preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 4. 2010.

Ukupno: 263047
NOVOSTI

Naše svestrane gimnazijalke i gimnazijalci postižu značajne uspjehe u svojim vanškolskim aktivnostima

To što netko sjedi u školskim klupama ne mora biti prepreka u stvaranju impresivne karijere. Naše svestrane gimnazijalke i gimnazijalci postižu značajne uspjehe u svojim vanškolskim aktivnostima u raznim područjima kulture, umjetnosti, znanosti, sporta, pa i estrade, a o kojima, zbog njihove samozatajnosti, ne znamo puno.. Dokaz tomu su dvoje maturanata naše škole koje povezuje profesionalna suradnja u modnoj branši, a ono što ih dijeli je suprotna strana fotografskog objektiva. Radi se o fotografu Karlu Jeliću i manekenki Lani Bačić. Karlo je i putem školskih natjecanja u fotografiji postigao značajne uspjehe, no neka djeca rano "prerastu školu": http://thinkcroative.weebly.com/intervju/karlo-jelic-photography . Slično se može reći i za Lanu Bačić, koja se već godinama uspješno bavi manekenstvom i već se afirmirala u miljeu hrvatskih modnih pista, a uskoro polijeće i u osvajanje inozemnih, angažmanom u Monaku. Lana i Karlo predstavljaju pozitivan primjer i očit dokaz kako se u liku skromnih, vrijednih i dobrih đaka mogu kriti već "veliki ljudi". Upoznajmo njihov rad.

Tekst: Marijana Milas, prof.

    

 


Lana:

Manekenstvom sam se počela baviti još u osnovnoj školi. Tada je udruga Novi svijet pod vodstvom Lidije Tomljenović Kovačić i Domagoja Kovačića u sklopu svojih aktivnosti pokrenula manekensku školu. Prve manekenske elemente naučila me Andrea Zec, koja je tada već bila angažirana u agenciji Talia Model. Nakon prvog susreta sa Tihanom Harapin Zalepugin primljena sam u njezinu agenciju. Godine 2016. slijedio je casting za Bipa Fashion.hr, gdje sam nosila dvije revije - Martinu Budek i BiteMyStyle by Zoran Aragović. Sudjelovala sam na brojnim Bipa Fashion.hr-ima i nosila većinu hrvatskih dizajnera: Alexandra Dojčinović, Matiju Vuicu, Elfs, Charlie design, Marina design, Ivica Skoko, Hippy Garden, Envy Room, Lore, Krie itd. Također sam prisustvovala Fashion week-u Ljubljana 2016. godine, gdje mi je iznimna čast bila nositi Albertu Feretti. Što se tiče snimanja kampanja, bila sam zaštitno lice TWINS-a by Begović i Štimac, te beauty editoriala za časopis Budi in. Više sam angažirana za revije, nego za snimanja editoriala i kampanja. Da bi ostvarili svoje ciljeve i želje moramo biti uporni. U to sam se i sama uvjerila,  jer mi se ostvarila jedna od najvećih želja. Od prvog dana želja mi je bila nositi revije u inozemstvu, što će mi se ove godine i ostvariti sudjelovanjem u Monaku krajem svibnja.

Karlo:

Ja sam Karlo i fotografijom se bavim već šest godina. Ljubav je počela još u osnovnoj školi, kada sam počeo eksperimentirati s fotoaparatom. U početku sam najviše fotkao prirodu i makro fotografije, a kasnije sam se počeo bazirati na modnu fotografiju. Do sada sam fotkao tridesetak kampanji i editorijala, među kojima bih izdvojio suradnju s brandovima Ivančica Hrustić, Eli's Fantasy, Pavalek Jewellery, Desiinia Design itd. Modeli za moje fotografije najčešće su moje prijateljice i prijatelji iz škole, tako da je svako fotkanje jedno predivno iskustvo.  Do sada sam imao nekoliko zajedničkih izložbi i objavljenih intervjua, a u svibnju 2015. godine ušao sam u finale natječaja koje je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, te je moja fotografija bila izložena na Danima Europe u Zagrebu. Cilj mi je za 2018. godinu upisati Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu, kako bih se i u budućnosti bavio fotografijom. Nadam se da ću nastaviti raditi na modnim kampanjama, te da ću imati priliku surađivati sa sjajnim modelima,  poput moje školske kolegice Lane.