preskoči na sadržaj

Sisački gimnazijalac Ivan Petrić brončani na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi

van Petrić, maturant Gimnazije Sisak, osvojio je brončanu medalju na 31. Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja je od 11. – 14. svibnja održana na Međunarodnoj olimpijskoj akademiji u blizini antičke Olimpije u Grčkoj. Na Olimpijadi je sudjelovalo 100 učenika iz 49 zemalja, a kao i svake godine, organizirana je pod pokroviteljstvom FISP-a  (Federation Internationale des Ssocietes de Philosophi) i UNESCO-a. 
Uz Ivana Petrića na Olimpijadi je sudjelovao i Martin Vrbovčan iz Gimnazije Bjelovar te mentorica prof. Marina Kasa i voditelj hrvatske delegacije na IPO-u doc. dr. sc. Bruno Ćurko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. 
Ciljevi Međunarodne filozofske olimpijade su poticanje na kritičko i kreativno mišljenje i promicanje filozofskog mišljenja u znanosti, umjetnosti i društvenom životu te promišljanje etičkih problema u modernom svijetu kao i poticanje intelektualne razmjene među mladim ljudima iz različitih zemalja. 
Pravo pristupa kvalifikacijama za Međunarodnu filozofsku olimpijadu imaju učenici koji su se plasirali na državno natjecanje iz filozofije, a tijekom kvalifikacija pišu i filozofski esej na stranom jeziku te dvoje najbolje plasiranih imaju pravo sudjelovanja na olimpijadi.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 15. 5. 2023.

e-Dnevnik


Korisni linkovi
E-škola


Korisni linkovi

preskoči na navigaciju