preskoči na sadržaj
Volonterski klub VoGSi

Zahuktavaju se aktivnosti vezane uz novi školski projekt "(O)drži moj korak!" – pridružite nam se na radionicama 7. i 18. studenog i sudjelujte u osnivanju gimnazijskog volonterskog kluba!

Uskoro kreću intenzivnije aktivnosti vezane uz program Švicarsko-  hrvatske suradnje u koji su uključene partnerske škole Gimnazija Sisak i Srednja škola Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, SMŽ, te Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositelj projekta.

          Prof. Mirela, Laura i Matea iz ALD-a kreiraju ideju za slogan kluba

 


Od planiranih četiri radionice "Biti volonter" namijenjenih edukaciji učenika obje škole, uspješno su u listopadu provedene dvije u Srednjoj školi Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica. U dva dana edukaciju je prošlo 43 učenika različitih usmjerenja. „Naučila sam da volontiranje nije šala!“ ; „Volontiranje je važno kako bi pomogli drugima, a i kako bi postigli osobno zadovoljstvo.“ – neki su od zaključaka učenika.

Više na linku: http://vcs.lda-sisak.hr/volontiranje-nije-sala/

Na dvije najavljene radionice u našoj školi učenici imaju priliku usvojiti osnovne pojmove vezane uz volonterstvo, učiti o prednostima volontiranja za njihov osobni razvoj, te kako i oni mogu činiti promjene, što im može biti od koristi u nastavku aktivnog sudjelovanja u školskom volonterskom klubu kroz koji će sami planirati i provoditi volonterske akcije i vršnjačke radionice. Radionice provode koordinatorice volontera, bivše gimnazijalke Matea Strižić i Klara Počekal Ivičinic iz Agencije lokalne demokracije Sisak.

Lucija i Jurica prezentiraju svoje ideje o načinu nagrađivanja volontera

Projekt "(O)drži moj korak!" dogovoren je krajem prošle školske godine kao svojevrstan nastavak prethodnog dvogodišnjeg: „Moja mladost za aktivnu starost“, koji je pokazao veliki interes srednjoškolske populacije za sudjelovanjem u volontiranju. U rujnu i listopadu održane su prve edukacije za sve sudionike u prostorima naše škole.

Gimnazijsku radnu skupinu čini troje učenika drugog i trećeg razreda: Jurica Posilović, Laura Prpić i Lucija Lamza, te troje profesora: Boris Majić, Andrea Ostojić i Marijana Milas, kojima će se uskoro moći pridružiti i ostali zainteresirani učenici i profesori.

Na dvodnevnom "Treningu za trenere: Praktični rad s mladima na ciljevima održivog razvoja u lokalnoj zajednici"  20. i 21. rujna, te trodnevnoj "Edukaciji za predstavnike škola o osmišljavanju i provođenju programa školskog volontiranja" 14., te 16. i 17. listopada bilo je govora o volonterskom svijetu i civilnom društvu, konceptu i planiranju školskog volontiranja, o promociji volonterstva i informiranju, te načinu praćenja i nagrađivanja volonterskih aktivnosti.

Suradničko učenje učenika i profesora na interaktivnoj radionici

Projekt „(O)drži moj korak!“ financira Ured za udruge vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Agencija lokalne demokracije Sisak, a partneri Gimnazija Sisak, Srednja škola „Ivana Trnskog“ Hrvatska Kostajnica te Sisačko – moslavačka županija.

                        Pridruži  se timu! Vidimo se na radionicama.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 2. 11. 2019.
preskoči na navigaciju