preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 4. 2010.

Ukupno: 266642
NOVOSTI

Osmišljavanje originalnih poklona za Interkulturalnu večer u Poljskoj

Maturantice 4. a sudjelovale su u radionici suvenira vezanih za potrebe prezentacije naše zemlje, grada i škole u Poljskoj. Ana, Erika i Karla odlučile su izraditi kolekciju (papirnatih) kravata s obilježjima Hrvatske, koje će, uz monografije županije i grada, suvenire, letke i ostale promotivne materijale, putovati u Poljsku. 

  


Gimnazija Sisak i Srednja škola Petrinja u međunarodnom projektu Community Animators Backpack – developing tools for community development 

Krajem studenog ove godine poljski grad Leszno (Fundacja Centrum Aktywności Twórczej, Eurodesk Leszno) ugošćuje trideset sudionika iz deset zemalja Europe: Belgije, Bugarske, Grčke, Italije, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Velike Britanije i Poljske. Radi se o projektu financiranom od strane Erasmus+, čiji je cilj poučiti sudionike metodama animacije u radu s mladima, primjenjivim u različitim sferama života i rada, u kontekstu promocije socijalne inkluzije mladih s lošim materijalnim stanjem, migranata,  izbjeglica, neobrazovanih u sferi stranih jezika ili novih tehnologija.

Edukacija se zasniva na eksperimentalnim i  neformalnim metodama učenja koji uključuju, primjerice, likovnu umjetnost - koristeći eko reciklirajuće materijale, oslikavanje ili modeliranje, ali i različite druge primjere dobre prakse i neformalnog obrazovanja. Jedan od ciljeva svakako je uspostaviti međusobnu suradnju i partnerstvo u budućim projektima. Uz još dvoje ljudi iz južne  Hrvatske, ispred Udruge IKS iz Petrinje, Gimnazije Sisak i Srednje škole Petrinja u edukaciji sudjeluju profesorice Marijana Milas i Ljiljana Lekanić Kljaić, od 27.11.- 6.12.2017.godine.

Jedan od zadataka sudionika će biti predstaviti na interkulturalnim večerima svoju zemlju, županiju, grad, školu ili udrugu na originalan način, prezentacijom gastronomskih specijaliteta, glazbe, tradicionalnih plesova ili igara, zanimljivosti, priča i slično. Nakon edukacije sudionici trebaju implementirati stečena znanja u buduće programe ili projekte.

Srednja škola Petrinja prezentirat će u Poljskoj dio svog asortimana proizvoda iz praktikuma prehrane,  a sisački gimnazijalci će izraditi suvenire namijenjene za poklone međunarodnoj ekipi. Pomoć je ponudila i jedna kreativna baka iz Doma za starije i nemoćne Sisak, koja će isplesti male torbice sa hrvatskim grbom.

Imate li dobru ideju kako izraditi suvenir s motivom rode, penkale i slično, ako u svom OPG-u izrađujete „jestive ili tekuće suvenire“ koje želite besplatno reklamirati J, ako znate neku prigodnu, zanimljivu priču koja može poslužiti promociji Hrvatske (in English, please), poziv  je otvoren. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 13. 11. 2017.
preskoči na navigaciju