preskoči na sadržaj

BUDI INSPIRACIJA - Animiranje mladih za pomirenje

Učenici drugog razreda Gimnazije Sisak - Barbara Milunić, Paula Đurić, Veronika Smajo i Jurica Posilović u pratnji profesorice Marine Kasa, sudjelovali su od 13. - 15. prosinca 2019. godine u aktivnostima projekta "Animiranje mladih za pomirenje - Budi inspiracija", koji provodi Gazi Husrev-begova medresa, najstarija sarajevska medresa, koja kontinuirano radi od 1537. godine.

  
 


Ciljevi projekta su razvijanje empatije kod učenika, racionalniji pristup osjetljivim temama, međusobno upoznavanje i druženje učenika iz različitih sredina, razvijanje kulture dijaloga i kritičkog mišljenja te promocija tolerancije i suživota. Nositelj projektnih aktivnosti je debatni klub Gazi Husrev-begove medrese "Ad Factum", a projekt je realiziran uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini i Američke državne agencije za međunarodni razvoj (USAID).
U projektu je sudjelovalo osam škola s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Hrvatske, koju su predstavljali naši gimnazijalci, a koji su tijekom tri dana imali priliku predstaviti svoju školu i zavičaj, poslušati stručna predavanja, sudjelovati u interaktivnim radionicama, prezentirati svoje rezultate te, uz iznimnu gostoljubivost domaćina, upoznati znamenitosti Sarajeva. Putovanje naših učenika realizirano je uz potporu Sisačko-moslavačke županije.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 17. 12. 2019.

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju