preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

e-Dnevnik

Predstavljanje škole

RASPORED ZVONJENJA ZA 2023./2024.

1.  8.15 do 9.00

2.  9.05. do 9.50

(20 min. odmor)

3.  10.10 do 10.55

4.  11.00 do 11.45

(15 min. odmor)

5.  12.00 do 12.45

6.  12.50 do 13.35

7.  13.40 do 14.25

Ravnatelj: Božidar Dujmić, prof.

Termini informacija

Roditelj svoj dolazak na informacije kod razrednika i/ili predmetnog nastavnika treba najaviti razredniku barem tri dana ranije.

« Srpanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 4. 2010.

Ukupno: 527121
NOVOSTI

Dan sisačkoga kazališta

U spomen na 2.10.1839. godine kada je u našem gradu prikazana drama ´Juran i Sofija ili Turci pod Siskom´ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Gradsko kazalište Sisak slavi svoj dan. 
U nedjelju, 1.10.2023. Glumačka družina Kazališta 21 odigrala je svoju predstavu "Hotel slobodan promet" u Domu INA rafinerije. 
Iznimno sam sretna i ponosna na svoje učenike koji su svojevoljno odlučili doći u kazalište i proslaviti ovaj izniman dan. 
Očekivala sam ih puno manje, no iznenadili su me jer su došli u ogromnome broju, od prvoga do trećega razreda.  
Sjajan odaziv, ekipa!  Najbolji ste! 💕
Marta Narančić, ponosna prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Narančić  datum: 1. 10. 2023. 22:53

ERASMUS + PROJEKT GRADIMO NAŠU ŠKOLU PREDSTAVLJEN NA NASTAVNIČKOM VIJEĆU

U ponedjeljak 25.09.2023. na Nastavničkom vijeću koordinatorica projekta višnja Kovač Vezmarović predstavila je projekt Gradimo našu školu - 2023-1-HR01-KA122-SCH-000123382.  Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije i AMPEU. Na početku predstavljanja koordinatorica je istakla koji su ciljevi projekta- ojačati informacijsko-komunikacijske kompetencije sudionika, provesti edukaciju u svrhu provođenja projektne nastave te razvoj jezičnih kompetencija i jezične raznolikosti. Za provjeru prvog cilja projekta predviđena je izrada Selfie ankete koju je izradila koordinatorica.  Anonimna anketa će procijeniti razinu opremljenosti i digitalnih kompetencija naše škole, a popuniti će je nastavnici i učenici naše škole na početku i na kraju projekta. Za provjeru ostvarenosti drugog cilja koordinatorica će provesti anonimnu anketu među učenicima da se provjeri koliki je postotak učenika naše škole sudjelovao u izvannastavnim aktivnostima prošle školske godine, te će se anketa ponoviti na kraju projekta. Za provjeru ostvarenosti trećeg cilja, svi nastavnici koji sudjeluju u projektu će popuniti standardizirani test engleskog jezika sa stranica EU. 
Mobilnosti nastavnika predviđene su u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Finskoj i Irskoj. Projektom su pokriveni organizacijski troškovi ( trošak tečaja i osiguranja) , putni troškovi, te individualna potpora za trošak smještaja i hrane. Ukupna vrijednost projekta je 23 236 eura.  Naši nastavnici educirati će se o projektnog nastavi, CLIL metodi, izradi stripa, kulturnom nasljeđu, digitalnim alatima debati, udaljenom učenju, inkluziji i održivosti. Nakon svake mobilnosti nastavnici će odraditi diseminaciju te naučeno podijeliti sa ostalim nastavnicima u školi i na županijskim aktivima, te naučeno prenijeti učenicima. 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 1. 10. 2023. 18:23

MODERNE GERMANISTEN OBILJEŽILI EUROPSKI DAN JEZIKA ( EUROPÄISCHER TAG der SPRACHEN )

Povodom Europskog dan jezika koji se obilježava 26.rujna, Moderne Germanisten organizirali su za vrijeme velikog odmora  kviz o zemljama njemačkoga govornog područja i nagradnu igru"Wörterspiel". Sudionici su trebali napisati što više riječi na njemačkom jeziku u jednoj minuti. Bilo je živo i veselo, igralo se u timu ili pojedinačno. 
Die Gewinner  sind:
1. Joso/Ena(Quiz)
2. Jure Ćuk (Quiz)
1. tim: Elena Rajković, Lana Rajković i Lea Čorak (Wörterspiel)
2. tim: Robert Džafo, Marko Čorak i Antun Baiutti (Wörterspiel)
3. tim: Matea Anušić i Martin Dužić (Wörterspiel)
Wir gratulieren allen Gewinnern. Morgen bekommen die Gewinner ihre Preise. Wir möchten uns bei allen Lehrern und Schülern für ihre Teilnahme  bedanken.
 
 
 
 
Ostale slike vidite pod opširnije. 
                                                                                                          
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 9. 2023. 09:49

MODERNE GERMANISTEN NA PRVOM FESTIVALU JEZIKA U ZAGREBU

Moderne Germanisten sudjelovali su na prvom Festivalu jezika u Zagrebu koji se održao u subotu 23.9.2023. na Filozofskom fakultetu, a kojeg je organizirala Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije u suradnji s Predstavništvom Europske komisije, Europskim parlamentom i brojnim veleposlanstvima, kulturnim institutima i Filozofskim fakultetom povodom Europskog dana jezika i Europskog dana prevoditelja.

 
MG predstavili su svoj prepoznatljivi Fluchtraum( escape Raum ), koji je oduševio igrače, među kojima je bila i  doc. dr. sc. Arnalda Dobrić s Odsjeka fonetike, koja se srdačno potrudila upoznati MG s fakultetom i pokazati im Odsjek germanistike i fonetike. Gospodin Ivan Belačić, predstavnik Glavne službe za pismeno prevođenje,na čiji poziv su se i odazvali, srdačno ih je dočekao i uputio u program Festivala.
Kao i uvijek, uz naše MG bilo je zaista veselo i uzbudljivo, ali ovaj puta na Filozofskom fakultetu 😉
 
  
 
 
Ostale slike vidite pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 25. 9. 2023. 09:52

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Dana 4. rujna 2023. godine učenici prvih razreda započinju nastavu u 8:00 sati, učenici drugih razreda u 9:00, a učenici trećih razreda u 10:00 sati.

Od 5. rujna 2023. godine svi učenici započinju s nastavom u jutarnjoj smjeni sa početkom prvog sata u 8:15 h.

Nastava tijekom školske godine 2023./24. održavati će se samo u jutarnjoj smjeni u našoj obnovljenoj i uređenoj školi na adresi Trg hrvatskih branitelja 1.

Raspored sati će biti naknadno objavljen pod izbornikom Nastava - Raspored sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 30. 8. 2023. 15:27

Popis udžbenika od 1 - 4 razreda za 2023/2024 god. Vijest ima dokument u privitku

Popise udžbenika možete pogledati u privitku pod opširnije.

Napomena:

2.razred, jezični smjer za kemiju trebaju nabaviti udžbenik:

A.PETRESKI, D. STRIČEVIĆ, B. SEVER, H. ČIČAK: OSNOVE ANORGANSKE I ORGANSKE KEMIJE, udžbenik kemije za drugi razred medicinske škole, PROFIL

 

Francuski udžbenik:
TREĆA godina učenja - ENTRE NOUS 2 - Autori: 
Fatiha Chahi, Catherine Hour, Céline Malorey, Claire Marchandeau, Neige Pruvost, Grégory Miras, Sylvie Poisson-Quinton, Gaëlle Delannoy

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 29. 8. 2023. 10:50

Erasmus + KA122 projekt "Gradimo našu školu"

Sa početkom nove školske godine u Gimnaziji Sisak krećemo s novim Erasmus + KA122 projektom pod nazivom Gradimo našu školu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Agencije za mobilnost EU, u iznosu od 23.236 eura.

Gradimo našu školu projekt je koji je izrastao na želji da se u novootvorenoj zgradi škole učenicima pruže nove mogućnosti za fakultativnu i projektnu nastavu. Naši nastavnici u zadnje dvije školske godine radili su u otežanim uvjetima, a kad tome pridodamo i pandemijsku godinu prije toga, u kojoj se nisu odvijale edukacije uživo, shvatili smo da moramo dodatno educirati za pružanje novih oblika nastave. Naši nastavnici će u sklopu projekta putovati na edukacije diljem EU s ciljem usvajanja novih vještina, metoda i tehnika koje će potom primjenjivati u redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima s našim učenicima. Na tim edukacijama dolazit ćemo u kontakt s kolegama iz drugih europskih škola, razmjenjivati ćemo iskustva i ostvarivati kontakte za nove europske projekte.

Sa dolaskom nove školske godine i radom u samo jednoj, jutarnjoj smjeni, otvara se mogućnost za ponudu većeg broja izvannastavnih aktivnosti za naše učenike. Naši nastavnici će se upoznati s osnovama izrade stripa, organizacijom čitalačkih klubova, metodama projektne nastave te novim inofrmacijsko- komunikacijkim tehnologijama, a sve naučeno primjenjivati ćemo u nastavi s našim učenicima te se tako nadamo da ćemo oplemeniti i samu nastavu, a učenicima ponuditi neke nove i zanimljivije sadržaje. Time ćemo potaknuti interes naših učenika za određena područja i predmete te poboljšati njihovu motivaciju.

Projekt Gradimo našu školu započinje 03.09.2023. godine i traje 18 mjeseci. U tom periodu 13 naših zaposlenika, nastavnika i stručnog osoblja, prisustvovati će različitim edukacijama, nakon kojih ćemo održavati radionice i za naše učenike i ostale kolege unutar škole, ali i drugih škola na županiji. O svim tim edukacijama, njihovim ciljevima, aktivnostima koje su odrađene, redovito ćemo vas informirati na našoj web stranici kao i na društvenim mrežama škole.

Projekt Gradimo našu školu osmislila je i napisala nastavnica Višnja Kovač Vezmarović, koja je i voditeljica i koordinatorica projekta, uz podršku ravnatelja te ostalih sudionika projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 24. 8. 2023. 13:32

Čestitka učenici Lei Gnjatović

Naša učenica Lea Gnjatović, osim što ima odlične ocjene, slobodno vrijeme provodi baveći se raznolikim hobijima poput igranja šaha, učenja stranih jezika, a više od svega voli čitati i pisati. Stoga se naša Lea nedavno okušala u spisateljskim vodama te joj je objavljena prva knjiga, kriminalistički roman pod nazivom "Trokut smrti", a već se sprema i  nastavak romana.

Draga Lea, bravo, svi smo ponosni na tebe i jedva čekamo dohvatiti svoj primjerak knjige!
🥰😃🥳

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 17. 8. 2023. 12:39

Dorotea Pešun dobitnica je nagrade Ante Žužul

Od prošle godine, uz Nagradu Soljačić i Nagradu za informatiku koje se daju najboljim učenicima na maturi u STEM području, dodjeljuje se i Nagrada Ante Žužul za najbolji kombinirani uspjeh na maturama iz Hrvatskog jezika i Povijesti. Iznos od 5.000 eura ove godine dobiva naša maturantica Dorotea Pešun.

 

Čestitamo Dorotei na ovom prekrasnom uspjehu i želimo joj puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju!

 

Cijeli intervju možete pročitati na sljedećem linku: https://www.srednja.hr/matura/maturantica-dorotea-u-kombinaciji-je-najbolje-rijesila-hrvatski-i-povijest-pa-dobiva-5-000-eura/

  :: opširnije :: 


objavio: Andrea Ostojić  datum: 23. 7. 2023. 19:57

Podjela Svjedodžbi maturantima

Podjela Svjedodžbi maturantima održat će se 21.07.2023. od 9.00 do 11.00 sati.
Tko nije u mogućnosti preuzeti Svjedodžbu u navedenom terminu, moći će preuzeti istu, kasnije u Tajništvu škole (prema radnom vremenu Tajništva).
Svjedodžbe se preuzimaju osobno, ili osoba s ovlaštenjem (potvrđeno kod javnog bilježnika).
Ispitni koordinator

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 20. 7. 2023. 10:48

Raspored popravnih ispita Vijest ima dokument u privitku

Raspored popravnih ispita nalazi se u privitku pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 14. 7. 2023. 16:27

OBAVIJEST ZA MATURANTE Vijest ima dokument u privitku

Dragi maturanti, 

12.7.2023. u 12:00 sati bit će objavljeni rezultati ispita državne mature. Prema članku 43. Pravilnika o polaganju državne mature, objavom rezultata počinje rok za prigovore učenika na bodovanje ispita.

Učenici prigovore mogu predati elektronskim putem od 12.7.2023. od 12:01. sati do 14.7.2023. do 12:00 sati, na način da popune i pošalju formular u prilogu , preko društvene mreže Yammer sa osobnog profila (školskog) ispitnom koordinatoru (Tomislav Dovranić u private inboks) , ili mogu osobno donijeti ispunjen formular s prigovorom u školu u četvrtak 13.7.2023. u terminu 10.00 – 13.00 sati i petak 14.7.2023. u terminu 10.00-12.00 sati

 

Prigovore za Hrvatski jezik je potrebno odvojiti u slučaju da učenik ulaže prigovor na sažetak i na esej. U ovom slučaju, učenik ulaže dva prigovora, jedan na Hrvatski jezik - test i sažetak, a drugi na Hrvatski jezik - školski esej.


 

VAŽNO – upute NCVVO-a za popunjavanje formulara

1. U prigovoru treba biti naveden broj zadatka, dobiveni bodovi te konkretan i argumentiran prigovor na ocjenjivanje.


2.  Neće se razmatrati prigovori u kojima se navode privatni razlozi (neispavanost, razne obaveze…)  kao uzrok pogrešaka.


3. Neće se razmatrati prigovori u kojima je navedeno da je učenik odnosno pristupnik zaboravio ili nije stigao prepisati odgovore na zadatke višestrukoga izbora na list za odgovore.


4. Neće se razmatrati prigovori u kojemu se traži ponovni pregled cijelog ispita jer učeniku odnosno „nedostaju jedan ili dva boda za prolaz“.


5. Neće se razmatrati prigovori u kojima nije jasno i argumentirano obrazloženo zbog čega se smatra da je došlo do pogreške u bodovanju.

 

6. Neće se razmatrati prigovori poslani elektronskim putem nakon isteka termina.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 11. 7. 2023. 18:22

DOPUNSKI RAD, PREDMETNI ISPITI, PREISPITIVANJE OCJENA Vijest ima dokument u privitku

Raspored održavanja Dopunskog rada nalazi se u privitku. Sva preispitivanja ocjena održat će se 27.6.2023. u 12 h, a o održavanju predmetnih ispita učenike će obavijestiti razrednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 26. 6. 2023. 14:14

Učenička deliberacija u Gimnaziji Sisak

Dana 20.06.2023. u prostoru Državnog arhiva u Sisku održala se 24., i u sklopu projekta, posljednja učenička deliberacija. Deliberaciju je organiziralo Hrvatsko debatno društvo u suradnji s Gimnazijom Sisak. U javnoj deliberativnoj raspravi su sudjelovali učenici naše škole, ravnatelj škole te zainteresirana javnost. Deliberacija, kao oblik javne rasprave, provedena je u sklopu projekta “Demokratsko procijepljenje – Debatni klubovi i deliberativna demokracija kao model razvoja demokratskih kompetencija i participativnog donošenja odluka” Hrvatskog debatnog društva.

U projekt je od rujna 2022. uključena i Gimnazija Sisak te su u protekloj školskoj godinu učenici i učenice Gimnazije zajedno s nastavnicama Katarinom Dobrenić Bunjan i Marinom Kasa bili uključeni u razvoj debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja (uz podršku mentorice Marte Keča).

Debatni model podrazumijeva osnaživanje  učenika i učenica kroz debatni klub ili kroz korištenje debatne metodologije u nastavi za aktivno građanstvo. Projekt pomaže mladima da razviju demokratsku svijest i građanske kompetencije kroz sudjelovanje u radu debatnih klubova i deliberacijama. Kroz sudjelovanje u projektnim aktivnostima mladi stječu praktična iskustva i trajna znanja koja će im pružiti temelj za aktivno sudjelovanje u društvu u budućnosti.  Na deliberaciji su učenici debatnog kluba imali priliku raspraviti o problemima koji ih muče te predložit rješenja.

Učenici Gimnazije Sisak, Dorotea Pešun, Ivan Petrić, Paola Pendelić, Matej Kasaić, Matea Anušić i Martin Dužić,  predstavili svoju ideju Centra znanja i vještina koji bi htjeli realizirati na području Sisačko-moslavačke županije. Kroz deliberaciju pokazali su potrebe centra u kojem bi mladi dobivali dodatna znanja i vještine, ali i unaprjeđivali svoja dosadašnja znanja radionicama koje bi provodili stručnjaci. Teme radionica koje predlažu su raznolike, od umjetničkih pa sve do zdravstvenih i digitalnih te bi bile dostupne svim mladim ljudima, a ne samo učenicima gimnazije. Na taj način su ne samo pokazali zainteresiranost za ovu inicijativu, već i pravu potrebu za ovakvim programom u svojoj lokalnoj zajednici.

http://hdd.hr/2023/06/20/deliberacija-sisak-treba-li-mladima-centar-znanja-i-vjestina/

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 26. 6. 2023. 14:08

NJEMAČKI JEZIK POVEZUJE ŠKOLE

Moderne Germanisten u posjeti  SŠ Viktorovac
 
Odlaskom u Srednju školu Viktorovac još smo više povezali suradnju njihove i naše škole. Naši domaćini pokazali su  iznimno gostoprimstvo i s naše strane dobili puno pohvala.
Program je bio vrlo zanimljiv, upoznali smo njihovu školu i dobro se zabavili. 
Učenici konobarskog smjera su nas na njemačkom jeziku poslužili pićem, učenici kuharskog smjera su nam na njemačkom prezentirali recept za Schwarzwaldtorte koju smo slasno pojeli i uz učenike spomenutih smjerova i učenici smjera farmaceutski tehničar održali su prezentaciju o germanizmima u hrvatskom jeziku i o poznatim njemačkim osobama iz svijeta filma, glazbe, sporta. 
Zahvaljujemo učenicima i  profesorici njemačkog jezika Marini Milunić na divnoj organizaciji programa u suradnji sa stručnim učiteljima Sandijem Bajrićem i Markom Dobrinićem.
Radujemo se sljedećoj suradnji i našem sljedećem susretu.
                                                                                                 MG