preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 4. 2010.

Ukupno: 263047
NOVOSTI

SUSRET S FRANJEVCIMA KONVENTUALCIMA

30. studenoga 2017. prigodom održavanja Franjevačkih pučkih misija našu školu posjetila su braća franjevci konventualci koji su došli iz raznih dijelova Lijepe Naše gdje obavljaju svoje službe. To su fra Filip, Ivan, Roko, Vlado, Vito, Žarko i Željko. U galeriji Gimnazije Sisak okupili su se učenici svih razreda kako bi poslušali nekoliko iskrenih riječi o našoj vjeri.

 


Vjeroučiteljica, sestra Hijacinta, na početku je pozdravila sve prisutne i predstavila nam goste koje, je uz podršku i suradnju ravnatelja prof. Božidara Dujmića, dovela u našu školu. Druženje smo započeli pjesmom "Na čvrstoj stijeni izgradi dom”, a uz koju smo naučili i koreografiju.

Nakon toga uslijedilo je vrijeme za razgovor i predavanja, a glavna tema susreta bila je "Zašto vjerujem ili zašto ne vjerujem". S fra Vitom pokušali smo dokučiti odgovore na ova pitanja i zaključili da nam je Bog zapravo dao vjeru. Nakon njega je fra Žarko usporedio kršćanstvo s drugim religijama te smo uvidjeli da je Isus onaj koji se žrtvuje za nas, dok u drugim religijama vjernici se žrtvuju za Boga. S fra Rokom smo porazgovarali o sumji u vjeri, a predavanje fra Željka, koji je pročitao dio Božje Riječi, govorilo je o odnosu izmedu vjere i načina života, ali i patnji.  Zaključili smo da Bog zna sve naše patnje i da ljudi baš u takvim trenutcima traže izlaz u vjeri. Također, u svako ovo predavanje franjevci su uklopili i razgovor o školi i obrazovanju u povezanosti s vjerom. Naučili smo da svoju vjeru moramo živjeti i njegovati na pravilan način kako bi ona bila istinska, prava i iskrena. ali isto tako da je svatko osoba za sebe i da će svatko svoju vjeru proživjeti na svoj način i onako kako on smatra najboljim za sebe.

Zajedno s franjevcima na kraju smo se pomolili jedni za druge. Sestra Hijacinta na kraju druženja zahvalila je franjevcima što su došli posjetiti našu školu, a oni su sve prisutne pozvali u svoju župu sv. Josipa Radnika u Galdovu na zajedničke susrete svakoga trećega petka u mjesecu pod nazivom “Večer s Bogom” kako bi ovakva druženja imali i češće.

Marita Čatić, 2.cPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 4. 12. 2017.
preskoči na navigaciju