom planu, istaknute i u natječajima dizajna uspješnim naslovnicama, ilustracijama, cjelokupnim oblikovanjem. Rad pisca, dizajnera i urednika, svakog ponaosob tema je ovih razgovora. Sinkretizam književnog i likovnog je polaznica razgovora s namjerom da se govori o književnom iz likovnog i obrnuto. Ispreplitanje umjetničkih tehnika omogućuje nam novu vizuru i novi način promatranja svakog od ključnih elementa djela. Autorica i moderatorica ovog programskog koncepta je Natalija Miletić. 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Natalija Miletić   datum: 7. 3. 2022.

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju